.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Monday, August 27, 2012

I Need Allahu..

video


Allah,
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

What can I do?
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.


I start my journey when You forgive me
I swear my whole world stops.
You are in my heart and, I'm so glad that its fine
You are One truly kind...

You lighten me!
(I) Feel it, through and through, and
For sure ya Rabbee, there ain't nothing You can't do!
Because if I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

And...Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

I don't want nobody else
Without You there's no one left and,
the Master of judgment day,
I got to have Your love and I cannot do without,

If I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

And I will never try to deny,
That You are my life,

Because if You ever let me go I would die!

So, I won't front!
I don't need another mission,
I just need you as my vision!
If I got You, I'll be straight,
Rabbee I need you every day!

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight
What can I do?

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight

Rab ighfirly
Fantal kareemuu!

Wa3fu ya rabbee
Fantar raheemuu!

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

with you -by raef

lately ni asyik dengar lagu ni je. first time dgr terus falling love. hahah. sebelum ni lagu ori christ brown tu aku tak amek kesah pon. tp yg ni, dengar 2 kali terus buat ring tone. huhu. but when kaji lyrics dia, mmg menyentuh hati. only Allah that i need. Only Allah can give me everything.

part yg ni :

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.

mendalam bagi aku :)

kalau rasa down, hayati lirik ni mmg best sbb rasa Allah sentiasa disisi. only with u Allah.

And...Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

hayati balik, "the miracles you help me do.."
tanpa kita sedar banyak sgt miracle yg Allah bg dalam hidup kita.mcm mana susahnya ujian yg kita terima, in the end, mesti something miracle happen. and ia sangat indah :)


currently mood actually agk down, but i know Allah is there for me :')
buangkan all negativity dalam diri. #muhasabah

tapi ada orang kata, kalau kita sentiasa sibukkan diri dgn perkara baik, takde masa sempat nak fikir down sedih ke apa. cuma muhasabah diri supaya improvekan diri everyday.
T.T

tadi aku ada tweet kat twitter:
Allah sangat baik. Always sedarkan diri kita bila buat salah. Cepat je Dia bg teguran. Tinggal diri je nak berubah ke taknak.
Teguran dlm bentuk pelbagai jenis Allah bg. T.T Bersyukurlah kerana tandanya Allah sayang. 
The moment when u feel like u lost everything but actually Allah is always there for u. Talk to Him, He will answer your tears. 
Kurang doa, kurang usaha, hasilnya pon kurang. No question.
Nothing can change the past, but when u start changing, everything will start to change in the future.  
Taubah is the first step of changing. 

I Need Allahu...

Saturday, August 25, 2012

Topik Raya

Bismillah.
now tengah minum shake perisa tropikal fruit+sunquick. umphh sedap :)
have you had your shake today ?!

ramadhan sudah meniggalkan kita, hari ni dah 6 syawal, belum terlambat utk aku ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin. semoga amalan kita diterima Allah, ameen :)

sepanjang raya, ziarah menziarahi, banyak topik perbincangan yg keluar. 
kalau antara budak budak, topik mainan, duit raya.
dengan cousin topik study, skolah, university..
kalau raya ngn kawan kawan, mesti topik cinta. aisehh -____-'
tapi kalau antara org dewasa, issue kesihatan.
 
balik kampung hari tu, apa yg aku lihat, dengar dengar makcik2 pakcik2 aku borak, mostly byk betul topik kesihatan. seriously. tak taw lah sejak herbalife telinga aku sensitive bab sihat ke or what. tp itulah yg aku banyak dengar org sembangkan. mcm hot issue dikalangan malaysian. antara adik beradik bandingkan tahap kesihatan masing masing. normal, pandangan org kesihatan ni berbeza beza. bukan kat kampung aku je lah, tp pergi raya mana2 itulah topik dikalangan org dewasa. dan time raya ni lah hospital penuh sbb makan mcm mcm, ramai masuk hospital. nauzubillahh.

kalau nak cerita yg lawak, when antara adik beradik ayah aku bg pandangan "kau ni dari luar nmpk muda mcm early 50 even dah 60" bab awet muda. hewhew. aku ni pendiam je. tapi aku memerhati je apa org sembang. semua perbincangan mereka mesti buat aku fikir jauh, apa akan rupa aku nnt time 50an 60an ? time tu try nak bayang. hehe. semua orang akan lalui penuaan insyaAllah jika umur panjang. kita tak selamanya muda, tak selamanya sihat. kadang sakit dan tua itu untuk Allah uji kita. ada org kata bila sakit tu tanda Allah syg. tapi, kalau diri sendiri mmg tak usaha jaga ksihatan, tak jaga nikmat Allah dah bg, Allah nak sayang ke? selagi boleh usaha, kita usaha. kagum tgk ustaz hasrizal berusah turunkan berat bdn, prof mohaya sentiasa jaga pemakanan.

dari first aku tgk, sampai sekarang, aku kagum dengan gambar ni, subahanallah..

cantikkan? even dah umur 53 tahun ? mcm still 30an. aku pernah jumpa dia ni time pergi training herbalife kat bangkok last year, mmg bukan nampak muda je, tapi energetic sangat. amazing ! herbalife dah 32 tahun dah kat dunia. kat maysia baru 7 tahun. so ni antara pengguna yg dah lama guna. masih hidup lagi. herbalife ni nutrition. food. bukan ubat kurus, thats why when we get enough nutrition, mmg semua cell cukup makanan dia yg sihat, diri pon nmpk cantik and sihat, insyaAllah.
you are what you eat !

kalau semua orang islam nampak sihat betenaga, kan best. dah nak akhir zaman, kita perlukan kekuatan umat islam. kekuatan dalam rohani mmg no1, tapi kalau lembik, sakit, macam mana kan?

kembali kepada tadi. topik org dewasa. topik kesihatan. bila fikir balek bila dah cecah 40an, mcm mcm penyakit dtg. tapi sebenarnya sekarang ni, org muda pon ramai sakit. semua sebab pemakanan. perut. tak jaga perut, mmg senang penyakit dtg. perut adalah punca penyakit.

orang kata, normal la dah meningkat usia ni kannn. 
ergh, nape tak jage dari awal?
prevention is better than cure.
dari sekaranglah kita kene jaga. apa yg kita ambil sekarang, menetukan diri kita di kemudian hari. 
so dari kecil sebenarnya. malah dari dalam perut lagi. apa guna bagai menatang minyak yg penuh time dlm kandungan time baby, pastu dah besar sikit main sumbat je pape makanan dalam perut. tak gunakan ?

makanlah makanan yg halalan thayiban

dalam quran yg tertulis. halal dan thayib.
 
ramai mencari yg halal, tapi tak ramai yg cari yg thayib.
dan senang nak cari yg halal tp bukan sng nak cari yg thayib.

renungkanlah dimanakah kita. cuba bayangkan 20 tahun lagi, apa jadi kat kita. jika kita mati, bagaimanakan keadaan kita yg kita akan pulangkan kat Allah. diri ini pinjaman, Allah bg kita cukup sempurna, adakah kita akan pulangkan diri kita dengan cukup sempurna juga ?

alhamdulillah Allah temukan aku dan sefamily dengan herbalife. sbg USAHA utk kami sihat. Allah yg menyihatkan, tapi kami hanya usaha, banyak cara lain tp bg kami, ini yg terbaik alhamdulillah.

SELAMAT HARI RAYA dari kami sekeluarga ! :)
*abg abg ku beraya rumah mertua masing masing*

HEALTH IS WEALTH.
be healthy,
lose weight, gain weight, improve health, gain energy
ask me how, now !
0176788717

Monday, August 27, 2012

I Need Allahu..

video


Allah,
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

What can I do?
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.


I start my journey when You forgive me
I swear my whole world stops.
You are in my heart and, I'm so glad that its fine
You are One truly kind...

You lighten me!
(I) Feel it, through and through, and
For sure ya Rabbee, there ain't nothing You can't do!
Because if I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

And...Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

I don't want nobody else
Without You there's no one left and,
the Master of judgment day,
I got to have Your love and I cannot do without,

If I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

And I will never try to deny,
That You are my life,

Because if You ever let me go I would die!

So, I won't front!
I don't need another mission,
I just need you as my vision!
If I got You, I'll be straight,
Rabbee I need you every day!

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight
What can I do?

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight

Rab ighfirly
Fantal kareemuu!

Wa3fu ya rabbee
Fantar raheemuu!

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

with you -by raef

lately ni asyik dengar lagu ni je. first time dgr terus falling love. hahah. sebelum ni lagu ori christ brown tu aku tak amek kesah pon. tp yg ni, dengar 2 kali terus buat ring tone. huhu. but when kaji lyrics dia, mmg menyentuh hati. only Allah that i need. Only Allah can give me everything.

part yg ni :

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.

mendalam bagi aku :)

kalau rasa down, hayati lirik ni mmg best sbb rasa Allah sentiasa disisi. only with u Allah.

And...Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

hayati balik, "the miracles you help me do.."
tanpa kita sedar banyak sgt miracle yg Allah bg dalam hidup kita.mcm mana susahnya ujian yg kita terima, in the end, mesti something miracle happen. and ia sangat indah :)


currently mood actually agk down, but i know Allah is there for me :')
buangkan all negativity dalam diri. #muhasabah

tapi ada orang kata, kalau kita sentiasa sibukkan diri dgn perkara baik, takde masa sempat nak fikir down sedih ke apa. cuma muhasabah diri supaya improvekan diri everyday.
T.T

tadi aku ada tweet kat twitter:
Allah sangat baik. Always sedarkan diri kita bila buat salah. Cepat je Dia bg teguran. Tinggal diri je nak berubah ke taknak.
Teguran dlm bentuk pelbagai jenis Allah bg. T.T Bersyukurlah kerana tandanya Allah sayang. 
The moment when u feel like u lost everything but actually Allah is always there for u. Talk to Him, He will answer your tears. 
Kurang doa, kurang usaha, hasilnya pon kurang. No question.
Nothing can change the past, but when u start changing, everything will start to change in the future.  
Taubah is the first step of changing. 

I Need Allahu...

Saturday, August 25, 2012

Topik Raya

Bismillah.
now tengah minum shake perisa tropikal fruit+sunquick. umphh sedap :)
have you had your shake today ?!

ramadhan sudah meniggalkan kita, hari ni dah 6 syawal, belum terlambat utk aku ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin. semoga amalan kita diterima Allah, ameen :)

sepanjang raya, ziarah menziarahi, banyak topik perbincangan yg keluar. 
kalau antara budak budak, topik mainan, duit raya.
dengan cousin topik study, skolah, university..
kalau raya ngn kawan kawan, mesti topik cinta. aisehh -____-'
tapi kalau antara org dewasa, issue kesihatan.
 
balik kampung hari tu, apa yg aku lihat, dengar dengar makcik2 pakcik2 aku borak, mostly byk betul topik kesihatan. seriously. tak taw lah sejak herbalife telinga aku sensitive bab sihat ke or what. tp itulah yg aku banyak dengar org sembangkan. mcm hot issue dikalangan malaysian. antara adik beradik bandingkan tahap kesihatan masing masing. normal, pandangan org kesihatan ni berbeza beza. bukan kat kampung aku je lah, tp pergi raya mana2 itulah topik dikalangan org dewasa. dan time raya ni lah hospital penuh sbb makan mcm mcm, ramai masuk hospital. nauzubillahh.

kalau nak cerita yg lawak, when antara adik beradik ayah aku bg pandangan "kau ni dari luar nmpk muda mcm early 50 even dah 60" bab awet muda. hewhew. aku ni pendiam je. tapi aku memerhati je apa org sembang. semua perbincangan mereka mesti buat aku fikir jauh, apa akan rupa aku nnt time 50an 60an ? time tu try nak bayang. hehe. semua orang akan lalui penuaan insyaAllah jika umur panjang. kita tak selamanya muda, tak selamanya sihat. kadang sakit dan tua itu untuk Allah uji kita. ada org kata bila sakit tu tanda Allah syg. tapi, kalau diri sendiri mmg tak usaha jaga ksihatan, tak jaga nikmat Allah dah bg, Allah nak sayang ke? selagi boleh usaha, kita usaha. kagum tgk ustaz hasrizal berusah turunkan berat bdn, prof mohaya sentiasa jaga pemakanan.

dari first aku tgk, sampai sekarang, aku kagum dengan gambar ni, subahanallah..

cantikkan? even dah umur 53 tahun ? mcm still 30an. aku pernah jumpa dia ni time pergi training herbalife kat bangkok last year, mmg bukan nampak muda je, tapi energetic sangat. amazing ! herbalife dah 32 tahun dah kat dunia. kat maysia baru 7 tahun. so ni antara pengguna yg dah lama guna. masih hidup lagi. herbalife ni nutrition. food. bukan ubat kurus, thats why when we get enough nutrition, mmg semua cell cukup makanan dia yg sihat, diri pon nmpk cantik and sihat, insyaAllah.
you are what you eat !

kalau semua orang islam nampak sihat betenaga, kan best. dah nak akhir zaman, kita perlukan kekuatan umat islam. kekuatan dalam rohani mmg no1, tapi kalau lembik, sakit, macam mana kan?

kembali kepada tadi. topik org dewasa. topik kesihatan. bila fikir balek bila dah cecah 40an, mcm mcm penyakit dtg. tapi sebenarnya sekarang ni, org muda pon ramai sakit. semua sebab pemakanan. perut. tak jaga perut, mmg senang penyakit dtg. perut adalah punca penyakit.

orang kata, normal la dah meningkat usia ni kannn. 
ergh, nape tak jage dari awal?
prevention is better than cure.
dari sekaranglah kita kene jaga. apa yg kita ambil sekarang, menetukan diri kita di kemudian hari. 
so dari kecil sebenarnya. malah dari dalam perut lagi. apa guna bagai menatang minyak yg penuh time dlm kandungan time baby, pastu dah besar sikit main sumbat je pape makanan dalam perut. tak gunakan ?

makanlah makanan yg halalan thayiban

dalam quran yg tertulis. halal dan thayib.
 
ramai mencari yg halal, tapi tak ramai yg cari yg thayib.
dan senang nak cari yg halal tp bukan sng nak cari yg thayib.

renungkanlah dimanakah kita. cuba bayangkan 20 tahun lagi, apa jadi kat kita. jika kita mati, bagaimanakan keadaan kita yg kita akan pulangkan kat Allah. diri ini pinjaman, Allah bg kita cukup sempurna, adakah kita akan pulangkan diri kita dengan cukup sempurna juga ?

alhamdulillah Allah temukan aku dan sefamily dengan herbalife. sbg USAHA utk kami sihat. Allah yg menyihatkan, tapi kami hanya usaha, banyak cara lain tp bg kami, ini yg terbaik alhamdulillah.

SELAMAT HARI RAYA dari kami sekeluarga ! :)
*abg abg ku beraya rumah mertua masing masing*

HEALTH IS WEALTH.
be healthy,
lose weight, gain weight, improve health, gain energy
ask me how, now !
0176788717