.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Tuesday, March 13, 2012

Sahabat Selamanya :)

setiap kali aku belajar buat assignment, buat revision, mesti aku akan terkenang sahabat sahabat lama aku.
seriously semua menggamit memory.
itu buat aku tergerak hati nak tulis post ni.

start dari kecik, semua dah ada kawan kan ? kawan buat kita gelak, buat kita menangis, gaduh sama2, rebut barang, main masak masak, main kejar kejar, main mercun, ngaji sesame, belajar sesame, share problems togather.
from small things, sampai big things, sahabatlah tempat kita bersama selain daripada family.

walaubagaimanapun, sahabat datang dan pergi. patah tumbuh hilang berganti, namun yang tumbuh tak akan sama dengan yang pergi.

kawan time aku kecik yang dah lost contact sekarang ni. dimanakah anda semua ye? kot kot ada yang baca entry ni kawan lama aku, tanpa aku sedar, tegur tegur lah ye. i'm searching kawan kawan lama aku :)

tadika darul ulum, selayang 1998 and 1999
moment yang paling aku ingat adalah time nasyid, aku lah budak paling rendah. haha.
nama kawan2 semua dah lupe, tapi tengok gambar kenal lagi :)

sekolah kebangsaan bandar baru selayang darjah 1 sampai 3 2000 until 2002
darjah satu aku jadi ketua kelas. 1 tekun. markah periksa power gila. haha.
darjah 3 start jadi pengawas. hehe.
gambar kelas ada lagi. semua aku ingat lagi tapi, mana korang semua eh ?
aku just pernah contact farisa, and hari tu terjumpa mas syahmi :')

sekolah kebangsaan bandar sungai buaya rawang darjah 3 sampai 4 2002 until 2003
kat sini aku jadi pengawas lagi. poyo !
time darjah 4 aku 4 utarid. anyone here? wuu bestfriend aku anis, nik, farhana, syiham, megat, siapa siapa tah lagi. lame tak jumpa mereka.

sekolah kebangsaan seksyen 7 bandar baru bangi darjah 5 dan 6 2004 and 2005
yang ni mostly tak lost contact lagi tapi semua dah lama gila tak jumpa kecuali allia amin mang satu kos dgn aku kat UIA ni :)
kat sini mang banyak sangat memory best. dengan gaduh2 perempuan laki, sakat sana sakat sini.
main panggil nama bapak, nama atok. ade ke pangil aku sardin ? tahu lah atok aku saidin -___-" tapi itulah kenangan yang boleh buat gelak sorang sorang. tak lupe jugak gosip sana gosip sini. tak matured ok. hahah.

SMKA maahad hamidiah 2006-2010
yang ni kalau nak diceritakan kembali memang 3 entry pon tak cukup
kawan gelak, kawan sedih. kawan gembira, kawan duka, kawan kerja gila. hidup asrama, everyday muka korang jugak yang aku tengok. seriously aku sangat merindui korang semua. masa tidak akan patah kembali. but everyday, bila aku study, aku akan teringat, kalau dulu mesti aku akan tanya orang ni, study dengan orang ni. mostly kos aku ni about calculation and of coz, aku akan teringat si humaira mahpa tutor maths aku selama 5 tahun T.T bila give up dengan soalan, terus terdetik 'humaira mahpa, i need u' pape pon alhamdulillah najah masih bersama sama kat UIA ni. hehe.
kawan kawan yang unmention kat sini pon aku sangat2 merindui. even sometimes aku agak sibuk, tapi terselit jugak dalam memory putera puteri hamidianz0610 :')

PLKN millennium beranang selangor
all came from selangor sabah and sarawak.
from selangor still boleh jumpa lagi. tapi sabah and sarawak.. wuuu.
hope kita dapat jumpa jugak one day :)
rindu kawad formasi, kumpulan alpha, klas cb and etc !

CFS IIUM
my friends from cfsiium nilai and now gombak with econs.
econs sahaja kat gombak ni. so kawan semua budak econs jelah. inilah kawan sama2 merepek kat twitter. hahaha. bak kate suery "econs macam satu family" ewaahh 
group 932 memang takkan dilupakan even this sem class dah lain lain. 
bak kate nadiah "rindu gila laa dgn bdk2 932, mdm hayati, ayahanda and ustaz kasim.."
so true nadiah :) nadiah, thank u so much sangat memahami aku yang selalu hilang mcm biskut ni.
belajar mid sem hari tu pon same same and sangat touching before masuk hall doa sesame dak2 perempuan 932 :')

Herbalifer
dah 7 bulan bersama jadi personal wellness coach dalam herbalife bantu orang turun, naik berat badan dan improve masalah kesihatan. alhamdulillah ramai dah dapat good result. same2 dengan orang herbalife yang lain uplines, downlines, side lines. pergi events training sama sama. join booth same2. mereka sangat positif. bila down cerita masalah, mereka sangat menekankan soal solution, bukan masalah. anything happen, check balik diri kita and dont blame others, i have learnt the true meaning of BELIEVE. believe in myself and believe in Allah. belajar to put goals dalam hidup. belajar tentang kesihatan tentang nutrition. they all are my friends tak mengenal usia. :')

Menurut Imam Ghazali, persahabatan itu harus dilandaskan dengan jiwa yang bersih.Malah, Rasulullah S.A.W pernah bersabda:”Tidak sempurna iman kamu jika kamu tidak mengasihi kawan lebih drp kamu mengasihi diri sendiri”.Begitulah besarnya pengertian persahabatan dalam islam bersandarkan konsep persaudaraan.

kau sahabat teman and kawan
tak kisah di mana pon kita berada, kita tetap dibawah langit yang sama, pegangan yang sama, Allah yang satu.
ukhuwah fillah abadan abada
thank u for everything
sorry for everything
all the best in your life dunya akhirah
what ever happen. lets together turn back to Allah. that is our aim to seek for mardhatillah.
Allah knows everythings.
jika aku jatuh, hulurkanlah tanganmu sahabatku..

psssstt : hari tu aku mimpi budak budak mesir jordan balek malaysia. nampak tak yang aku rindu korang ? hahaha.

nota kaki : happy belated birthday najah and syiera ! sayang korang !

4 comments:

smilenajah93 said...

haha ! thanks skinn !! skin , dah kaya , xkan xde hadiah utk ak :( wuwuw ~

Anonymous said...

bole x ubah wallpaper ni?
sakit mata

kawan kau jugak said...

wahhh menarik bebeno..932 terbaekk...haha

skeen said...

Haha jot. Ade hadiah utk kau. Tungguuuu !

Sape ye pengomen ini ? Sakit mata ke ? Okay je rasenye.

Yeah terbaek :)

Tuesday, March 13, 2012

Sahabat Selamanya :)

setiap kali aku belajar buat assignment, buat revision, mesti aku akan terkenang sahabat sahabat lama aku.
seriously semua menggamit memory.
itu buat aku tergerak hati nak tulis post ni.

start dari kecik, semua dah ada kawan kan ? kawan buat kita gelak, buat kita menangis, gaduh sama2, rebut barang, main masak masak, main kejar kejar, main mercun, ngaji sesame, belajar sesame, share problems togather.
from small things, sampai big things, sahabatlah tempat kita bersama selain daripada family.

walaubagaimanapun, sahabat datang dan pergi. patah tumbuh hilang berganti, namun yang tumbuh tak akan sama dengan yang pergi.

kawan time aku kecik yang dah lost contact sekarang ni. dimanakah anda semua ye? kot kot ada yang baca entry ni kawan lama aku, tanpa aku sedar, tegur tegur lah ye. i'm searching kawan kawan lama aku :)

tadika darul ulum, selayang 1998 and 1999
moment yang paling aku ingat adalah time nasyid, aku lah budak paling rendah. haha.
nama kawan2 semua dah lupe, tapi tengok gambar kenal lagi :)

sekolah kebangsaan bandar baru selayang darjah 1 sampai 3 2000 until 2002
darjah satu aku jadi ketua kelas. 1 tekun. markah periksa power gila. haha.
darjah 3 start jadi pengawas. hehe.
gambar kelas ada lagi. semua aku ingat lagi tapi, mana korang semua eh ?
aku just pernah contact farisa, and hari tu terjumpa mas syahmi :')

sekolah kebangsaan bandar sungai buaya rawang darjah 3 sampai 4 2002 until 2003
kat sini aku jadi pengawas lagi. poyo !
time darjah 4 aku 4 utarid. anyone here? wuu bestfriend aku anis, nik, farhana, syiham, megat, siapa siapa tah lagi. lame tak jumpa mereka.

sekolah kebangsaan seksyen 7 bandar baru bangi darjah 5 dan 6 2004 and 2005
yang ni mostly tak lost contact lagi tapi semua dah lama gila tak jumpa kecuali allia amin mang satu kos dgn aku kat UIA ni :)
kat sini mang banyak sangat memory best. dengan gaduh2 perempuan laki, sakat sana sakat sini.
main panggil nama bapak, nama atok. ade ke pangil aku sardin ? tahu lah atok aku saidin -___-" tapi itulah kenangan yang boleh buat gelak sorang sorang. tak lupe jugak gosip sana gosip sini. tak matured ok. hahah.

SMKA maahad hamidiah 2006-2010
yang ni kalau nak diceritakan kembali memang 3 entry pon tak cukup
kawan gelak, kawan sedih. kawan gembira, kawan duka, kawan kerja gila. hidup asrama, everyday muka korang jugak yang aku tengok. seriously aku sangat merindui korang semua. masa tidak akan patah kembali. but everyday, bila aku study, aku akan teringat, kalau dulu mesti aku akan tanya orang ni, study dengan orang ni. mostly kos aku ni about calculation and of coz, aku akan teringat si humaira mahpa tutor maths aku selama 5 tahun T.T bila give up dengan soalan, terus terdetik 'humaira mahpa, i need u' pape pon alhamdulillah najah masih bersama sama kat UIA ni. hehe.
kawan kawan yang unmention kat sini pon aku sangat2 merindui. even sometimes aku agak sibuk, tapi terselit jugak dalam memory putera puteri hamidianz0610 :')

PLKN millennium beranang selangor
all came from selangor sabah and sarawak.
from selangor still boleh jumpa lagi. tapi sabah and sarawak.. wuuu.
hope kita dapat jumpa jugak one day :)
rindu kawad formasi, kumpulan alpha, klas cb and etc !

CFS IIUM
my friends from cfsiium nilai and now gombak with econs.
econs sahaja kat gombak ni. so kawan semua budak econs jelah. inilah kawan sama2 merepek kat twitter. hahaha. bak kate suery "econs macam satu family" ewaahh 
group 932 memang takkan dilupakan even this sem class dah lain lain. 
bak kate nadiah "rindu gila laa dgn bdk2 932, mdm hayati, ayahanda and ustaz kasim.."
so true nadiah :) nadiah, thank u so much sangat memahami aku yang selalu hilang mcm biskut ni.
belajar mid sem hari tu pon same same and sangat touching before masuk hall doa sesame dak2 perempuan 932 :')

Herbalifer
dah 7 bulan bersama jadi personal wellness coach dalam herbalife bantu orang turun, naik berat badan dan improve masalah kesihatan. alhamdulillah ramai dah dapat good result. same2 dengan orang herbalife yang lain uplines, downlines, side lines. pergi events training sama sama. join booth same2. mereka sangat positif. bila down cerita masalah, mereka sangat menekankan soal solution, bukan masalah. anything happen, check balik diri kita and dont blame others, i have learnt the true meaning of BELIEVE. believe in myself and believe in Allah. belajar to put goals dalam hidup. belajar tentang kesihatan tentang nutrition. they all are my friends tak mengenal usia. :')

Menurut Imam Ghazali, persahabatan itu harus dilandaskan dengan jiwa yang bersih.Malah, Rasulullah S.A.W pernah bersabda:”Tidak sempurna iman kamu jika kamu tidak mengasihi kawan lebih drp kamu mengasihi diri sendiri”.Begitulah besarnya pengertian persahabatan dalam islam bersandarkan konsep persaudaraan.

kau sahabat teman and kawan
tak kisah di mana pon kita berada, kita tetap dibawah langit yang sama, pegangan yang sama, Allah yang satu.
ukhuwah fillah abadan abada
thank u for everything
sorry for everything
all the best in your life dunya akhirah
what ever happen. lets together turn back to Allah. that is our aim to seek for mardhatillah.
Allah knows everythings.
jika aku jatuh, hulurkanlah tanganmu sahabatku..

psssstt : hari tu aku mimpi budak budak mesir jordan balek malaysia. nampak tak yang aku rindu korang ? hahaha.

nota kaki : happy belated birthday najah and syiera ! sayang korang !

4 comments:

smilenajah93 said...

haha ! thanks skinn !! skin , dah kaya , xkan xde hadiah utk ak :( wuwuw ~

Anonymous said...

bole x ubah wallpaper ni?
sakit mata

kawan kau jugak said...

wahhh menarik bebeno..932 terbaekk...haha

skeen said...

Haha jot. Ade hadiah utk kau. Tungguuuu !

Sape ye pengomen ini ? Sakit mata ke ? Okay je rasenye.

Yeah terbaek :)