.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Wednesday, December 26, 2012

Zaman Sekolah ke Zaman University

Bismillah
hye readers ;)

entry kali ni nak cerita perubahan dalam dua zaman yg berbeza. and secara specificnya perubahan hidup aku.
sila banyak bersabar sebab semuanya gambar aku sahaja dibawah ini :p

aku student yg ordinary je. rajin belajar. *uhuk* active jugak lah. rajin masuk kawad sukan bagai. so means aku rajin bersukan walaupon tak hebat sangat. hehe. nak tengok gambar aku zaman sekolah umur muda muda? *eh skrg muda lagi*

kedua dari kiri.

haa kurus ke kurus?
kuruskann? haha. tapi muka gelap -_- berat around 45-48. time form 4, umur 16 tahun :)
antara yg kurus dekat skola. dengan confidentnya tak pernah terbayang diri akn membesar. and dah target ngn kwn2 berat aku takkan cecah angka 50. confident okay. sbb mmg berat maintain je even aku makan banyak. seriously kuat makan huhu.

then habis SPM, masuk PLKN, activity activity tak berhenti. aku plak mmg suka benda benda lasak. so dekat PLKN masih merasa badan sentiasa bersukan. dan seperti biasa kulit gelap dan menjadi semakin gelapppp and tak cerah cerah balek -__-'

datang PLKN berat 47, habis PLKN sebelum balek rumah naik 2kg. so 49kg kat PLKN makan 6 kali okay. aku berselera sokmo even tak sedap. hahah.


habis PLKN, dok melangok kat rumah menternak lemak dan membesarkan badan TANPA sedar. seriously. makan banyak mcm biasa yg aku jenis makan banyak. TAPI, no activity. bayangkan, 3 bulan kau gerak sukan everyday then terus tak bergerak langsung di rumah.

tetiba timbang kat penimbang magic kakak aku, berat aku 52 ! okay mula risau. baru sedar muka semakin tembam baju semakin tak muat. haiyaaa. dan saat itu kurang amek gambar. sebab sume gambar jadi tak cantik dengan kulit muka yg mmg teruk tu. and berat aku sampai mececah 55kg ! dalam 2 tahun boleh naik 10kg lebeh kurang. dasyat ke dasyat?kalau aku biarkan setahun dua lagi mungkin berat aku 65kg nauzubillah. belum after pregnant lagi. haiyo seram. *tak mampu nak bayangkan*
dannn, aku tak sedar aku ada gambar tembam yg amat comel ini


comel ke comel? berat 55kg. pipi macam nak meletup dah. hahah.
okay cuba scroll balek kat atas and bandingkan.
bezakann?
 berat ideal aku sepatutnya around 45-50. and of coz, aku nak keep on janji lama taknak cecah angka 50. hahaha.

alhamdulillah bertemu herbalife, nutrisi seimbang utk badan yg sangat sedap and mudah. having my healthy breakfast EVERYDAY with herbalife shake until now for my health :)
i've lost 4kg in 2 weeks and total lost 6kg ! :)



now :)
 alhamdulillah now 49kg. berat ideal :) target nak cecah balek 45-47kg mcm zaman skola sebelum aku kahwin. hahahaha mcm lah dah dekat sgt nak kawen :p

eh jap jap, aku mmg susah muka nak cerah kembali. even dah tak bersukan pon muka maintain gelap but lately ada ramai gak tegur muka makin cerah and improve. glowing gituu. orang lain kata, aku tak kata okay :p hewhew. alhamdulillah :)


actually benda ni normal. and perkara yg sama yg aku lihat kat certain certain kawan2 aku yg lain.
aku dah jadi coach herbalife more than a year. aku dah coach ramai org and dah buat wellnes analisis kat ramai org. kalau timbang bdk university mesti dorangkan kata, dulu skola menengah saya kurus je. masuk university senang naik berat sikit sikit tanpa sedar.
kenapa?

1.pemakanan yg tak terjaga. sukahati je nak makan bila, tak ikut waktu, tak breakfast. or breakfast lambat.
2. makan makanan yg kurang berkhasiat, terdedah pada fast food. 
3. kurang bersenam dan activity lasak.

what ever it is, pemakan adalah yg utama.
exercise mcm mana pon kalau makan tak ikut masa hentam balek makan tak ingat dunia, mmg berat boleh naik. both penting. tapi pemakanan paling penting. tapi aku lose weight atas tu tanpa exersice. heheh. dah makin pemalas nak exercise, hewhew, tapi sangat rindukan activity lasak :')

sebab tulah orang sibuk mcm mana pon still boleh lose weight dengan herbalife. cuma if nak extra laju and sihat, exercise lah :)

siapa yang ada experience mcm aku? dulu kurus, tapi makin lama makin berat tanpa sedar? jom ubah cara pemakanan sebelum another 10kg lemak singgah di badan anda. makin lama makin susah nak turun berat badan nanti. believe me. lets be healthy people !

lose weight now, ask me how ! :)
0176788717

Monday, October 15, 2012

The Road Not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference. 

dulu time form 4 form 5 belajar literature ni. hanya belajar tanpa fikir apa apa and suddenly it become reality.

i'm only 19 years old girl. im nothing, and i dont know why i choose this way while others peers struggling on their studies and enjoying their life with friends.
siapa yg rapat dengan aku time skola menengah dulu sangat kenal dengan perangai aku yg sentiasa berkawan. sentiasa happy2 enjoy sana sini.
i dont know what makes me so strong to be here, to be independent at the early age. mak ayah pon pelik, they said, tak payah buat herbalife. tak payah carik duit. ayah boleh support kamu. deep inside my heart, 'no. i can not only depend on them. i have my own dream. own big dream. takan lah nak mintak mak ayah jugak bagi?'

sometimes aku rasa, susahnyaa journey ni, susahnyaaa segala benda. dengan takde kereta. ke hulur hilir sorang sorang. as i mention in my twitter :
This journey is simple as 1 2 3 but not easy as A B C.

yes, journey kat herbalife ni mmg simple je jalan dia. tapi not easy to do it. banyak benda kene ubah. but alhamdulillah, this make me realise the true meaning of life. REALITY OF LIFE. Life is not easy and not a vacation. apa guna Allah bg hidup kat dunia kalau hanya nak senang lenang. senang lenang hanya di syurga. are we qualifying for it? T___T adakah setiap langkah kita bawa jalan ke syurga? *mari menangis*

same goes to my herbalife journey. sakit nya perit tapi sekejap je. tapi peritnya tak seperit yg sebenarnya. maksudnya, sebenarnya tak seperit mana sbb hasilnya besar and indah. tak seperit yg hasilnya kurang. faham ke? hahaha. mcm ni, tadi pergi customer day herbalife kat taman melawati, kak nadiah mill team cerita how journey dia masa umur 21/22 tahun, kawen awal, sewa bilik kecik je, buat part time jual roti hot dog utk sara kehidupan time belajar, bukak kedai dobi sendiri kat university sampai kene ponteng2 kelas sebab nak sara hidup. family susah. dan hasil dr investment kedai dobi tu, tak seberapa pon. berbanding dengan buat herbalife, modal tak besar. step dah ada, ramai org tolong sama2 utk berjaya, mungkin jalannya jugak susah, tp hasilnya amat memuaskan. itupon jika kita keep on doing it and stay. the time will come.
 just dont give up and quit, all our dreams will become reality biiznillah :)

the moment when kita fikir kita cukup susah nak hadapi segalanya dlm hidup ni, rupanya banyak lagi org2 yg hidup jaaauhhh lagi susah. tapi kalau susah, tapi tak berusaha perbaiki, mmg takde guna. make a step. make a move. Allah will help u.

tak semua orang boleh stay strong, hati ni bukan kebal. semua org ada masalah. tapi adakah kita punyai SOLUTION. if u were in trouble, cari jalan utk keluar dr challenges itu.

for me, the solution is, doa kat Allah, pergi focus group, pergi training, pergi customer day. miggle around dengan positive people. balek event sure tersenyum. :)
lagi banyak masalah, lagilah kita perlukan support sytem begini. 
 jangan lari dari masalah. RUGI. sebab behind the challenges, ada satu pelangi yg sangat indah. itu hanya akn kita dapat if kita CARI solution bukan LARI dari challenges.

itulah maksud aku perit yg tak seperit mana sebenarnya. Herbalife is simple, if u follow what successful people do :) cabaran dugaan akan datang, tapi itu yg mematangkan kita. sampai kita boleh harungi semua tu dengan right attitude, means kita qualify utk dpt bigger income, higher level.
yes, doing business is about atitude, if u dont have the right attitude, u will not achieve it.

ATTITUDE ATTITUDE ATTITUDE.

okay back to the topic.
ada orang tanya, "kenapa pilih jalan ni, kenapa tak just study, and enjoy life dengan kawan2? baru 19 tahun kann."
the answer is..
Zero To Hero and Spectacular.
2 big events yg ubah mindset pemikiran aku, think about future.
life is too short to be wasted. life is too short to make unbeneficial things.

so at the age of 18 years old, aku DECIDE utk lalui jalan ini. The Road Not Taken.

tahun ni plak, ramai yg kata, umur macam awak ni 19 tahun, tak rasa susahnya lagi. study tak tough lagi. nnt dah start practical, lagi2 budak kos science, mula stress. dengan duit yg makin banyak guna. umur 23 24, dah mula stress and mula cari side income. kalau dah kerja lagi stress dgn workload, politics tempat kerja. kerja lebih, gaji tak naik. susah dpt kerja. time ni lah org berpusu pusu nak buat herbalife. tapi awk dah start dr awal, so that time awk dah stable insyaAllah :)

boleh je aku kate LATER. Nanti lah aku buat herbalife. tak perlukan duit lagi. selesa dengan hidup skrg. best apa enjoy rilex, boleh tgk movie, wayang, jalan jalan, hang out sana sini, but at that time, event herbalife telah membuka mata aku, sbb dari kecik tak suka buang masa, tapi tak tahu masa itu nak di isi dengan apa. Alhamdulillah i found herbalife utk penuhi masa aku pada mulanya. but through out the journey, aku jumpa byk bnda yg lebih menarik dr hanya memenuhi masa.

However, at the year of 2012 ni, this road is not The Road Not Taken anymore but,
 The Road Taken By Everyone Who Decide ! :D
Sangat ramai orang orang bawah 20 tahun buat herbalife ni. yg 20 ke 30 tahun jgn cakaplah. mereka sgt amazing tp aku suka inspired dengan yg sebaya dengan aku :)
sebenarnya terkejut sebab tetiba ramai kannn. tapi excitedlah tengok ramai rakan rakan sebaya bersama sama in herbalife. :)

last year hanya kami sahaja :
syelli(kiri), momoi(kedua dari kiri) , aku(ketiga dr kiri), nana(kedua dr kanan) dan juga omar isa (malas nak masuk gambar kau.hahaha)


semuanya lain lain sponsor. dan kami semua start dari sebuah event zero2hero.
time tu rasa kerdil mcm kanak kanak baru start nak menateh dlm herbalife. rasa keseorangan, tiada yg kita kenali. sobs.
dan now momoi and omar active world team member, aku and syelli world team member and nana qualifying world team. aku, syelli and omar part time herbalife still fulltime student. nana and momoi full time herbalife.
momoi last month income more than rm7k, syelli time naik world team gempak wo income rm7k. nana, average monthly income rm2k. aku, average monthly income rm3k-rm5k

and now 2012 :

 qidwati and ruhila new supervisor :)
qidwati (kiri) student asasi uia kos AED. mmg terkenal budak AED ni dgn kebusian. kagum dgn how she manage her study. time study herbalife takleh kacau, weekdays study sahaja and weekend only for herbalife. baru 3 4 bulan in herbalife. average income rm1000-2000. student part time :) nak kawen next year tuuu. hewhew.
ruhila (kanan) part time herbalife. kos econs. ada big dream nak bantu family. classmate aku. now new supervisor. 3 bulan after zero2hero, terus jadi supervisor. all the best 1st cut world team ruhila this month ! :)

 another group of herbalifers umur 19 years old.
faizrul, izha, omar, nasyazwan, aina nadhirah, salim, syazlan, nadia fowzi, haziqah, amir (18 tahun)
haa tu jelah yg aku kenal. hehe.
omar : average monthly income rm5k-10k *lap peluh* pheww
izha : average monthly income rm rm3k-6k
aina : baru beberapa bulan in herbalife, first month income rm700, last month more than rm1500 :)
haziqah : baru jugak in herbalife, average monthly income rm2k-rm3k
yg lain tak tahu :D
they all part time herbalife, fulltime student. start to have a dream. semuanya after datang event zero2hero.


ni team aku kat zero2hero yg lalu.
alhamdulillah part part time pon dorang making income. ada yg nak rilex rilex buat herbalife sikit sikit, ada yg nak laju. no problem. the decision is yours. no paksa2 :)
tapi rugi wo slow slow ! hihi. sebab, herbalife tengah booming, wave tengah naik, kita perlu more herbalife distributor sbb ramai kat luar sana nak guna herbalife, lagi lagi kenalan kita sendiri :)

*team nana, syelli and team momoi tak jumpa gambar -.-'*

actually this road has been taken earlier by :

kak maryam start herbalife pada usia 19 tahun di uia pj. now 4 years in herbalife. umur 22 tahun now. berkahwin awal di usia 21 tahun. time tu income around 10k. nak kawen awal boleh lah buat herbalife ;) hewhew. buat herbalife bersama suami bekas engineer kapal terbang, now income rm90k a month. Alhamdulillah.

kak amalina peter start herbalife pd usia 18 tahun. berkahwin awal pada usia 20 tahun. student uia. buat herbalife bersama abqari. now 6 years in herbalife. tahun pertama dalam herbalife income around rm500 only. herbalife bukan skim cepat kaya. we need to work hard to achieve higher. but now umur 22, 23 tahun, monthly income rm90k :)
this couple banyak bantu aku dalam journey in herbalife ni. apa yg dorang bg tahu, aku ikut je. teacheable lah konon kann. hehe. sbb aku tahu, nak berjaya kene ikuuttt je. mereka akn bgtahu benda yg membawa kebaikan. so we are not alone actually. bila start je herbalife, ramai sangat org nak bantu kita, dengan syarat kita sendiri willing utk bantu diri kita. may Allah bless them :)

just imagine, biiznillah, gambar gambar yg diatas td yg umur 18 and 19 tahun, 4 5 years later, or even earlier will achieve their dream lebih awal daripada ordinary person. akan achieve dreams mcm kak amalina and kak maryam tadi :)

tapi bukan kerana duit, kalau sebab duit semata yg aku cari, aku rasa aku dah quit dah herbalife ni. SERIOUSLY. but the journey in herbalife even kdg2 pahit, tapi sebenarnya indah bila kita dpt apa yg kita nak. we build our attitude our leadership skill. bermula dengan TAK TAHU apa apa, belajar belaja belajar, apply apply. jatuh, bangun lagi, belajar belajar. dapat hasil, belajar belajar belajar lagi.
it is a PROCESS. we have to admit it. baby pon lahir lahir ada yg terus berlari? step by step. seronok sebenarnya belajar process hidup ni :)

Alhamdulillah Allah temukan herbalife. May Allah guide our step. semoga dijauhkan dr sifat malas, riak, takbur dan segala penyakit hati. semoga setiap jalan yg dilalui, jalan yg membawa ke syurga :')

see u at the top !!
:)

earn extra income part time rm500-rm2000 a month?
serious people only
contact sakinah-0176788717 :)

Monday, September 24, 2012

ISTIHARAKH : Small Changes in Her Life Story

This Story I copied from my friend's note at FB.
bacalah story ni even panjang sikit. sangat lawak and tersentuh hati kuuu :')

"Bismillah.Hehehe.X reti nak tulis blog,so practice menulis dgn NOTES kat fb lah kan....Eh,ak power tulis essay tau,juara bertahan sejak tadika lagi :O
Actually want to share with all of you the biggest key in the life when we want to make decision.Selalu pening kepala kan bila nak buat keputusan.
Contoh :
1) Harini nak baju warna ap ha?
2)Nak mkn ap lunch ni,ikan keli ke mkn ayam (kehkehkeh,ni ak! hehe)
3)Nak pg jln2 ke x ni,assignment menimbun kat meja ak tu ha..

Yes,ni simptom yg slalu terjadi kat diri ak,until sometimes very confuse want to make decision.Masalah simple je kan,tapi still x tau nak pilih yg mana.
Dulu ak pndg remeh istikharah ni,ak fikir buat ap nak istikharah semua,solat hajat cukuplah.
Tetiba,,satu hari masa tazkirah time class account,ad satu ayat yg mengubah pndgn ak terhdp istikharah 100%.Then,nak dijadikan citer,ms tu,Atirah Omar bg tazkirah.Ad ayat yg menyentap hati ak:
'ISTIKHARAH tu bkn dibuat bila nak pilih jodoh je.Tapi ISTIKHARAH perlu dilakukan in every decision we want to take.Org yg selalu buat istikharah x pnah menyesal dlm membuat ap2 keputusan "Allahuakbar! Sentap ayt tu,alhamduillah Allah tunjuk jln penyelesaian terhadap masalah confuse ak selama ni.Heheheheheheh..Balik tu je,ak try lah jugak buat istikaharah,even x konsisten (kdg2 lupa -.- heheheheh)

Masalah yg kecik pun pening kpala nak pikir,inikan pulak masalah yg besar.Sejak tazkirah tu,i'm try my best to do my istikharah,everyday eventhough kdg2 lupa gak.I dont know,lps slalu amalkan istikharah,hati rasa tenang,sbb tau bila ak dah buat keputusan tu,ak dah tnya Allah dulu.

Same goes to when i decided to take Herbalife in my life.I pray to Allah,show me the way,perlu atau x ak join Herbalife,yelah,masa ni umur baru 18 thun,baik ak lepak2 kat rumah baca novel ngn layan hindustan dr ak kerja jumpa org sana sini (kehkehkeh) Tapi kdg2 terlintas kat hati ak,smpi bila ak nak mcm ni,buang masa dgn perkara yg x membantu personal development.Then during sem 3 at awal januari 2012,ditakdirkan Allah ak satu bilik ngn Sakinah Ridzuan kat UIA Gombak (org herbalife,sebaya ak,last month income RM 4000).Sumpah ak skeptikal gler time tu,bila weekend je dia pg sana sini.Selalu dlm hati ak terdetik (amende lah dia ni,masa muda ni enjoy2 lah dulu.Nak menyusahkan diri buat ap -.-) Tap hakikatnya ak kagum bila weekend je ak study,dia kerja,cehh konon confirm result meletup dr dia,tapi bila mid term ak tengok result lebih kurang sama je,markah Statistic dia lagi tinggi dr ak pulak tu.Cesssss!  Then i muhasabah balik.is't ak gunakan masa ak dgn betul2 atau ak study tipu2? I dont know,i'm doing my istikaharah,mintak Allah bg petunjuk.Tapi Allah x bagi jwpn terus,Allah simpan jwpn tu,suruh ak carik sendiri.Akhir sem 3 tu,tetiba ak mcm dah jatuh hati ngn Herbalife,sbb ak kagum dgn anak muda yg boleh blajar sambil bekerja.Tapi ak simpan niat tu dlm hati.Malas nak lyn.Heheheheh

Habis sem 3 ada cuti sem selama 3 bulan,ak x kerja pun even,duduk rumah,jadik bibik yg pemalas  T____T (kwn2 semua kerja).Ak keep thinking,aplah yg ak sumbangkan kat islam dan org ramai.Masa cuti,bgn tido,makan,novel,masak sket2 (itu kalau mood rajin dtg) ,kemas rumah (itu pun kalau ak rajin) Ibu slalu sound ak bila balik sekolah" Target harini capai x? Asal x masak tengah hari,rumah x kemas pun".Ak sengih je.Hehehhehehehehe.Tapi spnjg kat rumah tu,hati ak selalu kata mcm ni"Ak nak jadik muslimah yg proaktif boleh berbakti utk family,masyarakat dan agama.Tapi mcm mana? Kat mana ak nak jumpa solution masalah ak ni?   T________T  Ini kat rumah menghabiskan beras je.Pui!

In between 3 bulan cuti tu,kami sekeluarga sempatlah pergi ke Jordan,nak raikan akak ak yg  grad from JUST,Jordan.DR Fadhilah Mahamood.Alhamdulillah.Tapi start ak naik kapal terbang from KLIA to Airport Queen Aliaa,i always praying in my heart,"ya Allah,berikanlah ak petunjuk,patut atau x ak join Herbalife ni) sbb org kata doa kat Jordan ni berkat,bumi barakah :) Alhamdulillah,berkat berdoa di bumi para anbiya',Allah tunjuk jln.  Ak kena buat decision cpt2 sbb habis cuti 3 bulan ni,ak dah nak kena balik UIA Gombak dah sambung sem baru,sem 4,boleh terus bg tau Sakinah about my decision.

Then,alhamdulillah Allah permudahkan,hati ak terdorong utk amik Herbalife bila naik sem 4 (jun 2012).Ak try product dulu sbb time tu berat ak 61 kg,umur dlmn 31 tahun.Masa tu timbang ramai2 ngn kawan2,semua keding2,umur dalaman diaorg semuanya 18 tahun,ak je 31 tahun,Seriously inferior gler time tu.Pastu kwn ak sorang ni nama dia Roze,masa tu lunch sama ngn dia,tngh syok2 mkn,tetiba ak terperasan mata dia perhatikan ak sejak ak mkn dr awal (kahkahkahkah) Pastu dia ckp ngn ak "kau ni,jagalah mkn sket,umur dlmn kau dah tua tau"(lebih kurang ginilah dia ckp) ak sengih je,tapi hati ak sentap woii! Then,balik ke bilik,i keep THINKING,how to lose my weight,sbb ak risau mcm mana body ak 5 thun ak dtg.Then,I talk to Sakinah Ridzuan " Nak satu shake,Perisa coklat" Bermulalah hidup ak sbgai pengguna Herbalife.Heheheheh.Alhamdulillah.

Then seminggu lps tu,dapat result yg menakjubkan,ak rasa lebih bertenaga,sistem pembuangan pun dah lancar,then i decide to do Herbalife,as part time because improvement kesihatan yg sngt luar biasa dan nak bantu lebih ramai org yg ada masalah kesihatan..Alhamdulillah.Skang berat 53 kg,umur dalaman 19 tahun.Alhamdulillah.Baru guna 3 bulan produk.Ak full time student okay,part time Herbalife.Heheheh.

And alhamdulillah,i'm growing with improve my skill and personal development with Herbalife.Bukan ngn Herbalife je ak boleh improve,ngn usrah yg ak follow every week (Golden Team) pun bnyk improve klmhn diri ak.Kawan2 pun bnyk tolong ak.Alhamdulillah,and until now i'm still learning.Baru 3 bln dlm Herbalife :)

Wahh.Ni antara ayat Oprah yg ak copy paste kat twitter:
You are responsible for your life, and doing the best at this moment puts you in the best place for the next moment. -Oprah

Alhamdulillah.Thank You Allah.Therefore,start doing ISTIKHARAH now.Mesti!  hehehhheheeheh
Mintak maaf kalau notes ni mcm berterabur sket,almaklumlah,last ak karang krgn bm time SPM dulu.Hehehehe."



She is my best friend Nadiah Mahamood. umur 19 sebaya aku. actually dia still 18 belum birthday lagi. 
actually aku tak pernah promote kat dia pasal Herbalife sbb family dia ada yg dah guna herbalife. aku non WT time tu, bodoh bodoh sikit aku fikir aku takleh jual kat dia sbb family dia ada guna. padahal famliy dia dah lama tak guna. hahaha. aku sgt ikut ethics okay ;p 

dia roomates aku so dia sentiasa tengok aku buat apa, keluar sana sini, study lewat malam, kadang kadang kurang study hahaha. tak pernah kutuk aku buat Herbalife but keep on bantu aku simpan notes, kalau dia dah siap kerja aku tanya dia cane nak buat. dia pon salu tgk aku kuar msk bilik bwk products. setiap hari minum shake. tapi aku tak promote pon. seriously. tapi aku ada kata, "kau minum lah herbalife, amek lah kat family kau tuuu. Herbalife best !" aku takde suruh dia amek kat aku langsung. sampai lah abes sem. sem seterusnya, kami masih lagi sebilik. and awal sem ni, dia nyatakan hasratnya nak start bisnes herbalife. and the tacing part is, dia ckp ngn aku sambil dalam keadaan mengalir air mata. As a friend, mmg nak sangat tgk kawan kita sihat, so aku suruh dia amek shake dulu :)

mula mula dia nak buat bisness, tp nmpk dia sangat ragu ragu. sampai lah dia DECIDE utk ke zero2hero julai lalu. after zero2hero bermulalah journey dia dalam herbalife. mula2 sgt blurr. and as we can read in her story, she keep doing istiharakh utk kuatkan kepercayaan dia. then dia start beli stock product 1000vp in july. now sikit sgt lagi nk ke QP, and doakan dia ongoing SV ! silalah doakann :)

so istiharakh, DECISION, usaha nak ke zero to hero, buy stock product.

and selalu tengok dia nangis2, sangat nak berubah, sgt berusaha, sgt ingin mahu belajar, sgt dahagakan ilmu dan pengalaman. sometime aku yg terbakar dgn dia senang sgt close customer on phone. ada ada je produk yg nk di postkan. hahaha. dia sangat tak pandai nk berkata and promote senanya, tp dia ada attitude yg diperlukan. so keep on dtg training and keep doing je nadiah, u will grow insyaAllah :)

yg best tengok dia dah lost 8kg in 2 bulan jeee ! baju kurung dia dah boleh kibar kibar dah sebab longgar. hahahaha.

so, in herbalife, kita tak perlu org yg hebat, yg bijak pandai, yg kaki bisness. as long as we have big dreams, teachable, willing to work and have good attitude, tak banyak bagi alasan, kita boleh berjaya.
 alhamdulillah in herbalife kita dpt tolong org sama2 ubah kehidupan. nadiah ni baru 2 bulan lebeh dlm herbalife. first month income dgn blurr2 dia tu rm250. this month belum habis hujung bulan pon dah nk jangkau rm600 income dia. Allahmdulillah. boleh capai rm1k this month. or more! go nadiah go supervisor! :)

dia buat keputusan ke zero to hero kerana ingin jawapan pada mulanya tentang apa itu herbalife. tanpa banyak tanya, die decide utk pergi. Alhamdulillah that event byk sgt bantu nadiah, bantu aku sendiri and all my friends. really life changing event !
so, jom ke zero2herooo ! sgt super duper best gilaaaaa :)

LOSE/GAIN WEIGHT, IMPROVE HEALTH, HEALTHY BREAKFAST, EXTRA INCOME, ASK ME HOW. 0176788717 :)

Thursday, September 20, 2012

An Awesome Journey !

Bismillah, have u had your shake today?! :)

Alhamdulillah, 
these was the third time travel with Herbalife. first one kat Bangkok, 2nd kat singapore and here, Macau for Herbalife university !
singapore and bangkok for Extravaganza open to all distributor. this time for leadership training only for World Team and above.
Alhamdulillah jugak di usia muda 19 tahun ini dpt masuk training mcm ni.
berkumpul 13 negara Asia Pacific seramai 12000 org world team and above :O

Let's see some of picture there !

Training day 1 and day 2 :)


Malaysia meeting. dpt gak duduk kat PRES TEAM'S table ;) insyaAllah next will be me !

pandangan stage dari tempat duduk aku. tak qualify VIP. sobss.

Bea Boss. Guest speaker from netherland. sangat lovely, sgt best dengar training beliau. start dulu just customer and after one year baru decide nak bisness dgn serious. amazing!

training Herbalife university sangat berbeza dgn training. it worth to qualify for this event. lets go guys next year ! :)


okay next will be pictures hotel kami. venetian hotel. 6 stars. ohsemm gilaa! tempat boys over flowers berlakun. *silalah jeles*
dulu zaman sekolah menengah gila korea, skrg tak gila sgt dah sbb takde masa nk tgk dah, haha. alhamduillah Allah penuhkan masa :) tapi mcm mimpilahkan, bnda yg kita gilakan dulu, now real depan mata. alhamduillah for this oppotunity ;)


 my sister. nak kawen dah dia ni. Herbalove :p

 background tu venetion hotel. bayangkan lah dlm hotel tu ada stadium kecik yg tempat hall training hotel kitorang. duduk dalam hotel 2 hari 3 malam tak nmpk siang. hari ketiga baru keluar. hahaha.



 our room. lawa gila bilik dia. sumpah. 
Roomatess ;D





okay hari isnin masa untuk berjalan jalan sekitar macau. went to Herbalife office there beli products yg takde kat Malaysia then jalan jalan Macau :)





 Muka happy dapat skechers. hahaha. aku ni mgg asyik tukar kasut sbb asyik rosak je -_-' kasut mmg tak tahan kalau aku pakai. aku bkan gila branded punya org. tak kesah asalkan cantik. sebelum ni kasut rm60 rm70 bata pon tak jalan. asyik rosak.  so now kene beli kasut ratusan ringgit mungkin. so jom try skechers ni ;)




 Amalina Abqari non tab team :)
suka duka bersama mereka. share goal and target with them. i love this team ! jom go next level everyone :D

The whole Amalina abqari team
Kak Mell start alone kat uia Pj ketika umur 18 tahun dulu. now dah ada big team mcm ni. semua in pictures ni leaders. tak termasuk world team below. aku pon boleh jadi mcm kak mell. Think Big, insyaAllah focus kerja kuat, aku mampu jugakkk ;D

 Nutricity team. weeee :) 
love them.


 kat sini tak belajar pasal mcm mana nak buat duit, mcm mana nk jadi kaya ke semata. kami kat sana belajar tentnag life, attitude, leadership. Learn a lot there alhamdulillah. even sampai sampai je ada dugaan pasal bilik and so on, no problem, byk ajar erti ngn banyak mengeluh and complaint. bersyukur dgn apa yg ada. survive sendiri jalan jalan kata sana, lihat bumi Allah. alhamdulillah dpt rasa semua ni.

time post meeting hari last tu, kami share target utk hujung tahun ni and for the whole 2013.
banyak dreams aku. tapi 3 yg paling besar utk hujung tahun n and 2013 adalah :
1. nak beli kereta end of this year
2. nak qualify vacation free all paid by herbalife to melbourne and nak bawak mak ayah
3. nak kawen. ok bye :p
mohon semua org yg baca aminnnkann. semoga sakinah dapat mencapai impiannya dunia akhirant. ameennn :')

Alhamdulillah at the age of 19 years old boleh pergi tempat mcm ni all paid by myself. boleh shopping, jalan jalan :) tak perlu mintak duit mak ayah. mmg azam taknak susahkan mereka. parent aku tak susah, tp tak semua impian kita mereka dpt tunaikan kerena mereka pon ada impian sendiri. mari kita work sendiri on kita punya impian. tidak bergantung pada org lain. hanya bergantung pada Dia.

ini baru permulaan. jauh lagi yg harus aku redah dan lalui. Moga Allah kuatkan. ini bukan jalan mencari kekayaan semata, ini jalan for a better life dunya akhirah insyaAllah. May Allah guide us to the right path.

InsyaAllah next year will be in Bangkok, Melbourne, Jakarta ! :)

want to know more about peluang peluang yg ada dlm herbalife ni, PM me now, 
sakinah 0176788717 :)


Monday, August 27, 2012

I Need Allahu..

video


Allah,
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

What can I do?
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.


I start my journey when You forgive me
I swear my whole world stops.
You are in my heart and, I'm so glad that its fine
You are One truly kind...

You lighten me!
(I) Feel it, through and through, and
For sure ya Rabbee, there ain't nothing You can't do!
Because if I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

And...Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

I don't want nobody else
Without You there's no one left and,
the Master of judgment day,
I got to have Your love and I cannot do without,

If I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

And I will never try to deny,
That You are my life,

Because if You ever let me go I would die!

So, I won't front!
I don't need another mission,
I just need you as my vision!
If I got You, I'll be straight,
Rabbee I need you every day!

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight
What can I do?

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight

Rab ighfirly
Fantal kareemuu!

Wa3fu ya rabbee
Fantar raheemuu!

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

with you -by raef

lately ni asyik dengar lagu ni je. first time dgr terus falling love. hahah. sebelum ni lagu ori christ brown tu aku tak amek kesah pon. tp yg ni, dengar 2 kali terus buat ring tone. huhu. but when kaji lyrics dia, mmg menyentuh hati. only Allah that i need. Only Allah can give me everything.

part yg ni :

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.

mendalam bagi aku :)

kalau rasa down, hayati lirik ni mmg best sbb rasa Allah sentiasa disisi. only with u Allah.

And...Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

hayati balik, "the miracles you help me do.."
tanpa kita sedar banyak sgt miracle yg Allah bg dalam hidup kita.mcm mana susahnya ujian yg kita terima, in the end, mesti something miracle happen. and ia sangat indah :)


currently mood actually agk down, but i know Allah is there for me :')
buangkan all negativity dalam diri. #muhasabah

tapi ada orang kata, kalau kita sentiasa sibukkan diri dgn perkara baik, takde masa sempat nak fikir down sedih ke apa. cuma muhasabah diri supaya improvekan diri everyday.
T.T

tadi aku ada tweet kat twitter:
Allah sangat baik. Always sedarkan diri kita bila buat salah. Cepat je Dia bg teguran. Tinggal diri je nak berubah ke taknak.
Teguran dlm bentuk pelbagai jenis Allah bg. T.T Bersyukurlah kerana tandanya Allah sayang. 
The moment when u feel like u lost everything but actually Allah is always there for u. Talk to Him, He will answer your tears. 
Kurang doa, kurang usaha, hasilnya pon kurang. No question.
Nothing can change the past, but when u start changing, everything will start to change in the future.  
Taubah is the first step of changing. 

I Need Allahu...

Saturday, August 25, 2012

Topik Raya

Bismillah.
now tengah minum shake perisa tropikal fruit+sunquick. umphh sedap :)
have you had your shake today ?!

ramadhan sudah meniggalkan kita, hari ni dah 6 syawal, belum terlambat utk aku ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin. semoga amalan kita diterima Allah, ameen :)

sepanjang raya, ziarah menziarahi, banyak topik perbincangan yg keluar. 
kalau antara budak budak, topik mainan, duit raya.
dengan cousin topik study, skolah, university..
kalau raya ngn kawan kawan, mesti topik cinta. aisehh -____-'
tapi kalau antara org dewasa, issue kesihatan.
 
balik kampung hari tu, apa yg aku lihat, dengar dengar makcik2 pakcik2 aku borak, mostly byk betul topik kesihatan. seriously. tak taw lah sejak herbalife telinga aku sensitive bab sihat ke or what. tp itulah yg aku banyak dengar org sembangkan. mcm hot issue dikalangan malaysian. antara adik beradik bandingkan tahap kesihatan masing masing. normal, pandangan org kesihatan ni berbeza beza. bukan kat kampung aku je lah, tp pergi raya mana2 itulah topik dikalangan org dewasa. dan time raya ni lah hospital penuh sbb makan mcm mcm, ramai masuk hospital. nauzubillahh.

kalau nak cerita yg lawak, when antara adik beradik ayah aku bg pandangan "kau ni dari luar nmpk muda mcm early 50 even dah 60" bab awet muda. hewhew. aku ni pendiam je. tapi aku memerhati je apa org sembang. semua perbincangan mereka mesti buat aku fikir jauh, apa akan rupa aku nnt time 50an 60an ? time tu try nak bayang. hehe. semua orang akan lalui penuaan insyaAllah jika umur panjang. kita tak selamanya muda, tak selamanya sihat. kadang sakit dan tua itu untuk Allah uji kita. ada org kata bila sakit tu tanda Allah syg. tapi, kalau diri sendiri mmg tak usaha jaga ksihatan, tak jaga nikmat Allah dah bg, Allah nak sayang ke? selagi boleh usaha, kita usaha. kagum tgk ustaz hasrizal berusah turunkan berat bdn, prof mohaya sentiasa jaga pemakanan.

dari first aku tgk, sampai sekarang, aku kagum dengan gambar ni, subahanallah..

cantikkan? even dah umur 53 tahun ? mcm still 30an. aku pernah jumpa dia ni time pergi training herbalife kat bangkok last year, mmg bukan nampak muda je, tapi energetic sangat. amazing ! herbalife dah 32 tahun dah kat dunia. kat maysia baru 7 tahun. so ni antara pengguna yg dah lama guna. masih hidup lagi. herbalife ni nutrition. food. bukan ubat kurus, thats why when we get enough nutrition, mmg semua cell cukup makanan dia yg sihat, diri pon nmpk cantik and sihat, insyaAllah.
you are what you eat !

kalau semua orang islam nampak sihat betenaga, kan best. dah nak akhir zaman, kita perlukan kekuatan umat islam. kekuatan dalam rohani mmg no1, tapi kalau lembik, sakit, macam mana kan?

kembali kepada tadi. topik org dewasa. topik kesihatan. bila fikir balek bila dah cecah 40an, mcm mcm penyakit dtg. tapi sebenarnya sekarang ni, org muda pon ramai sakit. semua sebab pemakanan. perut. tak jaga perut, mmg senang penyakit dtg. perut adalah punca penyakit.

orang kata, normal la dah meningkat usia ni kannn. 
ergh, nape tak jage dari awal?
prevention is better than cure.
dari sekaranglah kita kene jaga. apa yg kita ambil sekarang, menetukan diri kita di kemudian hari. 
so dari kecil sebenarnya. malah dari dalam perut lagi. apa guna bagai menatang minyak yg penuh time dlm kandungan time baby, pastu dah besar sikit main sumbat je pape makanan dalam perut. tak gunakan ?

makanlah makanan yg halalan thayiban

dalam quran yg tertulis. halal dan thayib.
 
ramai mencari yg halal, tapi tak ramai yg cari yg thayib.
dan senang nak cari yg halal tp bukan sng nak cari yg thayib.

renungkanlah dimanakah kita. cuba bayangkan 20 tahun lagi, apa jadi kat kita. jika kita mati, bagaimanakan keadaan kita yg kita akan pulangkan kat Allah. diri ini pinjaman, Allah bg kita cukup sempurna, adakah kita akan pulangkan diri kita dengan cukup sempurna juga ?

alhamdulillah Allah temukan aku dan sefamily dengan herbalife. sbg USAHA utk kami sihat. Allah yg menyihatkan, tapi kami hanya usaha, banyak cara lain tp bg kami, ini yg terbaik alhamdulillah.

SELAMAT HARI RAYA dari kami sekeluarga ! :)
*abg abg ku beraya rumah mertua masing masing*

HEALTH IS WEALTH.
be healthy,
lose weight, gain weight, improve health, gain energy
ask me how, now !
0176788717

Wednesday, July 18, 2012

When you want it badly



Bismilahh

Alhamdulillah Allah bg kesempatan dan keizinan utk pergi talk by prof tariq ramadhan. Actually aku tak kenal beliau sampai lah aku tertengok video beliau secara tak sengaja. Hanya video 3 min yg buat aku inspired and tersentuh hati. When flyers talk tu keluar, aku teruja gila nak pergi.

Aku pon tweet aku nak g talk tu, herbalifers semua dok balas dorang nak g gak. Huhu.

aku bukan nak sum up apa yg dlm talk tu, tp aku nak cerita benda lain.

Aku dah prepare nak pergi 2 3 minggu sebelum. Aku pas kat nadiah roommate aku utk uruskan sapa lagi kwn uia nak pergi. Nadiah adalah kwn yg always akn bantu aku esp when aku busy. Thanx nadiah :) *tolong doakan dia utk together success in herbalife, baru bermula*
Bila Tanya Tanya yg lain, semua takleh pergi. Masalah duit, semua dok tunggu elaun uia tak masuk2. Rm40 per person. Big number for a student. Alhamdulillah aku takde masalah utk tunggu elaun masuk. Aku just tunggu income masuk. Hehe. Tp retail profit takyah tunggu ;)
Bukan aku beruntung ade herbalife, but you choose to be in that place waiting for something that u really need, money. You choose your way. And I choose to earn my own money. If anytime terdesak, I have my own money. Alhamdulillah.

Isnin pagi tu kat kelas economy, kawan aku fatihah baru tahu ada talk tu. Kitorang terlepas pandang kat dia. and dia decide nak pergi. Tiket dah takde. Dia tanya aku ada tiket lebih ke tak. Aku pon follow up balek herbalifers yg nak pergi talk tu jugak. Takde siapa cancel. Tiket ada 2 set. Satu set 5 org. Satu pd nadiah, satu pd abg yus(herbalifer). So kami ber sepuluh orang. 3 uia, 7 herbalifers.

Sampailah time berbuka, after buka nak gerak ke main audi, si teha dengan moody dtg bilik kitorang kata yg dia nak pergi. Merengek2 nak pergi. Hahaha.

“aku nak pergi wehh, kalau korang sampai sana tetiba ada tiket lebih bgtaw aku. Tadi aku g jalan2 masjid cari tiket kot2 ade..”

-____-‘ tiket tak jual kat masjid tehaaaa.

Pd masa yg sama, kwn aku text kata dia tak gerak lagi, nk kene amek kawan sorang lagi. Dah nk pukul 8 still kat shah alam. Aku pon call dia and dia decide not to go sbb tak sempat and jam yg tak bergerak. Talk start 8.30. rezeki teha. 2 org kwn aku cancel. And she can go. Sumpah happy gile teha time tu. Haha. Terus terpancar sinar kat muka :P
 
See, when u want it badly, and work for it, at last, Allah bg jugak.
Teha mmg sungguh2 mintak aku tiket, sungguh2 jugak pergi jalan kat masjid cari tiket even takde pon kat situ. she make the move. And Allah tu sangat amazing, suddenly ada pulak tiket utk dia.
When u want it badly, insyaAllah Allah will make a way for u :)

Ada sekali tu aku nak pergi sangat event herbalife. Zero2hero January, No matter what happen mmg nak g gak. Time tu ada apa tah kat uia mmg takleh ponteng. Bukan kelas taw. Kalau kelas, mmg aku utamakan kelas. Istiharah and decide to go. Sorang lagi kawan uia jugak decided not to go. And dia takde lagi dalam herbalife and aku change my pin and income after that. Aku balek dr event hujung minggu tu uia tak buat tindakan pape pon kat aku. Mcm takde pape berlaku. Really want it, and Allah mudahkan. Alhamdulillah.

Banyak kali benda2 mcm ni berlaku. Contoh esok ada quiz, malam tu ada hom. Decide pergi hom pastu b4 tidur study kejap, esok quiz markah okay je. Ada quiz jugak, malam tu takde pape, so study rilex2, then quiz markah rendah :s
Allah adil. Dia bg ikut how we manage our time.

Same goes to anything u want to do in your life.
U really want to achieve your goals and dreams, DECIDE and WORK on it. WANT it BADLY.
Allah akan tolong if kita betul2 nak. If there’s still doubts in your mind and heart mmg susah nak capai.

Really want supervisor, put a deadline. Jgn ubah goals, if nmpk impossible, ubah cara kerja.
Really want to help parent ubah kehidupan keluarga. Specific kan how and when. Work for it.
Really want to get married, jgn ubah your dream sbb org lain halang. Go for it and find the way. Allah will help.
Really want to buy own gadget with own money. Plan, work for it.
Really want vip this month, kene lah kerja kuat gileeeeee. *tampar diri sendiri* :s


If dah kerja kuat tapi tak capai jugak, barulah redha, tenang je rasa sebab dah finish strong. Allah tahu apa yg terbaik utk kita. Ada hikmahnya. Kita tak tahu apa yg Allah dah plan. But just work utk capai apa yg kita nak. insyaAllah there’s a way to achieve apa yg kita perlukan.

Allah will make a way when there seems to be no way

Banyak lagi apa yg aku nak aku tak capai. Bila check balek kadang2 ada yg aku tak want it badly. Tak usaha kuat. That’s why tak capai. Blame diri sendiri. Decide to improve. It is better then nothing.

Btw talk by prof tariq sangat best. Sangat different. Seriously touched my heart. :)
alhamdulillah dapat learn something new !

Can refer kat twitter #tariqramadan #proftariquia

Wednesday, December 26, 2012

Zaman Sekolah ke Zaman University

Bismillah
hye readers ;)

entry kali ni nak cerita perubahan dalam dua zaman yg berbeza. and secara specificnya perubahan hidup aku.
sila banyak bersabar sebab semuanya gambar aku sahaja dibawah ini :p

aku student yg ordinary je. rajin belajar. *uhuk* active jugak lah. rajin masuk kawad sukan bagai. so means aku rajin bersukan walaupon tak hebat sangat. hehe. nak tengok gambar aku zaman sekolah umur muda muda? *eh skrg muda lagi*

kedua dari kiri.

haa kurus ke kurus?
kuruskann? haha. tapi muka gelap -_- berat around 45-48. time form 4, umur 16 tahun :)
antara yg kurus dekat skola. dengan confidentnya tak pernah terbayang diri akn membesar. and dah target ngn kwn2 berat aku takkan cecah angka 50. confident okay. sbb mmg berat maintain je even aku makan banyak. seriously kuat makan huhu.

then habis SPM, masuk PLKN, activity activity tak berhenti. aku plak mmg suka benda benda lasak. so dekat PLKN masih merasa badan sentiasa bersukan. dan seperti biasa kulit gelap dan menjadi semakin gelapppp and tak cerah cerah balek -__-'

datang PLKN berat 47, habis PLKN sebelum balek rumah naik 2kg. so 49kg kat PLKN makan 6 kali okay. aku berselera sokmo even tak sedap. hahah.


habis PLKN, dok melangok kat rumah menternak lemak dan membesarkan badan TANPA sedar. seriously. makan banyak mcm biasa yg aku jenis makan banyak. TAPI, no activity. bayangkan, 3 bulan kau gerak sukan everyday then terus tak bergerak langsung di rumah.

tetiba timbang kat penimbang magic kakak aku, berat aku 52 ! okay mula risau. baru sedar muka semakin tembam baju semakin tak muat. haiyaaa. dan saat itu kurang amek gambar. sebab sume gambar jadi tak cantik dengan kulit muka yg mmg teruk tu. and berat aku sampai mececah 55kg ! dalam 2 tahun boleh naik 10kg lebeh kurang. dasyat ke dasyat?kalau aku biarkan setahun dua lagi mungkin berat aku 65kg nauzubillah. belum after pregnant lagi. haiyo seram. *tak mampu nak bayangkan*
dannn, aku tak sedar aku ada gambar tembam yg amat comel ini


comel ke comel? berat 55kg. pipi macam nak meletup dah. hahah.
okay cuba scroll balek kat atas and bandingkan.
bezakann?
 berat ideal aku sepatutnya around 45-50. and of coz, aku nak keep on janji lama taknak cecah angka 50. hahaha.

alhamdulillah bertemu herbalife, nutrisi seimbang utk badan yg sangat sedap and mudah. having my healthy breakfast EVERYDAY with herbalife shake until now for my health :)
i've lost 4kg in 2 weeks and total lost 6kg ! :)



now :)
 alhamdulillah now 49kg. berat ideal :) target nak cecah balek 45-47kg mcm zaman skola sebelum aku kahwin. hahahaha mcm lah dah dekat sgt nak kawen :p

eh jap jap, aku mmg susah muka nak cerah kembali. even dah tak bersukan pon muka maintain gelap but lately ada ramai gak tegur muka makin cerah and improve. glowing gituu. orang lain kata, aku tak kata okay :p hewhew. alhamdulillah :)


actually benda ni normal. and perkara yg sama yg aku lihat kat certain certain kawan2 aku yg lain.
aku dah jadi coach herbalife more than a year. aku dah coach ramai org and dah buat wellnes analisis kat ramai org. kalau timbang bdk university mesti dorangkan kata, dulu skola menengah saya kurus je. masuk university senang naik berat sikit sikit tanpa sedar.
kenapa?

1.pemakanan yg tak terjaga. sukahati je nak makan bila, tak ikut waktu, tak breakfast. or breakfast lambat.
2. makan makanan yg kurang berkhasiat, terdedah pada fast food. 
3. kurang bersenam dan activity lasak.

what ever it is, pemakan adalah yg utama.
exercise mcm mana pon kalau makan tak ikut masa hentam balek makan tak ingat dunia, mmg berat boleh naik. both penting. tapi pemakanan paling penting. tapi aku lose weight atas tu tanpa exersice. heheh. dah makin pemalas nak exercise, hewhew, tapi sangat rindukan activity lasak :')

sebab tulah orang sibuk mcm mana pon still boleh lose weight dengan herbalife. cuma if nak extra laju and sihat, exercise lah :)

siapa yang ada experience mcm aku? dulu kurus, tapi makin lama makin berat tanpa sedar? jom ubah cara pemakanan sebelum another 10kg lemak singgah di badan anda. makin lama makin susah nak turun berat badan nanti. believe me. lets be healthy people !

lose weight now, ask me how ! :)
0176788717

Monday, October 15, 2012

The Road Not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference. 

dulu time form 4 form 5 belajar literature ni. hanya belajar tanpa fikir apa apa and suddenly it become reality.

i'm only 19 years old girl. im nothing, and i dont know why i choose this way while others peers struggling on their studies and enjoying their life with friends.
siapa yg rapat dengan aku time skola menengah dulu sangat kenal dengan perangai aku yg sentiasa berkawan. sentiasa happy2 enjoy sana sini.
i dont know what makes me so strong to be here, to be independent at the early age. mak ayah pon pelik, they said, tak payah buat herbalife. tak payah carik duit. ayah boleh support kamu. deep inside my heart, 'no. i can not only depend on them. i have my own dream. own big dream. takan lah nak mintak mak ayah jugak bagi?'

sometimes aku rasa, susahnyaa journey ni, susahnyaaa segala benda. dengan takde kereta. ke hulur hilir sorang sorang. as i mention in my twitter :
This journey is simple as 1 2 3 but not easy as A B C.

yes, journey kat herbalife ni mmg simple je jalan dia. tapi not easy to do it. banyak benda kene ubah. but alhamdulillah, this make me realise the true meaning of life. REALITY OF LIFE. Life is not easy and not a vacation. apa guna Allah bg hidup kat dunia kalau hanya nak senang lenang. senang lenang hanya di syurga. are we qualifying for it? T___T adakah setiap langkah kita bawa jalan ke syurga? *mari menangis*

same goes to my herbalife journey. sakit nya perit tapi sekejap je. tapi peritnya tak seperit yg sebenarnya. maksudnya, sebenarnya tak seperit mana sbb hasilnya besar and indah. tak seperit yg hasilnya kurang. faham ke? hahaha. mcm ni, tadi pergi customer day herbalife kat taman melawati, kak nadiah mill team cerita how journey dia masa umur 21/22 tahun, kawen awal, sewa bilik kecik je, buat part time jual roti hot dog utk sara kehidupan time belajar, bukak kedai dobi sendiri kat university sampai kene ponteng2 kelas sebab nak sara hidup. family susah. dan hasil dr investment kedai dobi tu, tak seberapa pon. berbanding dengan buat herbalife, modal tak besar. step dah ada, ramai org tolong sama2 utk berjaya, mungkin jalannya jugak susah, tp hasilnya amat memuaskan. itupon jika kita keep on doing it and stay. the time will come.
 just dont give up and quit, all our dreams will become reality biiznillah :)

the moment when kita fikir kita cukup susah nak hadapi segalanya dlm hidup ni, rupanya banyak lagi org2 yg hidup jaaauhhh lagi susah. tapi kalau susah, tapi tak berusaha perbaiki, mmg takde guna. make a step. make a move. Allah will help u.

tak semua orang boleh stay strong, hati ni bukan kebal. semua org ada masalah. tapi adakah kita punyai SOLUTION. if u were in trouble, cari jalan utk keluar dr challenges itu.

for me, the solution is, doa kat Allah, pergi focus group, pergi training, pergi customer day. miggle around dengan positive people. balek event sure tersenyum. :)
lagi banyak masalah, lagilah kita perlukan support sytem begini. 
 jangan lari dari masalah. RUGI. sebab behind the challenges, ada satu pelangi yg sangat indah. itu hanya akn kita dapat if kita CARI solution bukan LARI dari challenges.

itulah maksud aku perit yg tak seperit mana sebenarnya. Herbalife is simple, if u follow what successful people do :) cabaran dugaan akan datang, tapi itu yg mematangkan kita. sampai kita boleh harungi semua tu dengan right attitude, means kita qualify utk dpt bigger income, higher level.
yes, doing business is about atitude, if u dont have the right attitude, u will not achieve it.

ATTITUDE ATTITUDE ATTITUDE.

okay back to the topic.
ada orang tanya, "kenapa pilih jalan ni, kenapa tak just study, and enjoy life dengan kawan2? baru 19 tahun kann."
the answer is..
Zero To Hero and Spectacular.
2 big events yg ubah mindset pemikiran aku, think about future.
life is too short to be wasted. life is too short to make unbeneficial things.

so at the age of 18 years old, aku DECIDE utk lalui jalan ini. The Road Not Taken.

tahun ni plak, ramai yg kata, umur macam awak ni 19 tahun, tak rasa susahnya lagi. study tak tough lagi. nnt dah start practical, lagi2 budak kos science, mula stress. dengan duit yg makin banyak guna. umur 23 24, dah mula stress and mula cari side income. kalau dah kerja lagi stress dgn workload, politics tempat kerja. kerja lebih, gaji tak naik. susah dpt kerja. time ni lah org berpusu pusu nak buat herbalife. tapi awk dah start dr awal, so that time awk dah stable insyaAllah :)

boleh je aku kate LATER. Nanti lah aku buat herbalife. tak perlukan duit lagi. selesa dengan hidup skrg. best apa enjoy rilex, boleh tgk movie, wayang, jalan jalan, hang out sana sini, but at that time, event herbalife telah membuka mata aku, sbb dari kecik tak suka buang masa, tapi tak tahu masa itu nak di isi dengan apa. Alhamdulillah i found herbalife utk penuhi masa aku pada mulanya. but through out the journey, aku jumpa byk bnda yg lebih menarik dr hanya memenuhi masa.

However, at the year of 2012 ni, this road is not The Road Not Taken anymore but,
 The Road Taken By Everyone Who Decide ! :D
Sangat ramai orang orang bawah 20 tahun buat herbalife ni. yg 20 ke 30 tahun jgn cakaplah. mereka sgt amazing tp aku suka inspired dengan yg sebaya dengan aku :)
sebenarnya terkejut sebab tetiba ramai kannn. tapi excitedlah tengok ramai rakan rakan sebaya bersama sama in herbalife. :)

last year hanya kami sahaja :
syelli(kiri), momoi(kedua dari kiri) , aku(ketiga dr kiri), nana(kedua dr kanan) dan juga omar isa (malas nak masuk gambar kau.hahaha)


semuanya lain lain sponsor. dan kami semua start dari sebuah event zero2hero.
time tu rasa kerdil mcm kanak kanak baru start nak menateh dlm herbalife. rasa keseorangan, tiada yg kita kenali. sobs.
dan now momoi and omar active world team member, aku and syelli world team member and nana qualifying world team. aku, syelli and omar part time herbalife still fulltime student. nana and momoi full time herbalife.
momoi last month income more than rm7k, syelli time naik world team gempak wo income rm7k. nana, average monthly income rm2k. aku, average monthly income rm3k-rm5k

and now 2012 :

 qidwati and ruhila new supervisor :)
qidwati (kiri) student asasi uia kos AED. mmg terkenal budak AED ni dgn kebusian. kagum dgn how she manage her study. time study herbalife takleh kacau, weekdays study sahaja and weekend only for herbalife. baru 3 4 bulan in herbalife. average income rm1000-2000. student part time :) nak kawen next year tuuu. hewhew.
ruhila (kanan) part time herbalife. kos econs. ada big dream nak bantu family. classmate aku. now new supervisor. 3 bulan after zero2hero, terus jadi supervisor. all the best 1st cut world team ruhila this month ! :)

 another group of herbalifers umur 19 years old.
faizrul, izha, omar, nasyazwan, aina nadhirah, salim, syazlan, nadia fowzi, haziqah, amir (18 tahun)
haa tu jelah yg aku kenal. hehe.
omar : average monthly income rm5k-10k *lap peluh* pheww
izha : average monthly income rm rm3k-6k
aina : baru beberapa bulan in herbalife, first month income rm700, last month more than rm1500 :)
haziqah : baru jugak in herbalife, average monthly income rm2k-rm3k
yg lain tak tahu :D
they all part time herbalife, fulltime student. start to have a dream. semuanya after datang event zero2hero.


ni team aku kat zero2hero yg lalu.
alhamdulillah part part time pon dorang making income. ada yg nak rilex rilex buat herbalife sikit sikit, ada yg nak laju. no problem. the decision is yours. no paksa2 :)
tapi rugi wo slow slow ! hihi. sebab, herbalife tengah booming, wave tengah naik, kita perlu more herbalife distributor sbb ramai kat luar sana nak guna herbalife, lagi lagi kenalan kita sendiri :)

*team nana, syelli and team momoi tak jumpa gambar -.-'*

actually this road has been taken earlier by :

kak maryam start herbalife pada usia 19 tahun di uia pj. now 4 years in herbalife. umur 22 tahun now. berkahwin awal di usia 21 tahun. time tu income around 10k. nak kawen awal boleh lah buat herbalife ;) hewhew. buat herbalife bersama suami bekas engineer kapal terbang, now income rm90k a month. Alhamdulillah.

kak amalina peter start herbalife pd usia 18 tahun. berkahwin awal pada usia 20 tahun. student uia. buat herbalife bersama abqari. now 6 years in herbalife. tahun pertama dalam herbalife income around rm500 only. herbalife bukan skim cepat kaya. we need to work hard to achieve higher. but now umur 22, 23 tahun, monthly income rm90k :)
this couple banyak bantu aku dalam journey in herbalife ni. apa yg dorang bg tahu, aku ikut je. teacheable lah konon kann. hehe. sbb aku tahu, nak berjaya kene ikuuttt je. mereka akn bgtahu benda yg membawa kebaikan. so we are not alone actually. bila start je herbalife, ramai sangat org nak bantu kita, dengan syarat kita sendiri willing utk bantu diri kita. may Allah bless them :)

just imagine, biiznillah, gambar gambar yg diatas td yg umur 18 and 19 tahun, 4 5 years later, or even earlier will achieve their dream lebih awal daripada ordinary person. akan achieve dreams mcm kak amalina and kak maryam tadi :)

tapi bukan kerana duit, kalau sebab duit semata yg aku cari, aku rasa aku dah quit dah herbalife ni. SERIOUSLY. but the journey in herbalife even kdg2 pahit, tapi sebenarnya indah bila kita dpt apa yg kita nak. we build our attitude our leadership skill. bermula dengan TAK TAHU apa apa, belajar belaja belajar, apply apply. jatuh, bangun lagi, belajar belajar. dapat hasil, belajar belajar belajar lagi.
it is a PROCESS. we have to admit it. baby pon lahir lahir ada yg terus berlari? step by step. seronok sebenarnya belajar process hidup ni :)

Alhamdulillah Allah temukan herbalife. May Allah guide our step. semoga dijauhkan dr sifat malas, riak, takbur dan segala penyakit hati. semoga setiap jalan yg dilalui, jalan yg membawa ke syurga :')

see u at the top !!
:)

earn extra income part time rm500-rm2000 a month?
serious people only
contact sakinah-0176788717 :)

Monday, September 24, 2012

ISTIHARAKH : Small Changes in Her Life Story

This Story I copied from my friend's note at FB.
bacalah story ni even panjang sikit. sangat lawak and tersentuh hati kuuu :')

"Bismillah.Hehehe.X reti nak tulis blog,so practice menulis dgn NOTES kat fb lah kan....Eh,ak power tulis essay tau,juara bertahan sejak tadika lagi :O
Actually want to share with all of you the biggest key in the life when we want to make decision.Selalu pening kepala kan bila nak buat keputusan.
Contoh :
1) Harini nak baju warna ap ha?
2)Nak mkn ap lunch ni,ikan keli ke mkn ayam (kehkehkeh,ni ak! hehe)
3)Nak pg jln2 ke x ni,assignment menimbun kat meja ak tu ha..

Yes,ni simptom yg slalu terjadi kat diri ak,until sometimes very confuse want to make decision.Masalah simple je kan,tapi still x tau nak pilih yg mana.
Dulu ak pndg remeh istikharah ni,ak fikir buat ap nak istikharah semua,solat hajat cukuplah.
Tetiba,,satu hari masa tazkirah time class account,ad satu ayat yg mengubah pndgn ak terhdp istikharah 100%.Then,nak dijadikan citer,ms tu,Atirah Omar bg tazkirah.Ad ayat yg menyentap hati ak:
'ISTIKHARAH tu bkn dibuat bila nak pilih jodoh je.Tapi ISTIKHARAH perlu dilakukan in every decision we want to take.Org yg selalu buat istikharah x pnah menyesal dlm membuat ap2 keputusan "Allahuakbar! Sentap ayt tu,alhamduillah Allah tunjuk jln penyelesaian terhadap masalah confuse ak selama ni.Heheheheheheh..Balik tu je,ak try lah jugak buat istikaharah,even x konsisten (kdg2 lupa -.- heheheheh)

Masalah yg kecik pun pening kpala nak pikir,inikan pulak masalah yg besar.Sejak tazkirah tu,i'm try my best to do my istikharah,everyday eventhough kdg2 lupa gak.I dont know,lps slalu amalkan istikharah,hati rasa tenang,sbb tau bila ak dah buat keputusan tu,ak dah tnya Allah dulu.

Same goes to when i decided to take Herbalife in my life.I pray to Allah,show me the way,perlu atau x ak join Herbalife,yelah,masa ni umur baru 18 thun,baik ak lepak2 kat rumah baca novel ngn layan hindustan dr ak kerja jumpa org sana sini (kehkehkeh) Tapi kdg2 terlintas kat hati ak,smpi bila ak nak mcm ni,buang masa dgn perkara yg x membantu personal development.Then during sem 3 at awal januari 2012,ditakdirkan Allah ak satu bilik ngn Sakinah Ridzuan kat UIA Gombak (org herbalife,sebaya ak,last month income RM 4000).Sumpah ak skeptikal gler time tu,bila weekend je dia pg sana sini.Selalu dlm hati ak terdetik (amende lah dia ni,masa muda ni enjoy2 lah dulu.Nak menyusahkan diri buat ap -.-) Tap hakikatnya ak kagum bila weekend je ak study,dia kerja,cehh konon confirm result meletup dr dia,tapi bila mid term ak tengok result lebih kurang sama je,markah Statistic dia lagi tinggi dr ak pulak tu.Cesssss!  Then i muhasabah balik.is't ak gunakan masa ak dgn betul2 atau ak study tipu2? I dont know,i'm doing my istikaharah,mintak Allah bg petunjuk.Tapi Allah x bagi jwpn terus,Allah simpan jwpn tu,suruh ak carik sendiri.Akhir sem 3 tu,tetiba ak mcm dah jatuh hati ngn Herbalife,sbb ak kagum dgn anak muda yg boleh blajar sambil bekerja.Tapi ak simpan niat tu dlm hati.Malas nak lyn.Heheheheh

Habis sem 3 ada cuti sem selama 3 bulan,ak x kerja pun even,duduk rumah,jadik bibik yg pemalas  T____T (kwn2 semua kerja).Ak keep thinking,aplah yg ak sumbangkan kat islam dan org ramai.Masa cuti,bgn tido,makan,novel,masak sket2 (itu kalau mood rajin dtg) ,kemas rumah (itu pun kalau ak rajin) Ibu slalu sound ak bila balik sekolah" Target harini capai x? Asal x masak tengah hari,rumah x kemas pun".Ak sengih je.Hehehhehehehehe.Tapi spnjg kat rumah tu,hati ak selalu kata mcm ni"Ak nak jadik muslimah yg proaktif boleh berbakti utk family,masyarakat dan agama.Tapi mcm mana? Kat mana ak nak jumpa solution masalah ak ni?   T________T  Ini kat rumah menghabiskan beras je.Pui!

In between 3 bulan cuti tu,kami sekeluarga sempatlah pergi ke Jordan,nak raikan akak ak yg  grad from JUST,Jordan.DR Fadhilah Mahamood.Alhamdulillah.Tapi start ak naik kapal terbang from KLIA to Airport Queen Aliaa,i always praying in my heart,"ya Allah,berikanlah ak petunjuk,patut atau x ak join Herbalife ni) sbb org kata doa kat Jordan ni berkat,bumi barakah :) Alhamdulillah,berkat berdoa di bumi para anbiya',Allah tunjuk jln.  Ak kena buat decision cpt2 sbb habis cuti 3 bulan ni,ak dah nak kena balik UIA Gombak dah sambung sem baru,sem 4,boleh terus bg tau Sakinah about my decision.

Then,alhamdulillah Allah permudahkan,hati ak terdorong utk amik Herbalife bila naik sem 4 (jun 2012).Ak try product dulu sbb time tu berat ak 61 kg,umur dlmn 31 tahun.Masa tu timbang ramai2 ngn kawan2,semua keding2,umur dalaman diaorg semuanya 18 tahun,ak je 31 tahun,Seriously inferior gler time tu.Pastu kwn ak sorang ni nama dia Roze,masa tu lunch sama ngn dia,tngh syok2 mkn,tetiba ak terperasan mata dia perhatikan ak sejak ak mkn dr awal (kahkahkahkah) Pastu dia ckp ngn ak "kau ni,jagalah mkn sket,umur dlmn kau dah tua tau"(lebih kurang ginilah dia ckp) ak sengih je,tapi hati ak sentap woii! Then,balik ke bilik,i keep THINKING,how to lose my weight,sbb ak risau mcm mana body ak 5 thun ak dtg.Then,I talk to Sakinah Ridzuan " Nak satu shake,Perisa coklat" Bermulalah hidup ak sbgai pengguna Herbalife.Heheheheh.Alhamdulillah.

Then seminggu lps tu,dapat result yg menakjubkan,ak rasa lebih bertenaga,sistem pembuangan pun dah lancar,then i decide to do Herbalife,as part time because improvement kesihatan yg sngt luar biasa dan nak bantu lebih ramai org yg ada masalah kesihatan..Alhamdulillah.Skang berat 53 kg,umur dalaman 19 tahun.Alhamdulillah.Baru guna 3 bulan produk.Ak full time student okay,part time Herbalife.Heheheh.

And alhamdulillah,i'm growing with improve my skill and personal development with Herbalife.Bukan ngn Herbalife je ak boleh improve,ngn usrah yg ak follow every week (Golden Team) pun bnyk improve klmhn diri ak.Kawan2 pun bnyk tolong ak.Alhamdulillah,and until now i'm still learning.Baru 3 bln dlm Herbalife :)

Wahh.Ni antara ayat Oprah yg ak copy paste kat twitter:
You are responsible for your life, and doing the best at this moment puts you in the best place for the next moment. -Oprah

Alhamdulillah.Thank You Allah.Therefore,start doing ISTIKHARAH now.Mesti!  hehehhheheeheh
Mintak maaf kalau notes ni mcm berterabur sket,almaklumlah,last ak karang krgn bm time SPM dulu.Hehehehe."



She is my best friend Nadiah Mahamood. umur 19 sebaya aku. actually dia still 18 belum birthday lagi. 
actually aku tak pernah promote kat dia pasal Herbalife sbb family dia ada yg dah guna herbalife. aku non WT time tu, bodoh bodoh sikit aku fikir aku takleh jual kat dia sbb family dia ada guna. padahal famliy dia dah lama tak guna. hahaha. aku sgt ikut ethics okay ;p 

dia roomates aku so dia sentiasa tengok aku buat apa, keluar sana sini, study lewat malam, kadang kadang kurang study hahaha. tak pernah kutuk aku buat Herbalife but keep on bantu aku simpan notes, kalau dia dah siap kerja aku tanya dia cane nak buat. dia pon salu tgk aku kuar msk bilik bwk products. setiap hari minum shake. tapi aku tak promote pon. seriously. tapi aku ada kata, "kau minum lah herbalife, amek lah kat family kau tuuu. Herbalife best !" aku takde suruh dia amek kat aku langsung. sampai lah abes sem. sem seterusnya, kami masih lagi sebilik. and awal sem ni, dia nyatakan hasratnya nak start bisnes herbalife. and the tacing part is, dia ckp ngn aku sambil dalam keadaan mengalir air mata. As a friend, mmg nak sangat tgk kawan kita sihat, so aku suruh dia amek shake dulu :)

mula mula dia nak buat bisness, tp nmpk dia sangat ragu ragu. sampai lah dia DECIDE utk ke zero2hero julai lalu. after zero2hero bermulalah journey dia dalam herbalife. mula2 sgt blurr. and as we can read in her story, she keep doing istiharakh utk kuatkan kepercayaan dia. then dia start beli stock product 1000vp in july. now sikit sgt lagi nk ke QP, and doakan dia ongoing SV ! silalah doakann :)

so istiharakh, DECISION, usaha nak ke zero to hero, buy stock product.

and selalu tengok dia nangis2, sangat nak berubah, sgt berusaha, sgt ingin mahu belajar, sgt dahagakan ilmu dan pengalaman. sometime aku yg terbakar dgn dia senang sgt close customer on phone. ada ada je produk yg nk di postkan. hahaha. dia sangat tak pandai nk berkata and promote senanya, tp dia ada attitude yg diperlukan. so keep on dtg training and keep doing je nadiah, u will grow insyaAllah :)

yg best tengok dia dah lost 8kg in 2 bulan jeee ! baju kurung dia dah boleh kibar kibar dah sebab longgar. hahahaha.

so, in herbalife, kita tak perlu org yg hebat, yg bijak pandai, yg kaki bisness. as long as we have big dreams, teachable, willing to work and have good attitude, tak banyak bagi alasan, kita boleh berjaya.
 alhamdulillah in herbalife kita dpt tolong org sama2 ubah kehidupan. nadiah ni baru 2 bulan lebeh dlm herbalife. first month income dgn blurr2 dia tu rm250. this month belum habis hujung bulan pon dah nk jangkau rm600 income dia. Allahmdulillah. boleh capai rm1k this month. or more! go nadiah go supervisor! :)

dia buat keputusan ke zero to hero kerana ingin jawapan pada mulanya tentang apa itu herbalife. tanpa banyak tanya, die decide utk pergi. Alhamdulillah that event byk sgt bantu nadiah, bantu aku sendiri and all my friends. really life changing event !
so, jom ke zero2herooo ! sgt super duper best gilaaaaa :)

LOSE/GAIN WEIGHT, IMPROVE HEALTH, HEALTHY BREAKFAST, EXTRA INCOME, ASK ME HOW. 0176788717 :)

Thursday, September 20, 2012

An Awesome Journey !

Bismillah, have u had your shake today?! :)

Alhamdulillah, 
these was the third time travel with Herbalife. first one kat Bangkok, 2nd kat singapore and here, Macau for Herbalife university !
singapore and bangkok for Extravaganza open to all distributor. this time for leadership training only for World Team and above.
Alhamdulillah jugak di usia muda 19 tahun ini dpt masuk training mcm ni.
berkumpul 13 negara Asia Pacific seramai 12000 org world team and above :O

Let's see some of picture there !

Training day 1 and day 2 :)


Malaysia meeting. dpt gak duduk kat PRES TEAM'S table ;) insyaAllah next will be me !

pandangan stage dari tempat duduk aku. tak qualify VIP. sobss.

Bea Boss. Guest speaker from netherland. sangat lovely, sgt best dengar training beliau. start dulu just customer and after one year baru decide nak bisness dgn serious. amazing!

training Herbalife university sangat berbeza dgn training. it worth to qualify for this event. lets go guys next year ! :)


okay next will be pictures hotel kami. venetian hotel. 6 stars. ohsemm gilaa! tempat boys over flowers berlakun. *silalah jeles*
dulu zaman sekolah menengah gila korea, skrg tak gila sgt dah sbb takde masa nk tgk dah, haha. alhamduillah Allah penuhkan masa :) tapi mcm mimpilahkan, bnda yg kita gilakan dulu, now real depan mata. alhamduillah for this oppotunity ;)


 my sister. nak kawen dah dia ni. Herbalove :p

 background tu venetion hotel. bayangkan lah dlm hotel tu ada stadium kecik yg tempat hall training hotel kitorang. duduk dalam hotel 2 hari 3 malam tak nmpk siang. hari ketiga baru keluar. hahaha.



 our room. lawa gila bilik dia. sumpah. 
Roomatess ;D





okay hari isnin masa untuk berjalan jalan sekitar macau. went to Herbalife office there beli products yg takde kat Malaysia then jalan jalan Macau :)





 Muka happy dapat skechers. hahaha. aku ni mgg asyik tukar kasut sbb asyik rosak je -_-' kasut mmg tak tahan kalau aku pakai. aku bkan gila branded punya org. tak kesah asalkan cantik. sebelum ni kasut rm60 rm70 bata pon tak jalan. asyik rosak.  so now kene beli kasut ratusan ringgit mungkin. so jom try skechers ni ;)




 Amalina Abqari non tab team :)
suka duka bersama mereka. share goal and target with them. i love this team ! jom go next level everyone :D

The whole Amalina abqari team
Kak Mell start alone kat uia Pj ketika umur 18 tahun dulu. now dah ada big team mcm ni. semua in pictures ni leaders. tak termasuk world team below. aku pon boleh jadi mcm kak mell. Think Big, insyaAllah focus kerja kuat, aku mampu jugakkk ;D

 Nutricity team. weeee :) 
love them.


 kat sini tak belajar pasal mcm mana nak buat duit, mcm mana nk jadi kaya ke semata. kami kat sana belajar tentnag life, attitude, leadership. Learn a lot there alhamdulillah. even sampai sampai je ada dugaan pasal bilik and so on, no problem, byk ajar erti ngn banyak mengeluh and complaint. bersyukur dgn apa yg ada. survive sendiri jalan jalan kata sana, lihat bumi Allah. alhamdulillah dpt rasa semua ni.

time post meeting hari last tu, kami share target utk hujung tahun ni and for the whole 2013.
banyak dreams aku. tapi 3 yg paling besar utk hujung tahun n and 2013 adalah :
1. nak beli kereta end of this year
2. nak qualify vacation free all paid by herbalife to melbourne and nak bawak mak ayah
3. nak kawen. ok bye :p
mohon semua org yg baca aminnnkann. semoga sakinah dapat mencapai impiannya dunia akhirant. ameennn :')

Alhamdulillah at the age of 19 years old boleh pergi tempat mcm ni all paid by myself. boleh shopping, jalan jalan :) tak perlu mintak duit mak ayah. mmg azam taknak susahkan mereka. parent aku tak susah, tp tak semua impian kita mereka dpt tunaikan kerena mereka pon ada impian sendiri. mari kita work sendiri on kita punya impian. tidak bergantung pada org lain. hanya bergantung pada Dia.

ini baru permulaan. jauh lagi yg harus aku redah dan lalui. Moga Allah kuatkan. ini bukan jalan mencari kekayaan semata, ini jalan for a better life dunya akhirah insyaAllah. May Allah guide us to the right path.

InsyaAllah next year will be in Bangkok, Melbourne, Jakarta ! :)

want to know more about peluang peluang yg ada dlm herbalife ni, PM me now, 
sakinah 0176788717 :)


Monday, August 27, 2012

I Need Allahu..

video


Allah,
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

What can I do?
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.


I start my journey when You forgive me
I swear my whole world stops.
You are in my heart and, I'm so glad that its fine
You are One truly kind...

You lighten me!
(I) Feel it, through and through, and
For sure ya Rabbee, there ain't nothing You can't do!
Because if I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

And...Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

I don't want nobody else
Without You there's no one left and,
the Master of judgment day,
I got to have Your love and I cannot do without,

If I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

And I will never try to deny,
That You are my life,

Because if You ever let me go I would die!

So, I won't front!
I don't need another mission,
I just need you as my vision!
If I got You, I'll be straight,
Rabbee I need you every day!

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight
What can I do?

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight

Rab ighfirly
Fantal kareemuu!

Wa3fu ya rabbee
Fantar raheemuu!

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

with you -by raef

lately ni asyik dengar lagu ni je. first time dgr terus falling love. hahah. sebelum ni lagu ori christ brown tu aku tak amek kesah pon. tp yg ni, dengar 2 kali terus buat ring tone. huhu. but when kaji lyrics dia, mmg menyentuh hati. only Allah that i need. Only Allah can give me everything.

part yg ni :

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.

mendalam bagi aku :)

kalau rasa down, hayati lirik ni mmg best sbb rasa Allah sentiasa disisi. only with u Allah.

And...Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

hayati balik, "the miracles you help me do.."
tanpa kita sedar banyak sgt miracle yg Allah bg dalam hidup kita.mcm mana susahnya ujian yg kita terima, in the end, mesti something miracle happen. and ia sangat indah :)


currently mood actually agk down, but i know Allah is there for me :')
buangkan all negativity dalam diri. #muhasabah

tapi ada orang kata, kalau kita sentiasa sibukkan diri dgn perkara baik, takde masa sempat nak fikir down sedih ke apa. cuma muhasabah diri supaya improvekan diri everyday.
T.T

tadi aku ada tweet kat twitter:
Allah sangat baik. Always sedarkan diri kita bila buat salah. Cepat je Dia bg teguran. Tinggal diri je nak berubah ke taknak.
Teguran dlm bentuk pelbagai jenis Allah bg. T.T Bersyukurlah kerana tandanya Allah sayang. 
The moment when u feel like u lost everything but actually Allah is always there for u. Talk to Him, He will answer your tears. 
Kurang doa, kurang usaha, hasilnya pon kurang. No question.
Nothing can change the past, but when u start changing, everything will start to change in the future.  
Taubah is the first step of changing. 

I Need Allahu...

Saturday, August 25, 2012

Topik Raya

Bismillah.
now tengah minum shake perisa tropikal fruit+sunquick. umphh sedap :)
have you had your shake today ?!

ramadhan sudah meniggalkan kita, hari ni dah 6 syawal, belum terlambat utk aku ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin. semoga amalan kita diterima Allah, ameen :)

sepanjang raya, ziarah menziarahi, banyak topik perbincangan yg keluar. 
kalau antara budak budak, topik mainan, duit raya.
dengan cousin topik study, skolah, university..
kalau raya ngn kawan kawan, mesti topik cinta. aisehh -____-'
tapi kalau antara org dewasa, issue kesihatan.
 
balik kampung hari tu, apa yg aku lihat, dengar dengar makcik2 pakcik2 aku borak, mostly byk betul topik kesihatan. seriously. tak taw lah sejak herbalife telinga aku sensitive bab sihat ke or what. tp itulah yg aku banyak dengar org sembangkan. mcm hot issue dikalangan malaysian. antara adik beradik bandingkan tahap kesihatan masing masing. normal, pandangan org kesihatan ni berbeza beza. bukan kat kampung aku je lah, tp pergi raya mana2 itulah topik dikalangan org dewasa. dan time raya ni lah hospital penuh sbb makan mcm mcm, ramai masuk hospital. nauzubillahh.

kalau nak cerita yg lawak, when antara adik beradik ayah aku bg pandangan "kau ni dari luar nmpk muda mcm early 50 even dah 60" bab awet muda. hewhew. aku ni pendiam je. tapi aku memerhati je apa org sembang. semua perbincangan mereka mesti buat aku fikir jauh, apa akan rupa aku nnt time 50an 60an ? time tu try nak bayang. hehe. semua orang akan lalui penuaan insyaAllah jika umur panjang. kita tak selamanya muda, tak selamanya sihat. kadang sakit dan tua itu untuk Allah uji kita. ada org kata bila sakit tu tanda Allah syg. tapi, kalau diri sendiri mmg tak usaha jaga ksihatan, tak jaga nikmat Allah dah bg, Allah nak sayang ke? selagi boleh usaha, kita usaha. kagum tgk ustaz hasrizal berusah turunkan berat bdn, prof mohaya sentiasa jaga pemakanan.

dari first aku tgk, sampai sekarang, aku kagum dengan gambar ni, subahanallah..

cantikkan? even dah umur 53 tahun ? mcm still 30an. aku pernah jumpa dia ni time pergi training herbalife kat bangkok last year, mmg bukan nampak muda je, tapi energetic sangat. amazing ! herbalife dah 32 tahun dah kat dunia. kat maysia baru 7 tahun. so ni antara pengguna yg dah lama guna. masih hidup lagi. herbalife ni nutrition. food. bukan ubat kurus, thats why when we get enough nutrition, mmg semua cell cukup makanan dia yg sihat, diri pon nmpk cantik and sihat, insyaAllah.
you are what you eat !

kalau semua orang islam nampak sihat betenaga, kan best. dah nak akhir zaman, kita perlukan kekuatan umat islam. kekuatan dalam rohani mmg no1, tapi kalau lembik, sakit, macam mana kan?

kembali kepada tadi. topik org dewasa. topik kesihatan. bila fikir balek bila dah cecah 40an, mcm mcm penyakit dtg. tapi sebenarnya sekarang ni, org muda pon ramai sakit. semua sebab pemakanan. perut. tak jaga perut, mmg senang penyakit dtg. perut adalah punca penyakit.

orang kata, normal la dah meningkat usia ni kannn. 
ergh, nape tak jage dari awal?
prevention is better than cure.
dari sekaranglah kita kene jaga. apa yg kita ambil sekarang, menetukan diri kita di kemudian hari. 
so dari kecil sebenarnya. malah dari dalam perut lagi. apa guna bagai menatang minyak yg penuh time dlm kandungan time baby, pastu dah besar sikit main sumbat je pape makanan dalam perut. tak gunakan ?

makanlah makanan yg halalan thayiban

dalam quran yg tertulis. halal dan thayib.
 
ramai mencari yg halal, tapi tak ramai yg cari yg thayib.
dan senang nak cari yg halal tp bukan sng nak cari yg thayib.

renungkanlah dimanakah kita. cuba bayangkan 20 tahun lagi, apa jadi kat kita. jika kita mati, bagaimanakan keadaan kita yg kita akan pulangkan kat Allah. diri ini pinjaman, Allah bg kita cukup sempurna, adakah kita akan pulangkan diri kita dengan cukup sempurna juga ?

alhamdulillah Allah temukan aku dan sefamily dengan herbalife. sbg USAHA utk kami sihat. Allah yg menyihatkan, tapi kami hanya usaha, banyak cara lain tp bg kami, ini yg terbaik alhamdulillah.

SELAMAT HARI RAYA dari kami sekeluarga ! :)
*abg abg ku beraya rumah mertua masing masing*

HEALTH IS WEALTH.
be healthy,
lose weight, gain weight, improve health, gain energy
ask me how, now !
0176788717

Wednesday, July 18, 2012

When you want it badly



Bismilahh

Alhamdulillah Allah bg kesempatan dan keizinan utk pergi talk by prof tariq ramadhan. Actually aku tak kenal beliau sampai lah aku tertengok video beliau secara tak sengaja. Hanya video 3 min yg buat aku inspired and tersentuh hati. When flyers talk tu keluar, aku teruja gila nak pergi.

Aku pon tweet aku nak g talk tu, herbalifers semua dok balas dorang nak g gak. Huhu.

aku bukan nak sum up apa yg dlm talk tu, tp aku nak cerita benda lain.

Aku dah prepare nak pergi 2 3 minggu sebelum. Aku pas kat nadiah roommate aku utk uruskan sapa lagi kwn uia nak pergi. Nadiah adalah kwn yg always akn bantu aku esp when aku busy. Thanx nadiah :) *tolong doakan dia utk together success in herbalife, baru bermula*
Bila Tanya Tanya yg lain, semua takleh pergi. Masalah duit, semua dok tunggu elaun uia tak masuk2. Rm40 per person. Big number for a student. Alhamdulillah aku takde masalah utk tunggu elaun masuk. Aku just tunggu income masuk. Hehe. Tp retail profit takyah tunggu ;)
Bukan aku beruntung ade herbalife, but you choose to be in that place waiting for something that u really need, money. You choose your way. And I choose to earn my own money. If anytime terdesak, I have my own money. Alhamdulillah.

Isnin pagi tu kat kelas economy, kawan aku fatihah baru tahu ada talk tu. Kitorang terlepas pandang kat dia. and dia decide nak pergi. Tiket dah takde. Dia tanya aku ada tiket lebih ke tak. Aku pon follow up balek herbalifers yg nak pergi talk tu jugak. Takde siapa cancel. Tiket ada 2 set. Satu set 5 org. Satu pd nadiah, satu pd abg yus(herbalifer). So kami ber sepuluh orang. 3 uia, 7 herbalifers.

Sampailah time berbuka, after buka nak gerak ke main audi, si teha dengan moody dtg bilik kitorang kata yg dia nak pergi. Merengek2 nak pergi. Hahaha.

“aku nak pergi wehh, kalau korang sampai sana tetiba ada tiket lebih bgtaw aku. Tadi aku g jalan2 masjid cari tiket kot2 ade..”

-____-‘ tiket tak jual kat masjid tehaaaa.

Pd masa yg sama, kwn aku text kata dia tak gerak lagi, nk kene amek kawan sorang lagi. Dah nk pukul 8 still kat shah alam. Aku pon call dia and dia decide not to go sbb tak sempat and jam yg tak bergerak. Talk start 8.30. rezeki teha. 2 org kwn aku cancel. And she can go. Sumpah happy gile teha time tu. Haha. Terus terpancar sinar kat muka :P
 
See, when u want it badly, and work for it, at last, Allah bg jugak.
Teha mmg sungguh2 mintak aku tiket, sungguh2 jugak pergi jalan kat masjid cari tiket even takde pon kat situ. she make the move. And Allah tu sangat amazing, suddenly ada pulak tiket utk dia.
When u want it badly, insyaAllah Allah will make a way for u :)

Ada sekali tu aku nak pergi sangat event herbalife. Zero2hero January, No matter what happen mmg nak g gak. Time tu ada apa tah kat uia mmg takleh ponteng. Bukan kelas taw. Kalau kelas, mmg aku utamakan kelas. Istiharah and decide to go. Sorang lagi kawan uia jugak decided not to go. And dia takde lagi dalam herbalife and aku change my pin and income after that. Aku balek dr event hujung minggu tu uia tak buat tindakan pape pon kat aku. Mcm takde pape berlaku. Really want it, and Allah mudahkan. Alhamdulillah.

Banyak kali benda2 mcm ni berlaku. Contoh esok ada quiz, malam tu ada hom. Decide pergi hom pastu b4 tidur study kejap, esok quiz markah okay je. Ada quiz jugak, malam tu takde pape, so study rilex2, then quiz markah rendah :s
Allah adil. Dia bg ikut how we manage our time.

Same goes to anything u want to do in your life.
U really want to achieve your goals and dreams, DECIDE and WORK on it. WANT it BADLY.
Allah akan tolong if kita betul2 nak. If there’s still doubts in your mind and heart mmg susah nak capai.

Really want supervisor, put a deadline. Jgn ubah goals, if nmpk impossible, ubah cara kerja.
Really want to help parent ubah kehidupan keluarga. Specific kan how and when. Work for it.
Really want to get married, jgn ubah your dream sbb org lain halang. Go for it and find the way. Allah will help.
Really want to buy own gadget with own money. Plan, work for it.
Really want vip this month, kene lah kerja kuat gileeeeee. *tampar diri sendiri* :s


If dah kerja kuat tapi tak capai jugak, barulah redha, tenang je rasa sebab dah finish strong. Allah tahu apa yg terbaik utk kita. Ada hikmahnya. Kita tak tahu apa yg Allah dah plan. But just work utk capai apa yg kita nak. insyaAllah there’s a way to achieve apa yg kita perlukan.

Allah will make a way when there seems to be no way

Banyak lagi apa yg aku nak aku tak capai. Bila check balek kadang2 ada yg aku tak want it badly. Tak usaha kuat. That’s why tak capai. Blame diri sendiri. Decide to improve. It is better then nothing.

Btw talk by prof tariq sangat best. Sangat different. Seriously touched my heart. :)
alhamdulillah dapat learn something new !

Can refer kat twitter #tariqramadan #proftariquia