.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Wednesday, July 18, 2012

When you want it badly



Bismilahh

Alhamdulillah Allah bg kesempatan dan keizinan utk pergi talk by prof tariq ramadhan. Actually aku tak kenal beliau sampai lah aku tertengok video beliau secara tak sengaja. Hanya video 3 min yg buat aku inspired and tersentuh hati. When flyers talk tu keluar, aku teruja gila nak pergi.

Aku pon tweet aku nak g talk tu, herbalifers semua dok balas dorang nak g gak. Huhu.

aku bukan nak sum up apa yg dlm talk tu, tp aku nak cerita benda lain.

Aku dah prepare nak pergi 2 3 minggu sebelum. Aku pas kat nadiah roommate aku utk uruskan sapa lagi kwn uia nak pergi. Nadiah adalah kwn yg always akn bantu aku esp when aku busy. Thanx nadiah :) *tolong doakan dia utk together success in herbalife, baru bermula*
Bila Tanya Tanya yg lain, semua takleh pergi. Masalah duit, semua dok tunggu elaun uia tak masuk2. Rm40 per person. Big number for a student. Alhamdulillah aku takde masalah utk tunggu elaun masuk. Aku just tunggu income masuk. Hehe. Tp retail profit takyah tunggu ;)
Bukan aku beruntung ade herbalife, but you choose to be in that place waiting for something that u really need, money. You choose your way. And I choose to earn my own money. If anytime terdesak, I have my own money. Alhamdulillah.

Isnin pagi tu kat kelas economy, kawan aku fatihah baru tahu ada talk tu. Kitorang terlepas pandang kat dia. and dia decide nak pergi. Tiket dah takde. Dia tanya aku ada tiket lebih ke tak. Aku pon follow up balek herbalifers yg nak pergi talk tu jugak. Takde siapa cancel. Tiket ada 2 set. Satu set 5 org. Satu pd nadiah, satu pd abg yus(herbalifer). So kami ber sepuluh orang. 3 uia, 7 herbalifers.

Sampailah time berbuka, after buka nak gerak ke main audi, si teha dengan moody dtg bilik kitorang kata yg dia nak pergi. Merengek2 nak pergi. Hahaha.

“aku nak pergi wehh, kalau korang sampai sana tetiba ada tiket lebih bgtaw aku. Tadi aku g jalan2 masjid cari tiket kot2 ade..”

-____-‘ tiket tak jual kat masjid tehaaaa.

Pd masa yg sama, kwn aku text kata dia tak gerak lagi, nk kene amek kawan sorang lagi. Dah nk pukul 8 still kat shah alam. Aku pon call dia and dia decide not to go sbb tak sempat and jam yg tak bergerak. Talk start 8.30. rezeki teha. 2 org kwn aku cancel. And she can go. Sumpah happy gile teha time tu. Haha. Terus terpancar sinar kat muka :P
 
See, when u want it badly, and work for it, at last, Allah bg jugak.
Teha mmg sungguh2 mintak aku tiket, sungguh2 jugak pergi jalan kat masjid cari tiket even takde pon kat situ. she make the move. And Allah tu sangat amazing, suddenly ada pulak tiket utk dia.
When u want it badly, insyaAllah Allah will make a way for u :)

Ada sekali tu aku nak pergi sangat event herbalife. Zero2hero January, No matter what happen mmg nak g gak. Time tu ada apa tah kat uia mmg takleh ponteng. Bukan kelas taw. Kalau kelas, mmg aku utamakan kelas. Istiharah and decide to go. Sorang lagi kawan uia jugak decided not to go. And dia takde lagi dalam herbalife and aku change my pin and income after that. Aku balek dr event hujung minggu tu uia tak buat tindakan pape pon kat aku. Mcm takde pape berlaku. Really want it, and Allah mudahkan. Alhamdulillah.

Banyak kali benda2 mcm ni berlaku. Contoh esok ada quiz, malam tu ada hom. Decide pergi hom pastu b4 tidur study kejap, esok quiz markah okay je. Ada quiz jugak, malam tu takde pape, so study rilex2, then quiz markah rendah :s
Allah adil. Dia bg ikut how we manage our time.

Same goes to anything u want to do in your life.
U really want to achieve your goals and dreams, DECIDE and WORK on it. WANT it BADLY.
Allah akan tolong if kita betul2 nak. If there’s still doubts in your mind and heart mmg susah nak capai.

Really want supervisor, put a deadline. Jgn ubah goals, if nmpk impossible, ubah cara kerja.
Really want to help parent ubah kehidupan keluarga. Specific kan how and when. Work for it.
Really want to get married, jgn ubah your dream sbb org lain halang. Go for it and find the way. Allah will help.
Really want to buy own gadget with own money. Plan, work for it.
Really want vip this month, kene lah kerja kuat gileeeeee. *tampar diri sendiri* :s


If dah kerja kuat tapi tak capai jugak, barulah redha, tenang je rasa sebab dah finish strong. Allah tahu apa yg terbaik utk kita. Ada hikmahnya. Kita tak tahu apa yg Allah dah plan. But just work utk capai apa yg kita nak. insyaAllah there’s a way to achieve apa yg kita perlukan.

Allah will make a way when there seems to be no way

Banyak lagi apa yg aku nak aku tak capai. Bila check balek kadang2 ada yg aku tak want it badly. Tak usaha kuat. That’s why tak capai. Blame diri sendiri. Decide to improve. It is better then nothing.

Btw talk by prof tariq sangat best. Sangat different. Seriously touched my heart. :)
alhamdulillah dapat learn something new !

Can refer kat twitter #tariqramadan #proftariquia

2 comments:

SITOT said...

herbalife ni MLM ke?

SofyaNadwah said...

MLM tu ape ye? :D

Wednesday, July 18, 2012

When you want it badly



Bismilahh

Alhamdulillah Allah bg kesempatan dan keizinan utk pergi talk by prof tariq ramadhan. Actually aku tak kenal beliau sampai lah aku tertengok video beliau secara tak sengaja. Hanya video 3 min yg buat aku inspired and tersentuh hati. When flyers talk tu keluar, aku teruja gila nak pergi.

Aku pon tweet aku nak g talk tu, herbalifers semua dok balas dorang nak g gak. Huhu.

aku bukan nak sum up apa yg dlm talk tu, tp aku nak cerita benda lain.

Aku dah prepare nak pergi 2 3 minggu sebelum. Aku pas kat nadiah roommate aku utk uruskan sapa lagi kwn uia nak pergi. Nadiah adalah kwn yg always akn bantu aku esp when aku busy. Thanx nadiah :) *tolong doakan dia utk together success in herbalife, baru bermula*
Bila Tanya Tanya yg lain, semua takleh pergi. Masalah duit, semua dok tunggu elaun uia tak masuk2. Rm40 per person. Big number for a student. Alhamdulillah aku takde masalah utk tunggu elaun masuk. Aku just tunggu income masuk. Hehe. Tp retail profit takyah tunggu ;)
Bukan aku beruntung ade herbalife, but you choose to be in that place waiting for something that u really need, money. You choose your way. And I choose to earn my own money. If anytime terdesak, I have my own money. Alhamdulillah.

Isnin pagi tu kat kelas economy, kawan aku fatihah baru tahu ada talk tu. Kitorang terlepas pandang kat dia. and dia decide nak pergi. Tiket dah takde. Dia tanya aku ada tiket lebih ke tak. Aku pon follow up balek herbalifers yg nak pergi talk tu jugak. Takde siapa cancel. Tiket ada 2 set. Satu set 5 org. Satu pd nadiah, satu pd abg yus(herbalifer). So kami ber sepuluh orang. 3 uia, 7 herbalifers.

Sampailah time berbuka, after buka nak gerak ke main audi, si teha dengan moody dtg bilik kitorang kata yg dia nak pergi. Merengek2 nak pergi. Hahaha.

“aku nak pergi wehh, kalau korang sampai sana tetiba ada tiket lebih bgtaw aku. Tadi aku g jalan2 masjid cari tiket kot2 ade..”

-____-‘ tiket tak jual kat masjid tehaaaa.

Pd masa yg sama, kwn aku text kata dia tak gerak lagi, nk kene amek kawan sorang lagi. Dah nk pukul 8 still kat shah alam. Aku pon call dia and dia decide not to go sbb tak sempat and jam yg tak bergerak. Talk start 8.30. rezeki teha. 2 org kwn aku cancel. And she can go. Sumpah happy gile teha time tu. Haha. Terus terpancar sinar kat muka :P
 
See, when u want it badly, and work for it, at last, Allah bg jugak.
Teha mmg sungguh2 mintak aku tiket, sungguh2 jugak pergi jalan kat masjid cari tiket even takde pon kat situ. she make the move. And Allah tu sangat amazing, suddenly ada pulak tiket utk dia.
When u want it badly, insyaAllah Allah will make a way for u :)

Ada sekali tu aku nak pergi sangat event herbalife. Zero2hero January, No matter what happen mmg nak g gak. Time tu ada apa tah kat uia mmg takleh ponteng. Bukan kelas taw. Kalau kelas, mmg aku utamakan kelas. Istiharah and decide to go. Sorang lagi kawan uia jugak decided not to go. And dia takde lagi dalam herbalife and aku change my pin and income after that. Aku balek dr event hujung minggu tu uia tak buat tindakan pape pon kat aku. Mcm takde pape berlaku. Really want it, and Allah mudahkan. Alhamdulillah.

Banyak kali benda2 mcm ni berlaku. Contoh esok ada quiz, malam tu ada hom. Decide pergi hom pastu b4 tidur study kejap, esok quiz markah okay je. Ada quiz jugak, malam tu takde pape, so study rilex2, then quiz markah rendah :s
Allah adil. Dia bg ikut how we manage our time.

Same goes to anything u want to do in your life.
U really want to achieve your goals and dreams, DECIDE and WORK on it. WANT it BADLY.
Allah akan tolong if kita betul2 nak. If there’s still doubts in your mind and heart mmg susah nak capai.

Really want supervisor, put a deadline. Jgn ubah goals, if nmpk impossible, ubah cara kerja.
Really want to help parent ubah kehidupan keluarga. Specific kan how and when. Work for it.
Really want to get married, jgn ubah your dream sbb org lain halang. Go for it and find the way. Allah will help.
Really want to buy own gadget with own money. Plan, work for it.
Really want vip this month, kene lah kerja kuat gileeeeee. *tampar diri sendiri* :s


If dah kerja kuat tapi tak capai jugak, barulah redha, tenang je rasa sebab dah finish strong. Allah tahu apa yg terbaik utk kita. Ada hikmahnya. Kita tak tahu apa yg Allah dah plan. But just work utk capai apa yg kita nak. insyaAllah there’s a way to achieve apa yg kita perlukan.

Allah will make a way when there seems to be no way

Banyak lagi apa yg aku nak aku tak capai. Bila check balek kadang2 ada yg aku tak want it badly. Tak usaha kuat. That’s why tak capai. Blame diri sendiri. Decide to improve. It is better then nothing.

Btw talk by prof tariq sangat best. Sangat different. Seriously touched my heart. :)
alhamdulillah dapat learn something new !

Can refer kat twitter #tariqramadan #proftariquia

2 comments:

SITOT said...

herbalife ni MLM ke?

SofyaNadwah said...

MLM tu ape ye? :D