.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Thursday, July 5, 2012

Stay Strong !


Lately sangat HOT cerita pasal omar isa as I wrote in this entry that earn rm10k a month. He is only 19years old! Yeah same to me. Omar ada tulis kat blog dia, bukan cepat naik yg kita nilai, tapi journey, penat lelah yg kita hadapi utk menuju kejayaan yg sebenarnya menentukan how strong we are.

Success is a journey. Not the end point.

Today I’m not going to share about him again. Banyak kot blogger lain dah cerita pasal omar ni. huhu. But today aku terinspired pulak dengan one of my friend. She is azyan. Sideline aku jugak.

Aku adalah nothing before herbalife. Seorang yg tak suka berbisness. Sbb bg aku nk bisnes ni kene tebal muka. So aku bukan org mcm tu. Sepanjang zaman skola, aku pernah tolong jual satu benda je, iaitu choki choki. Sebab aku hantu choki choki. Hahaha. Kawan aku (rean) supplier so aku tolong jual yg tak dpt komisyen pon taw, aku tolong sbb aku senang nak beli tak yah jumpa dia memandangkan blok asrama dia blok lain. Senang aku nak makan choki2 tu at anytime If aku nak. Hehe.

Aku start herbalife tanpa apa2 pengetahuan dan skill tentang bisness. Aku budak aliran science okayyyyy. Haha kerek !
  Tapi aku ada dreams :)
So aku learn step by step through eventssss. EVENTSSSS okay, bukan EVENT. Penekanan jamak di situ. Kalau eventsss tu boleh jadi uncountable baru superb !



Awal bulan October 2011, my first booth kat UITM shah alam dengan team abg yus. Inilah pertama kali aku gerak tanpa upline(kakak aku). Time ni aku dah 2 bulan in herbalife. Aku bawak downline aku sorang. Kat situ aku start kenal fitrah rozanna (nana). Sideline aku. Umur 18 tahun time tu kitorang. Dia je lah budak 18 tahun yg aku kenal. Dia start herbalife awal daripada aku. Dia dah supervisor time tu. Aku still senior consultant. bulan pertama terus 1000vp. Dah 2 bulan still 1000vp. Ye aku agk slow time tu -__-‘
Nana always jadi tempat rujukan aku. Kakak aku kat uia kuantan. So jauh dari aku. Aku learn dari sideline. Tapi aku rasa aku terlampau kerdil dan malu utk bertanya dengan org yg lebih tua. So apa2 aku belajar dengan nana. Hehe. Tengok dia present and bg flyers. Ambil pengalaman, tp style present, aku tetap ikut style kakak aku. Huhu.

Booth pertama sendirian tanpa upline dapat closing satu shake ! hehe.
okay lah utk begginers -__-'

Dalam bulan yang sama jugak adalah zero2hero pertama aku.
Kat situ aku kenal more sideline umur 18 tahun. Aku kenal syer, and yan.  Both ni downline nana.
Syer budak skola KISAS. Yan budak SMKA kat johor. Both UIA PJ. bila aku dengar dorang ni skola agama, lagi aku rasa dekat ngn aku. Cop! Ni bukan racist eh. Tapi mcm senang ngam la, hehe.
  
Z2H OCT11 : pipah, nana, syer, yan
So zero2hero ni lah event kitorang belajar mcm2. Sumpah best gila. And aku baru tahu mission herbalife dgn jelas kat situ. seriously tak tipu. Baru aku tahu bukan duit semata kita buat herbalife ni. Bulan yg sama aku naik Qualified producer. And disember aku become supervisor. Journey aku ke supervisor banyak di temani nana. Tibai kereta dia sampai terkopak bumper dpn pon ade. Aku tumpang tidur rumah dia, dia tumpang tidur rumah aku. Sorry and thanx nana :’)

Tentang yan(downline nana, 3rd line nana sebenarnya) , October 2011 sampai june 2012. Yan masih lagi belum supervisor.
(supervisor adalah position terpenting utk start herbalife, before supervisor ada step2 dia jugak)

Bukan how fast we are in herbalife yg strong, tp how long we stay and how we face all the rejections and jatuh bangun dalam perjalanan kejayaan ni.

Yan, student engine asasi uia pj. 19 years old now.
But now, *bunyi druuuummm*  
yan dah supervisor this month !! beb, tahniah ! :)
Jumpa kat herbalife university kat macau ye yan :p hehehehe.

Bukan nak bandingkan berapa lama dia and aku jadi supervisor. Tapi kagum dgn kekentalan dia stay even mcm2 halangan yg dihadapi. Jerit perit takde duit nak start herbalife, takde duit nak pergi events besar. Aku tengok yan tetap datang events and bwk guest. Study uia pj, rumah kat batu pahat. Even cuti sem, aku still nampak muka dia kat STS putrajaya n etc. kalau kita kerja kuat insyaAllah lebih laju, tp if kita jatuh, mmg senang kita nak give up kan ? lagi senang nak quit. Tp bukan yan. Even slow tp steady. Tetap stay. Dua upline dia takde, dia still continue nak supervisor. Aku tak tahu apa why herbalife dia yg buat dia jadi so strong utk teruskan this mission.

ramai je lagi herbalifer yg lebih kental daripada ni, tp as antara herbalifer yg aku rapat so mcm terharu tgk kesungguhan dia. income yan part time around rm500 a month. siapa nak bg wehhh extra pocker money 500 sebulan ??? lepas supervisor ni mesti menaik punya ! ameennn :D

Yan salu kata “aku sakit hati tgk muka kau ni skin, nak supervisorrr!”
Hahahaha aku suka bakar2 yan ni. Hehehe. Setiap kali jumpa aku akan kata, “jumpa kat macau yan..” kalau nak masuk sv training “yan, aku masuk training duluuu !”

Bukan nak belagak, aku pon banyak sgt lagi kene belajar T.T tp aku pon nak together ngn dorang jugak :) aku takde kene mengenena pon ngn yan. Dia bukan downline aku. Tapi we inspired each other. 2 july 2012, Alhamdulillah yan become supervisor. Tahniah nana sbb ada new sv. Aku pon takde sv lagi. Okay sentap. Aku pulak yg terbakar dgn nana. bila aku nak ada supervisor niiii T.T. Again, we inspired each other ;’)

So no matter how slow we are, as long as we STAY, pergi events and keep on working insyaAllah we are almost there. journey in herbalife setiap org ada bezanya. ada susah senangnya. sangat fun jugak sebenarnya. semua succes stories boleh motivate kita yg sometime terlalai. keep on working je. Allah akan nilai semua tu. Allah tak kejam. Stay strong.

Allah s.w.t berfirman dalam al-qur’an :
 
(5.) Karena sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan (6.) sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.

 T.T
yakin dengan janji Allah.

and
kak amalina peter ada kata:

“If u can go FAST, why u decide to go slow?”

Jaga apa yg kita cakap, jgn pernah kata nak slow, slow betul2 kang baru tahu. Decide apa yg terbaik, slow atau fast tu Allah yg tentukan. Umat islam mesti sentiasa buat setiap perkara all out kan ?

Herbalife pon tengah meletup letup. so kita yg agak baru in herbalife sepatutnya laju. ini adalah peringatan kat diri sendiri. jalan dah ada, system dah mantap. semuanya terletak kat diri kita. kalau kerja tak cukup kuat, attitude tak improve, jgn tanya kenapa tak capai target. *tampar diri sendiri*

semoga segala usaha kita membawa jalan ke syurga, insyaAllah :)

sabtu ahad ni adalah zero to hero ke4 aku. so siapa nak join lagi ? :D
zero2hero pertama aku ada 900org. but zero2hero kali ni ada 2200 orang ! whoaa. kepada team aku yg dah buy ticket, tahniah and see u there insyaAllah !! yang nak pergi jugak try lah contact aku kalau aku ade simpan tiket lagi. heheh 0176788717 :)



4 comments:

NUR ALYAA FARHAH BINTI ZULKAFFLI said...

inspired :)

D said...

Inviting Malaysians to converse.

http://waytruthnlife.blogspot.ca/

dtan at chedet

.rai.di.sini. said...
This comment has been removed by the author.
.rai.di.sini. said...

skin~
baru sempat bace blog ko..weheew.
u know what.
kebetulan kut.
(ade ke kebetulan kt dunia ni?)
ak knl syer ngn yan tu hehehe..
satu kelas kut time kt UIA >.<


-rean.

Thursday, July 5, 2012

Stay Strong !


Lately sangat HOT cerita pasal omar isa as I wrote in this entry that earn rm10k a month. He is only 19years old! Yeah same to me. Omar ada tulis kat blog dia, bukan cepat naik yg kita nilai, tapi journey, penat lelah yg kita hadapi utk menuju kejayaan yg sebenarnya menentukan how strong we are.

Success is a journey. Not the end point.

Today I’m not going to share about him again. Banyak kot blogger lain dah cerita pasal omar ni. huhu. But today aku terinspired pulak dengan one of my friend. She is azyan. Sideline aku jugak.

Aku adalah nothing before herbalife. Seorang yg tak suka berbisness. Sbb bg aku nk bisnes ni kene tebal muka. So aku bukan org mcm tu. Sepanjang zaman skola, aku pernah tolong jual satu benda je, iaitu choki choki. Sebab aku hantu choki choki. Hahaha. Kawan aku (rean) supplier so aku tolong jual yg tak dpt komisyen pon taw, aku tolong sbb aku senang nak beli tak yah jumpa dia memandangkan blok asrama dia blok lain. Senang aku nak makan choki2 tu at anytime If aku nak. Hehe.

Aku start herbalife tanpa apa2 pengetahuan dan skill tentang bisness. Aku budak aliran science okayyyyy. Haha kerek !
  Tapi aku ada dreams :)
So aku learn step by step through eventssss. EVENTSSSS okay, bukan EVENT. Penekanan jamak di situ. Kalau eventsss tu boleh jadi uncountable baru superb !



Awal bulan October 2011, my first booth kat UITM shah alam dengan team abg yus. Inilah pertama kali aku gerak tanpa upline(kakak aku). Time ni aku dah 2 bulan in herbalife. Aku bawak downline aku sorang. Kat situ aku start kenal fitrah rozanna (nana). Sideline aku. Umur 18 tahun time tu kitorang. Dia je lah budak 18 tahun yg aku kenal. Dia start herbalife awal daripada aku. Dia dah supervisor time tu. Aku still senior consultant. bulan pertama terus 1000vp. Dah 2 bulan still 1000vp. Ye aku agk slow time tu -__-‘
Nana always jadi tempat rujukan aku. Kakak aku kat uia kuantan. So jauh dari aku. Aku learn dari sideline. Tapi aku rasa aku terlampau kerdil dan malu utk bertanya dengan org yg lebih tua. So apa2 aku belajar dengan nana. Hehe. Tengok dia present and bg flyers. Ambil pengalaman, tp style present, aku tetap ikut style kakak aku. Huhu.

Booth pertama sendirian tanpa upline dapat closing satu shake ! hehe.
okay lah utk begginers -__-'

Dalam bulan yang sama jugak adalah zero2hero pertama aku.
Kat situ aku kenal more sideline umur 18 tahun. Aku kenal syer, and yan.  Both ni downline nana.
Syer budak skola KISAS. Yan budak SMKA kat johor. Both UIA PJ. bila aku dengar dorang ni skola agama, lagi aku rasa dekat ngn aku. Cop! Ni bukan racist eh. Tapi mcm senang ngam la, hehe.
  
Z2H OCT11 : pipah, nana, syer, yan
So zero2hero ni lah event kitorang belajar mcm2. Sumpah best gila. And aku baru tahu mission herbalife dgn jelas kat situ. seriously tak tipu. Baru aku tahu bukan duit semata kita buat herbalife ni. Bulan yg sama aku naik Qualified producer. And disember aku become supervisor. Journey aku ke supervisor banyak di temani nana. Tibai kereta dia sampai terkopak bumper dpn pon ade. Aku tumpang tidur rumah dia, dia tumpang tidur rumah aku. Sorry and thanx nana :’)

Tentang yan(downline nana, 3rd line nana sebenarnya) , October 2011 sampai june 2012. Yan masih lagi belum supervisor.
(supervisor adalah position terpenting utk start herbalife, before supervisor ada step2 dia jugak)

Bukan how fast we are in herbalife yg strong, tp how long we stay and how we face all the rejections and jatuh bangun dalam perjalanan kejayaan ni.

Yan, student engine asasi uia pj. 19 years old now.
But now, *bunyi druuuummm*  
yan dah supervisor this month !! beb, tahniah ! :)
Jumpa kat herbalife university kat macau ye yan :p hehehehe.

Bukan nak bandingkan berapa lama dia and aku jadi supervisor. Tapi kagum dgn kekentalan dia stay even mcm2 halangan yg dihadapi. Jerit perit takde duit nak start herbalife, takde duit nak pergi events besar. Aku tengok yan tetap datang events and bwk guest. Study uia pj, rumah kat batu pahat. Even cuti sem, aku still nampak muka dia kat STS putrajaya n etc. kalau kita kerja kuat insyaAllah lebih laju, tp if kita jatuh, mmg senang kita nak give up kan ? lagi senang nak quit. Tp bukan yan. Even slow tp steady. Tetap stay. Dua upline dia takde, dia still continue nak supervisor. Aku tak tahu apa why herbalife dia yg buat dia jadi so strong utk teruskan this mission.

ramai je lagi herbalifer yg lebih kental daripada ni, tp as antara herbalifer yg aku rapat so mcm terharu tgk kesungguhan dia. income yan part time around rm500 a month. siapa nak bg wehhh extra pocker money 500 sebulan ??? lepas supervisor ni mesti menaik punya ! ameennn :D

Yan salu kata “aku sakit hati tgk muka kau ni skin, nak supervisorrr!”
Hahahaha aku suka bakar2 yan ni. Hehehe. Setiap kali jumpa aku akan kata, “jumpa kat macau yan..” kalau nak masuk sv training “yan, aku masuk training duluuu !”

Bukan nak belagak, aku pon banyak sgt lagi kene belajar T.T tp aku pon nak together ngn dorang jugak :) aku takde kene mengenena pon ngn yan. Dia bukan downline aku. Tapi we inspired each other. 2 july 2012, Alhamdulillah yan become supervisor. Tahniah nana sbb ada new sv. Aku pon takde sv lagi. Okay sentap. Aku pulak yg terbakar dgn nana. bila aku nak ada supervisor niiii T.T. Again, we inspired each other ;’)

So no matter how slow we are, as long as we STAY, pergi events and keep on working insyaAllah we are almost there. journey in herbalife setiap org ada bezanya. ada susah senangnya. sangat fun jugak sebenarnya. semua succes stories boleh motivate kita yg sometime terlalai. keep on working je. Allah akan nilai semua tu. Allah tak kejam. Stay strong.

Allah s.w.t berfirman dalam al-qur’an :
 
(5.) Karena sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan (6.) sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.

 T.T
yakin dengan janji Allah.

and
kak amalina peter ada kata:

“If u can go FAST, why u decide to go slow?”

Jaga apa yg kita cakap, jgn pernah kata nak slow, slow betul2 kang baru tahu. Decide apa yg terbaik, slow atau fast tu Allah yg tentukan. Umat islam mesti sentiasa buat setiap perkara all out kan ?

Herbalife pon tengah meletup letup. so kita yg agak baru in herbalife sepatutnya laju. ini adalah peringatan kat diri sendiri. jalan dah ada, system dah mantap. semuanya terletak kat diri kita. kalau kerja tak cukup kuat, attitude tak improve, jgn tanya kenapa tak capai target. *tampar diri sendiri*

semoga segala usaha kita membawa jalan ke syurga, insyaAllah :)

sabtu ahad ni adalah zero to hero ke4 aku. so siapa nak join lagi ? :D
zero2hero pertama aku ada 900org. but zero2hero kali ni ada 2200 orang ! whoaa. kepada team aku yg dah buy ticket, tahniah and see u there insyaAllah !! yang nak pergi jugak try lah contact aku kalau aku ade simpan tiket lagi. heheh 0176788717 :)



4 comments:

NUR ALYAA FARHAH BINTI ZULKAFFLI said...

inspired :)

D said...

Inviting Malaysians to converse.

http://waytruthnlife.blogspot.ca/

dtan at chedet

.rai.di.sini. said...
This comment has been removed by the author.
.rai.di.sini. said...

skin~
baru sempat bace blog ko..weheew.
u know what.
kebetulan kut.
(ade ke kebetulan kt dunia ni?)
ak knl syer ngn yan tu hehehe..
satu kelas kut time kt UIA >.<


-rean.