.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Monday, October 15, 2012

The Road Not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference. 

dulu time form 4 form 5 belajar literature ni. hanya belajar tanpa fikir apa apa and suddenly it become reality.

i'm only 19 years old girl. im nothing, and i dont know why i choose this way while others peers struggling on their studies and enjoying their life with friends.
siapa yg rapat dengan aku time skola menengah dulu sangat kenal dengan perangai aku yg sentiasa berkawan. sentiasa happy2 enjoy sana sini.
i dont know what makes me so strong to be here, to be independent at the early age. mak ayah pon pelik, they said, tak payah buat herbalife. tak payah carik duit. ayah boleh support kamu. deep inside my heart, 'no. i can not only depend on them. i have my own dream. own big dream. takan lah nak mintak mak ayah jugak bagi?'

sometimes aku rasa, susahnyaa journey ni, susahnyaaa segala benda. dengan takde kereta. ke hulur hilir sorang sorang. as i mention in my twitter :
This journey is simple as 1 2 3 but not easy as A B C.

yes, journey kat herbalife ni mmg simple je jalan dia. tapi not easy to do it. banyak benda kene ubah. but alhamdulillah, this make me realise the true meaning of life. REALITY OF LIFE. Life is not easy and not a vacation. apa guna Allah bg hidup kat dunia kalau hanya nak senang lenang. senang lenang hanya di syurga. are we qualifying for it? T___T adakah setiap langkah kita bawa jalan ke syurga? *mari menangis*

same goes to my herbalife journey. sakit nya perit tapi sekejap je. tapi peritnya tak seperit yg sebenarnya. maksudnya, sebenarnya tak seperit mana sbb hasilnya besar and indah. tak seperit yg hasilnya kurang. faham ke? hahaha. mcm ni, tadi pergi customer day herbalife kat taman melawati, kak nadiah mill team cerita how journey dia masa umur 21/22 tahun, kawen awal, sewa bilik kecik je, buat part time jual roti hot dog utk sara kehidupan time belajar, bukak kedai dobi sendiri kat university sampai kene ponteng2 kelas sebab nak sara hidup. family susah. dan hasil dr investment kedai dobi tu, tak seberapa pon. berbanding dengan buat herbalife, modal tak besar. step dah ada, ramai org tolong sama2 utk berjaya, mungkin jalannya jugak susah, tp hasilnya amat memuaskan. itupon jika kita keep on doing it and stay. the time will come.
 just dont give up and quit, all our dreams will become reality biiznillah :)

the moment when kita fikir kita cukup susah nak hadapi segalanya dlm hidup ni, rupanya banyak lagi org2 yg hidup jaaauhhh lagi susah. tapi kalau susah, tapi tak berusaha perbaiki, mmg takde guna. make a step. make a move. Allah will help u.

tak semua orang boleh stay strong, hati ni bukan kebal. semua org ada masalah. tapi adakah kita punyai SOLUTION. if u were in trouble, cari jalan utk keluar dr challenges itu.

for me, the solution is, doa kat Allah, pergi focus group, pergi training, pergi customer day. miggle around dengan positive people. balek event sure tersenyum. :)
lagi banyak masalah, lagilah kita perlukan support sytem begini. 
 jangan lari dari masalah. RUGI. sebab behind the challenges, ada satu pelangi yg sangat indah. itu hanya akn kita dapat if kita CARI solution bukan LARI dari challenges.

itulah maksud aku perit yg tak seperit mana sebenarnya. Herbalife is simple, if u follow what successful people do :) cabaran dugaan akan datang, tapi itu yg mematangkan kita. sampai kita boleh harungi semua tu dengan right attitude, means kita qualify utk dpt bigger income, higher level.
yes, doing business is about atitude, if u dont have the right attitude, u will not achieve it.

ATTITUDE ATTITUDE ATTITUDE.

okay back to the topic.
ada orang tanya, "kenapa pilih jalan ni, kenapa tak just study, and enjoy life dengan kawan2? baru 19 tahun kann."
the answer is..
Zero To Hero and Spectacular.
2 big events yg ubah mindset pemikiran aku, think about future.
life is too short to be wasted. life is too short to make unbeneficial things.

so at the age of 18 years old, aku DECIDE utk lalui jalan ini. The Road Not Taken.

tahun ni plak, ramai yg kata, umur macam awak ni 19 tahun, tak rasa susahnya lagi. study tak tough lagi. nnt dah start practical, lagi2 budak kos science, mula stress. dengan duit yg makin banyak guna. umur 23 24, dah mula stress and mula cari side income. kalau dah kerja lagi stress dgn workload, politics tempat kerja. kerja lebih, gaji tak naik. susah dpt kerja. time ni lah org berpusu pusu nak buat herbalife. tapi awk dah start dr awal, so that time awk dah stable insyaAllah :)

boleh je aku kate LATER. Nanti lah aku buat herbalife. tak perlukan duit lagi. selesa dengan hidup skrg. best apa enjoy rilex, boleh tgk movie, wayang, jalan jalan, hang out sana sini, but at that time, event herbalife telah membuka mata aku, sbb dari kecik tak suka buang masa, tapi tak tahu masa itu nak di isi dengan apa. Alhamdulillah i found herbalife utk penuhi masa aku pada mulanya. but through out the journey, aku jumpa byk bnda yg lebih menarik dr hanya memenuhi masa.

However, at the year of 2012 ni, this road is not The Road Not Taken anymore but,
 The Road Taken By Everyone Who Decide ! :D
Sangat ramai orang orang bawah 20 tahun buat herbalife ni. yg 20 ke 30 tahun jgn cakaplah. mereka sgt amazing tp aku suka inspired dengan yg sebaya dengan aku :)
sebenarnya terkejut sebab tetiba ramai kannn. tapi excitedlah tengok ramai rakan rakan sebaya bersama sama in herbalife. :)

last year hanya kami sahaja :
syelli(kiri), momoi(kedua dari kiri) , aku(ketiga dr kiri), nana(kedua dr kanan) dan juga omar isa (malas nak masuk gambar kau.hahaha)


semuanya lain lain sponsor. dan kami semua start dari sebuah event zero2hero.
time tu rasa kerdil mcm kanak kanak baru start nak menateh dlm herbalife. rasa keseorangan, tiada yg kita kenali. sobs.
dan now momoi and omar active world team member, aku and syelli world team member and nana qualifying world team. aku, syelli and omar part time herbalife still fulltime student. nana and momoi full time herbalife.
momoi last month income more than rm7k, syelli time naik world team gempak wo income rm7k. nana, average monthly income rm2k. aku, average monthly income rm3k-rm5k

and now 2012 :

 qidwati and ruhila new supervisor :)
qidwati (kiri) student asasi uia kos AED. mmg terkenal budak AED ni dgn kebusian. kagum dgn how she manage her study. time study herbalife takleh kacau, weekdays study sahaja and weekend only for herbalife. baru 3 4 bulan in herbalife. average income rm1000-2000. student part time :) nak kawen next year tuuu. hewhew.
ruhila (kanan) part time herbalife. kos econs. ada big dream nak bantu family. classmate aku. now new supervisor. 3 bulan after zero2hero, terus jadi supervisor. all the best 1st cut world team ruhila this month ! :)

 another group of herbalifers umur 19 years old.
faizrul, izha, omar, nasyazwan, aina nadhirah, salim, syazlan, nadia fowzi, haziqah, amir (18 tahun)
haa tu jelah yg aku kenal. hehe.
omar : average monthly income rm5k-10k *lap peluh* pheww
izha : average monthly income rm rm3k-6k
aina : baru beberapa bulan in herbalife, first month income rm700, last month more than rm1500 :)
haziqah : baru jugak in herbalife, average monthly income rm2k-rm3k
yg lain tak tahu :D
they all part time herbalife, fulltime student. start to have a dream. semuanya after datang event zero2hero.


ni team aku kat zero2hero yg lalu.
alhamdulillah part part time pon dorang making income. ada yg nak rilex rilex buat herbalife sikit sikit, ada yg nak laju. no problem. the decision is yours. no paksa2 :)
tapi rugi wo slow slow ! hihi. sebab, herbalife tengah booming, wave tengah naik, kita perlu more herbalife distributor sbb ramai kat luar sana nak guna herbalife, lagi lagi kenalan kita sendiri :)

*team nana, syelli and team momoi tak jumpa gambar -.-'*

actually this road has been taken earlier by :

kak maryam start herbalife pada usia 19 tahun di uia pj. now 4 years in herbalife. umur 22 tahun now. berkahwin awal di usia 21 tahun. time tu income around 10k. nak kawen awal boleh lah buat herbalife ;) hewhew. buat herbalife bersama suami bekas engineer kapal terbang, now income rm90k a month. Alhamdulillah.

kak amalina peter start herbalife pd usia 18 tahun. berkahwin awal pada usia 20 tahun. student uia. buat herbalife bersama abqari. now 6 years in herbalife. tahun pertama dalam herbalife income around rm500 only. herbalife bukan skim cepat kaya. we need to work hard to achieve higher. but now umur 22, 23 tahun, monthly income rm90k :)
this couple banyak bantu aku dalam journey in herbalife ni. apa yg dorang bg tahu, aku ikut je. teacheable lah konon kann. hehe. sbb aku tahu, nak berjaya kene ikuuttt je. mereka akn bgtahu benda yg membawa kebaikan. so we are not alone actually. bila start je herbalife, ramai sangat org nak bantu kita, dengan syarat kita sendiri willing utk bantu diri kita. may Allah bless them :)

just imagine, biiznillah, gambar gambar yg diatas td yg umur 18 and 19 tahun, 4 5 years later, or even earlier will achieve their dream lebih awal daripada ordinary person. akan achieve dreams mcm kak amalina and kak maryam tadi :)

tapi bukan kerana duit, kalau sebab duit semata yg aku cari, aku rasa aku dah quit dah herbalife ni. SERIOUSLY. but the journey in herbalife even kdg2 pahit, tapi sebenarnya indah bila kita dpt apa yg kita nak. we build our attitude our leadership skill. bermula dengan TAK TAHU apa apa, belajar belaja belajar, apply apply. jatuh, bangun lagi, belajar belajar. dapat hasil, belajar belajar belajar lagi.
it is a PROCESS. we have to admit it. baby pon lahir lahir ada yg terus berlari? step by step. seronok sebenarnya belajar process hidup ni :)

Alhamdulillah Allah temukan herbalife. May Allah guide our step. semoga dijauhkan dr sifat malas, riak, takbur dan segala penyakit hati. semoga setiap jalan yg dilalui, jalan yg membawa ke syurga :')

see u at the top !!
:)

earn extra income part time rm500-rm2000 a month?
serious people only
contact sakinah-0176788717 :)

2 comments:

Luna Tsuki said...

The road not taken by Robert Frost, my favourite poet^^
I wish you all the best on your journey.

EPIK said...

gudluck & all the best on your journey!! :)

Potrait Manusia Menggunakan Jari


Monday, October 15, 2012

The Road Not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference. 

dulu time form 4 form 5 belajar literature ni. hanya belajar tanpa fikir apa apa and suddenly it become reality.

i'm only 19 years old girl. im nothing, and i dont know why i choose this way while others peers struggling on their studies and enjoying their life with friends.
siapa yg rapat dengan aku time skola menengah dulu sangat kenal dengan perangai aku yg sentiasa berkawan. sentiasa happy2 enjoy sana sini.
i dont know what makes me so strong to be here, to be independent at the early age. mak ayah pon pelik, they said, tak payah buat herbalife. tak payah carik duit. ayah boleh support kamu. deep inside my heart, 'no. i can not only depend on them. i have my own dream. own big dream. takan lah nak mintak mak ayah jugak bagi?'

sometimes aku rasa, susahnyaa journey ni, susahnyaaa segala benda. dengan takde kereta. ke hulur hilir sorang sorang. as i mention in my twitter :
This journey is simple as 1 2 3 but not easy as A B C.

yes, journey kat herbalife ni mmg simple je jalan dia. tapi not easy to do it. banyak benda kene ubah. but alhamdulillah, this make me realise the true meaning of life. REALITY OF LIFE. Life is not easy and not a vacation. apa guna Allah bg hidup kat dunia kalau hanya nak senang lenang. senang lenang hanya di syurga. are we qualifying for it? T___T adakah setiap langkah kita bawa jalan ke syurga? *mari menangis*

same goes to my herbalife journey. sakit nya perit tapi sekejap je. tapi peritnya tak seperit yg sebenarnya. maksudnya, sebenarnya tak seperit mana sbb hasilnya besar and indah. tak seperit yg hasilnya kurang. faham ke? hahaha. mcm ni, tadi pergi customer day herbalife kat taman melawati, kak nadiah mill team cerita how journey dia masa umur 21/22 tahun, kawen awal, sewa bilik kecik je, buat part time jual roti hot dog utk sara kehidupan time belajar, bukak kedai dobi sendiri kat university sampai kene ponteng2 kelas sebab nak sara hidup. family susah. dan hasil dr investment kedai dobi tu, tak seberapa pon. berbanding dengan buat herbalife, modal tak besar. step dah ada, ramai org tolong sama2 utk berjaya, mungkin jalannya jugak susah, tp hasilnya amat memuaskan. itupon jika kita keep on doing it and stay. the time will come.
 just dont give up and quit, all our dreams will become reality biiznillah :)

the moment when kita fikir kita cukup susah nak hadapi segalanya dlm hidup ni, rupanya banyak lagi org2 yg hidup jaaauhhh lagi susah. tapi kalau susah, tapi tak berusaha perbaiki, mmg takde guna. make a step. make a move. Allah will help u.

tak semua orang boleh stay strong, hati ni bukan kebal. semua org ada masalah. tapi adakah kita punyai SOLUTION. if u were in trouble, cari jalan utk keluar dr challenges itu.

for me, the solution is, doa kat Allah, pergi focus group, pergi training, pergi customer day. miggle around dengan positive people. balek event sure tersenyum. :)
lagi banyak masalah, lagilah kita perlukan support sytem begini. 
 jangan lari dari masalah. RUGI. sebab behind the challenges, ada satu pelangi yg sangat indah. itu hanya akn kita dapat if kita CARI solution bukan LARI dari challenges.

itulah maksud aku perit yg tak seperit mana sebenarnya. Herbalife is simple, if u follow what successful people do :) cabaran dugaan akan datang, tapi itu yg mematangkan kita. sampai kita boleh harungi semua tu dengan right attitude, means kita qualify utk dpt bigger income, higher level.
yes, doing business is about atitude, if u dont have the right attitude, u will not achieve it.

ATTITUDE ATTITUDE ATTITUDE.

okay back to the topic.
ada orang tanya, "kenapa pilih jalan ni, kenapa tak just study, and enjoy life dengan kawan2? baru 19 tahun kann."
the answer is..
Zero To Hero and Spectacular.
2 big events yg ubah mindset pemikiran aku, think about future.
life is too short to be wasted. life is too short to make unbeneficial things.

so at the age of 18 years old, aku DECIDE utk lalui jalan ini. The Road Not Taken.

tahun ni plak, ramai yg kata, umur macam awak ni 19 tahun, tak rasa susahnya lagi. study tak tough lagi. nnt dah start practical, lagi2 budak kos science, mula stress. dengan duit yg makin banyak guna. umur 23 24, dah mula stress and mula cari side income. kalau dah kerja lagi stress dgn workload, politics tempat kerja. kerja lebih, gaji tak naik. susah dpt kerja. time ni lah org berpusu pusu nak buat herbalife. tapi awk dah start dr awal, so that time awk dah stable insyaAllah :)

boleh je aku kate LATER. Nanti lah aku buat herbalife. tak perlukan duit lagi. selesa dengan hidup skrg. best apa enjoy rilex, boleh tgk movie, wayang, jalan jalan, hang out sana sini, but at that time, event herbalife telah membuka mata aku, sbb dari kecik tak suka buang masa, tapi tak tahu masa itu nak di isi dengan apa. Alhamdulillah i found herbalife utk penuhi masa aku pada mulanya. but through out the journey, aku jumpa byk bnda yg lebih menarik dr hanya memenuhi masa.

However, at the year of 2012 ni, this road is not The Road Not Taken anymore but,
 The Road Taken By Everyone Who Decide ! :D
Sangat ramai orang orang bawah 20 tahun buat herbalife ni. yg 20 ke 30 tahun jgn cakaplah. mereka sgt amazing tp aku suka inspired dengan yg sebaya dengan aku :)
sebenarnya terkejut sebab tetiba ramai kannn. tapi excitedlah tengok ramai rakan rakan sebaya bersama sama in herbalife. :)

last year hanya kami sahaja :
syelli(kiri), momoi(kedua dari kiri) , aku(ketiga dr kiri), nana(kedua dr kanan) dan juga omar isa (malas nak masuk gambar kau.hahaha)


semuanya lain lain sponsor. dan kami semua start dari sebuah event zero2hero.
time tu rasa kerdil mcm kanak kanak baru start nak menateh dlm herbalife. rasa keseorangan, tiada yg kita kenali. sobs.
dan now momoi and omar active world team member, aku and syelli world team member and nana qualifying world team. aku, syelli and omar part time herbalife still fulltime student. nana and momoi full time herbalife.
momoi last month income more than rm7k, syelli time naik world team gempak wo income rm7k. nana, average monthly income rm2k. aku, average monthly income rm3k-rm5k

and now 2012 :

 qidwati and ruhila new supervisor :)
qidwati (kiri) student asasi uia kos AED. mmg terkenal budak AED ni dgn kebusian. kagum dgn how she manage her study. time study herbalife takleh kacau, weekdays study sahaja and weekend only for herbalife. baru 3 4 bulan in herbalife. average income rm1000-2000. student part time :) nak kawen next year tuuu. hewhew.
ruhila (kanan) part time herbalife. kos econs. ada big dream nak bantu family. classmate aku. now new supervisor. 3 bulan after zero2hero, terus jadi supervisor. all the best 1st cut world team ruhila this month ! :)

 another group of herbalifers umur 19 years old.
faizrul, izha, omar, nasyazwan, aina nadhirah, salim, syazlan, nadia fowzi, haziqah, amir (18 tahun)
haa tu jelah yg aku kenal. hehe.
omar : average monthly income rm5k-10k *lap peluh* pheww
izha : average monthly income rm rm3k-6k
aina : baru beberapa bulan in herbalife, first month income rm700, last month more than rm1500 :)
haziqah : baru jugak in herbalife, average monthly income rm2k-rm3k
yg lain tak tahu :D
they all part time herbalife, fulltime student. start to have a dream. semuanya after datang event zero2hero.


ni team aku kat zero2hero yg lalu.
alhamdulillah part part time pon dorang making income. ada yg nak rilex rilex buat herbalife sikit sikit, ada yg nak laju. no problem. the decision is yours. no paksa2 :)
tapi rugi wo slow slow ! hihi. sebab, herbalife tengah booming, wave tengah naik, kita perlu more herbalife distributor sbb ramai kat luar sana nak guna herbalife, lagi lagi kenalan kita sendiri :)

*team nana, syelli and team momoi tak jumpa gambar -.-'*

actually this road has been taken earlier by :

kak maryam start herbalife pada usia 19 tahun di uia pj. now 4 years in herbalife. umur 22 tahun now. berkahwin awal di usia 21 tahun. time tu income around 10k. nak kawen awal boleh lah buat herbalife ;) hewhew. buat herbalife bersama suami bekas engineer kapal terbang, now income rm90k a month. Alhamdulillah.

kak amalina peter start herbalife pd usia 18 tahun. berkahwin awal pada usia 20 tahun. student uia. buat herbalife bersama abqari. now 6 years in herbalife. tahun pertama dalam herbalife income around rm500 only. herbalife bukan skim cepat kaya. we need to work hard to achieve higher. but now umur 22, 23 tahun, monthly income rm90k :)
this couple banyak bantu aku dalam journey in herbalife ni. apa yg dorang bg tahu, aku ikut je. teacheable lah konon kann. hehe. sbb aku tahu, nak berjaya kene ikuuttt je. mereka akn bgtahu benda yg membawa kebaikan. so we are not alone actually. bila start je herbalife, ramai sangat org nak bantu kita, dengan syarat kita sendiri willing utk bantu diri kita. may Allah bless them :)

just imagine, biiznillah, gambar gambar yg diatas td yg umur 18 and 19 tahun, 4 5 years later, or even earlier will achieve their dream lebih awal daripada ordinary person. akan achieve dreams mcm kak amalina and kak maryam tadi :)

tapi bukan kerana duit, kalau sebab duit semata yg aku cari, aku rasa aku dah quit dah herbalife ni. SERIOUSLY. but the journey in herbalife even kdg2 pahit, tapi sebenarnya indah bila kita dpt apa yg kita nak. we build our attitude our leadership skill. bermula dengan TAK TAHU apa apa, belajar belaja belajar, apply apply. jatuh, bangun lagi, belajar belajar. dapat hasil, belajar belajar belajar lagi.
it is a PROCESS. we have to admit it. baby pon lahir lahir ada yg terus berlari? step by step. seronok sebenarnya belajar process hidup ni :)

Alhamdulillah Allah temukan herbalife. May Allah guide our step. semoga dijauhkan dr sifat malas, riak, takbur dan segala penyakit hati. semoga setiap jalan yg dilalui, jalan yg membawa ke syurga :')

see u at the top !!
:)

earn extra income part time rm500-rm2000 a month?
serious people only
contact sakinah-0176788717 :)

2 comments:

Luna Tsuki said...

The road not taken by Robert Frost, my favourite poet^^
I wish you all the best on your journey.

EPIK said...

gudluck & all the best on your journey!! :)

Potrait Manusia Menggunakan Jari