.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Monday, April 23, 2012

AKU JATUH CINTA PADA PANDANGAN PERTAMA ;)

 
Cerita ni agak panjang dan berjela. Untuk menceritakan jatuh hati pada pandangan pertama aku. Hewhew.

Aku start bisness herbalife start bulan 8. Aku decide untuk serious dalam herbalife lepas attend STS also known as customer day herbalife. Tapi sebenarnya ramai jugak herbalifer tak tahu yang aku pernah pergi extravaganza pd bulan 5 di Bangkok.

Pada ketika itu aku hanya datang sebagai peneman kakak aku untuk ke Bangkok. Kakak aku dah uruskan semuanya. Aku hanya ikut without knowing what is HERBALIFE is all about.. Dia kata hadiah SPM aku (even tak cemerlang pon) aku dalam fikiran, whoa banyaknya duit kakak aku nak support. Yelah buat herbalife part time kann. Huhu.

Kisahnya, sebelum aku pergi Bangkok naik flight tu, aku mengalami keracunan makanan. Muntah2 non stop (ni penyakit normal at least setahun sekali berserta demam) time tu hari jumaat, malam tu aku kene gerak naik air asia ke sana. Dalam fikiran aku, konfemlah mak ayah risau tak bg aku pergi sana. Padahal dalam hati dah teruja sangat dah sbb aku hanya pernah pergi Singapore so Bangkok ni paling jauh. Time tu aku tak guna produk herbalife dengan consistant, kalau ada org buatkan baru aku minum. Sbb tak tahu kepentingan produk. Haha.

Alhamdulillah Allah takdirkan aku sampai juga kat Bangkok. Dalam pesawat, mang loyer tp Alhamdulillah tak muntah. Plastic dah jadi peneman setia dah.


So apa first sight nya? Aku jatuh cinta? Pada siapa? Jumpa mamat Bangkok? Or jumpa orang herbalife? Hewhew.

Sesampai nya aku kat sana, aku find out orang herbalife ni sangat ramah, baek and sangat take care.
Itulah cinta pertama aku pada herbalife. Selama ni aku hanya tengok kakak aku buat herbalife mcm seronok sbb dia pernah pergi korea. Tapi kakak aku tak pernah cerita apa2 kat aku.

Aku time tu still lemah2 lagi sbb sakit, tapi org herbalife sangat baek Tanya keadaan aku mcm mana semua, padahal dorang ni tak kenal pon aku. Tp aku ni kalau org tak kenal, aku mcm sombong je. Orang Tanya aku jawab, aku tak pernah start conversation.
 haa atas ni kak fatin. naik flight sesama ke bangkok. time ni single lagi. skrg dah kawen. graduate teros kawen, guna duit herbalife taw.

sampai bilik, sebilik ngan kak anis. tak kenal jugak. tapi akak ni cantek. die lost 13kg weh ! tak mcm pernah gemok langsung. time first time jumpa dia dah kurus.
now student uia gombak. part time herbalife. time tu income dia rm700. last month rm5800. whoa :o

Sabtu. Bermulalah extravaganza. 
Pagi2 tengah beratur nak masuk hall tu, ala2 pwtc lah. Aku tengok manusia dari pelbagai Negara, paling terharu bila ada orang korea nak ambik gambar dengan kitorang. Eh hamendelah mesra sangat orang herbalife ni ? aku pon turutkan jelah. Korea kot ! haha.
  
malas gila nak rotate. haha.

 
Disebabkan ketika itu kakak aku VIP qualifiers and aku hanya di general training, aku perlu berpisah. Letak aku dengan orang herbalife lain.
Kakak pesan :
“kalau kau tak faham takpe, kau dengar je motivation untuk hidup kau, untuk study kau k”
*angguk angguk*
 Dalam bergaul dengan orang lain, ramai mintak sharing testimony. Aku hanya…
 “eh saya teman kakak sy je pergi sini” *muka senyum malu*
Soklan aneh seterusnya: “awak apa ? level apa? Supervisor dah ?”
haa hamenda lak bende alah supervisor tu, again tak lain tak bukan jawapan aku..
“sy teman kakak sy je”

Time tu jugak aku tengok semua orang pakai button herbalife. Aku sorang je tak pakai button. Apa yang berlaku ni ? aku rasa aku sorang paling aneh.

Masuk hall je. Ya Allah ! ramai gila orang. 20000 orang kot. Dari 14 negara kot. Korea jepun Taiwan india semua ada ! and suasana sgt havoc and sangat ramai orang ! orang tepuk2 tangan. Aku duduk je memerhati. Soalan asyik di Tanya sepanjang training…
HAVE U HAD YOUR SHAKE TODAY!?
Semua jwab yes dengan sangat bertenaga. Suasana sgt energetic kat situ. Aku tak minum shake pon pagi tu. Aku senyap je. Tak tahu nak jawab apa. And terfikir, mang aku sorang je ke dari 20000 tu tak minum shake ? *malu*

Speakers dari macam2 negara. Kene pakai radia utk dengar translator. Sebab mcm2 bahasa ada.

Kesimpulan hari pertama : memerhati sahaja. Blurr. Banyak memerhatikan gelagat manusia. Tapi seronok ! sangat inspiring and orang herbalife sangat mesra. And tak sangka herbalife ni company yang sangat besarrrrrr !

Malam tu, aku keluar jalan dengan kak nani nak beli ole ole kat kawan2. Kakak aku nak exam, so dia study kat bilik. Aku ikut kak nani ngn kawan2 dia. Time tu abg aizat Tanya :
“Awak dah supervisor ke?”
Alamakk takde soalan lain ke. Hamende tu pon aku tak tahu.
Tapi aku senyum je. Hehe. Again cakap aku teman kakak je. Aku senyap je. Tapi dorang sembang2 cam lawak n baeklah. Tp muka aku mang takleh ubah. Sombong. Ish3.
 
ni dia kak nani ngn abg aizat. dah kawen dah bulan 11 hari tu :)
kak nani student uia, abg aizat full time herbalife.

Training hari ke2 ahad
Pagi tu kakak aku Tanya:
Nak minum shake tak ?
*angguk angguk*
Aku taknak malu lagi tak taw nak jawab apa time org Tanya HAVE U HAD YOUR SHAKE TODAY. Haha
Masuk hall mang berebut2 sebab ramai sangat oranggggg. Aku tak payah gerak pon, orang yang tolak. Badan aku berpusing2 sampai masuk hall. Haha. Sampai pin tudung aku tercabut. So aku pon contact kakak aku. “akak ada button tak? pin tercabut.”
Hahaha yg lawaknya aku mintak button. Sbb aku tengok semua orang pakai. Law of attraction betul !


Sebelum start tu. Keadaan seperti biasa sgt energetic. Lambai2 bendera memasing. Kakak aku VIP and aku takde kawan. Aku budak 18 tahun. Aku rasa aku paling muda kat situ. Tapi aku taknak lepaskan peluang. Hari kedua dah pandai jalan2 nak ambil gambar dengan orang lain. Sbb aku tengok orang semua sakan bergambar dgn Negara lain. Aku pon jalan2 lah pergi ambil gambar. Ada progress di situ pada watak diri aku. Haha.

bukti pin tudung aku tercabut

Sebenarnya aku tak faham sangat sebab aku tak faham bahasa. Haha. English aku pon lemah ! tapi sampai part org endon ngn orang Malaysia bg sharing, baru aku faham. Dan aku sangat seronok time hari kedua tu. And faham lah jugak.
Yang sangat terharu tengok, bila bersorak semua bersatu, bila menangis, semua menangis. Melihat gelagat manusia, memang sangat memberi makna. Kalau aku nak share pasal training mang banyak and aku pon hamper lupa dah.

Tp as conclusion, mang time tu aku tengok
hebat gila produk herbalife,
herbalife sangat best,
company sangat wow,
orang herbalife sangat best.
 Satu benda yg aku tak tahu adalah, mcm mana nak buat herbalife ?

Ketika itu bulan 5. Lepas extravaganza tu aku memang jatuh ciinta dengan herbalife. Tapi tiada closing sbb petang tu kakak aku balek Malaysia sbb dia ada exam isnin tu. Aku balek dengan herbalifer lain. Balek tanpa decision. Bahaya jugak tuh. Takde end point. Tp dalam hati dah ada herbalife :)
Sampai lah aku masuk UIA, hati fikiran aku masih terngiang ngiang dengan herbalife, aku dah guna produk consitant (sebab dah tahu bestnya produk ni) tp aku tak start bisness pon lagi.
Haa satu lagi, after balek tu aku upload gambar kat fb, aku kak amalina peter comment kat gambar aku dia kata : 

Dalam fikiran aku, buat apa nak jumpa? Tapi baik nya sebab tak jumpa pon dia kenal aku. *terharu*

Itulah cinta pandang pertama aku terhadap all herbalifer around the world. Jatuh hati dengan sikap yg mesra and positive. Then baru Nampak bigger picture dalam herbalife. Bukan calang calang company. Cuma satu je aku tak tahu macam mana nak buat herbalife ni sebenarnya. Sebab tulah kene keep on datang event. Tp lepas tu aku tros tak dtg apa2 event.
Sampai lah aku kata kat akak aku, bila aku boleh buat bisness ni? Kakak aku suruh dtg customer day.
Itulah first STS aku, MINI STS kat bangi. Time tu recognition kak amalina peter as millionaire team in herbalife. Sangat inspired. Student uia buat part time. Income dia 30k time tu. Benda yang paling terpaku time sharing kak mell adalah :
“Nak Berjaya TAKDE ALASAN, rumah kene rompak, TAKDE ALASAN, saya terus berjuang utk teruskan misi ni. Mengandung, TAKDE ALASAN. Pergi semua event, TAKDE ALASAN. So JANGAN BANYAK ALASAN !”
(ayat lebeh krg la. Tak ingat dah)
Tapi itu lah point dia: TIADA ALASAN !
Aku pegang sampai sekarang.

Lepas STS tu aku tahu serba sedikit macam mana nak buat herbalife. And sejak tu aku tak miss sebarang STS, zero to hero and time cuti aku pergi semua HOM kat bangi. Aku grow dekat events herbalife. Aku jatuh hati pun sebab event. Bukan sebab duit. Aku tak Nampak pon sebab duit pada mulanya. Aku Nampak AMAZING JOURNEY, LOVE, HAPPINESS, MOTIVATION.
Itulah cinta pandang pertama saya pada herbalife :)

Aku buat herbalife bukan setakat untuk cari part time income. Aku tak pernah terfikir utk cari duit. Sebab semuanya dah cukup dalam hidup aku. Alhamdulillah. Aku cari satu journey yg amazing mcm ni. Something that really give me motivation.

Semua dari events. Even ada kakak, boleh je dia cerita semua. Tapi aku hanya suka tengok dia travel, and aku learn all by my self, pergi events and tak miss events, ikut cakap sponsor and ikut system, that’s how I grow, until now aku still pelajar dalam herbalife. Bulan pertama time august2011 tu aku dapat dalam rm700 and last month march2012 alhamdulillah cecah rm4000. Macam mana aku buat ? NEVER MISS EVENTS. Events herbalife walaupun kene keluar duit, tengah sarat takde duit time awal2 tu, aku tetap pergi. Sacrifice diperlukan untuk sesuatu yang lebih bermakna!
Datang satu event pastu kau harap kau nak kaya, memang harapan lah.
Make decision and satu dunia akan bantu anda harungi cabaran. Pemerhatian aku and cerita dr leaders, orang tak pergi events mang tidak akan grow dalam herbalife. Training herbalife tak bosan langsung and sgt seronok. Tak pernah menghampakan. Dan salu jugak buat leleh air mata. We talk about journey about health about life about dreams about family, not just about money
Thank u Allah sebab temukan aku dengan herbalife :’)
Alhamdulillah jugak Allah takdirkan kakak aku untuk bawa aku ke extravaganza. Thanx kakak sebab support.
Alhamdulillah. I grow as a person. That is the most important thing.

Mungkin orang kata aku obsess ? terpulang.
Attend extravaganza kat Singapore tahun ni bulan 5, baru kau boleh nilai aku, nilai herbalife.
 Sekian terima kasih :)

11 comments:

Dura Vanilla said...

wahhh meremang bula roma baca.. huhu aku pun da jatuh cinta dgn herbalife.. ^^

skeen said...

kikiki, jom lah pergi extravaganza !! rindu dah lama tak jumpa :)

.rai.di.sini. said...

:)

Jannah said...

Pernah jatuh cinta dengan Islam? dengan Allah?

I found those feelings you found in Herbalife, when I mixed more with people who truly understand and practice Islam. Their number in the gathering might not be as many as 20000, but I know angels are there.

I learn to grow as a person when I know more about Islam, when I practice Islam as a whole. I'm a consumer as well, but Herbalife is just my part time job.

I can hardly replace my mission of Islam with Herbalife mission. The mission of bringing people to truth is always more important than pursuing for happiness in the world.

Well, this is only my opinion. I respect you, but I just want you to have the right mission to fight for in life.

See you in Extravanganza Singapore this May! :)

skeen said...

Thanx 4 the opinion kak ! Eh boleh ke panggil akk. Hehe. Kalau akak nak tahu, ni sebab saya jatuh cinta dgn herbalife pd pandangan pertama, belum WHY herbalife sy yg sebenar lagi. Kalau why sy, kene share atas pentas kot. Hehe. Btw, that's true. Islam is the way of life. Practising what allah ask, is the best way. Maybe Allah nak tnjukkn jalan melalui herbalife? Who knows kan ? :) sbb sy ni anak muda remaja. Senang sgt buang masa. I found herbalife utk penuhkan masa sy.. Selebihnya sambung ats stage nanti bila bila. Haha. Btw thanx kak ! Nanti jumpa kat sane bg sharing tw :)

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

inspiring!

Nur Hafiqa Ismail said...

bestnyer bc experience ni..

starz litez said...

aku pun jatuh cinta nan herbalife

Anonymous said...

of the pumpkin. Ice cream scoops or thick ladles are fantastic. [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors outlet stores[/url] why a flat tire can be troublesome. A flat tire can keep a car [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors outlet stores[/url] rewarded. If the women are ruling the fashion market, can men [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]beats by dre[/url] 5 year old little boy that we transported. Unfortunately, he
reputation as the Land of Pirates .It was at this time that Jack [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]cheap beats by dre[/url] which case it takes the value 1. Each player gets two cards, and [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors sale[/url] David came to us in late 2012 with a vast amount of experience [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]Cheap nfl jerseys[/url] of a special bet where a player was rewarded for picking the ace
Russell, you may want to consider another breed. There is an [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]http://www.theaudiopeople.net/nfl.html[/url] screen. Given the general attention-deficit disorder that [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]Cheap nfl jerseys[/url] of minor staining or even minor yellowing on the material. A [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]Beats By Dre Cheap[/url] see. A two-card hand of 21 is a blackjack, or an automatic winner.

Anonymous said...

nak start biznes hlife better pg sts dulu ke?

Fair Comenter said...

Apa yang aku baca tadi ? Upgrade town hall lah .

Monday, April 23, 2012

AKU JATUH CINTA PADA PANDANGAN PERTAMA ;)

 
Cerita ni agak panjang dan berjela. Untuk menceritakan jatuh hati pada pandangan pertama aku. Hewhew.

Aku start bisness herbalife start bulan 8. Aku decide untuk serious dalam herbalife lepas attend STS also known as customer day herbalife. Tapi sebenarnya ramai jugak herbalifer tak tahu yang aku pernah pergi extravaganza pd bulan 5 di Bangkok.

Pada ketika itu aku hanya datang sebagai peneman kakak aku untuk ke Bangkok. Kakak aku dah uruskan semuanya. Aku hanya ikut without knowing what is HERBALIFE is all about.. Dia kata hadiah SPM aku (even tak cemerlang pon) aku dalam fikiran, whoa banyaknya duit kakak aku nak support. Yelah buat herbalife part time kann. Huhu.

Kisahnya, sebelum aku pergi Bangkok naik flight tu, aku mengalami keracunan makanan. Muntah2 non stop (ni penyakit normal at least setahun sekali berserta demam) time tu hari jumaat, malam tu aku kene gerak naik air asia ke sana. Dalam fikiran aku, konfemlah mak ayah risau tak bg aku pergi sana. Padahal dalam hati dah teruja sangat dah sbb aku hanya pernah pergi Singapore so Bangkok ni paling jauh. Time tu aku tak guna produk herbalife dengan consistant, kalau ada org buatkan baru aku minum. Sbb tak tahu kepentingan produk. Haha.

Alhamdulillah Allah takdirkan aku sampai juga kat Bangkok. Dalam pesawat, mang loyer tp Alhamdulillah tak muntah. Plastic dah jadi peneman setia dah.


So apa first sight nya? Aku jatuh cinta? Pada siapa? Jumpa mamat Bangkok? Or jumpa orang herbalife? Hewhew.

Sesampai nya aku kat sana, aku find out orang herbalife ni sangat ramah, baek and sangat take care.
Itulah cinta pertama aku pada herbalife. Selama ni aku hanya tengok kakak aku buat herbalife mcm seronok sbb dia pernah pergi korea. Tapi kakak aku tak pernah cerita apa2 kat aku.

Aku time tu still lemah2 lagi sbb sakit, tapi org herbalife sangat baek Tanya keadaan aku mcm mana semua, padahal dorang ni tak kenal pon aku. Tp aku ni kalau org tak kenal, aku mcm sombong je. Orang Tanya aku jawab, aku tak pernah start conversation.
 haa atas ni kak fatin. naik flight sesama ke bangkok. time ni single lagi. skrg dah kawen. graduate teros kawen, guna duit herbalife taw.

sampai bilik, sebilik ngan kak anis. tak kenal jugak. tapi akak ni cantek. die lost 13kg weh ! tak mcm pernah gemok langsung. time first time jumpa dia dah kurus.
now student uia gombak. part time herbalife. time tu income dia rm700. last month rm5800. whoa :o

Sabtu. Bermulalah extravaganza. 
Pagi2 tengah beratur nak masuk hall tu, ala2 pwtc lah. Aku tengok manusia dari pelbagai Negara, paling terharu bila ada orang korea nak ambik gambar dengan kitorang. Eh hamendelah mesra sangat orang herbalife ni ? aku pon turutkan jelah. Korea kot ! haha.
  
malas gila nak rotate. haha.

 
Disebabkan ketika itu kakak aku VIP qualifiers and aku hanya di general training, aku perlu berpisah. Letak aku dengan orang herbalife lain.
Kakak pesan :
“kalau kau tak faham takpe, kau dengar je motivation untuk hidup kau, untuk study kau k”
*angguk angguk*
 Dalam bergaul dengan orang lain, ramai mintak sharing testimony. Aku hanya…
 “eh saya teman kakak sy je pergi sini” *muka senyum malu*
Soklan aneh seterusnya: “awak apa ? level apa? Supervisor dah ?”
haa hamenda lak bende alah supervisor tu, again tak lain tak bukan jawapan aku..
“sy teman kakak sy je”

Time tu jugak aku tengok semua orang pakai button herbalife. Aku sorang je tak pakai button. Apa yang berlaku ni ? aku rasa aku sorang paling aneh.

Masuk hall je. Ya Allah ! ramai gila orang. 20000 orang kot. Dari 14 negara kot. Korea jepun Taiwan india semua ada ! and suasana sgt havoc and sangat ramai orang ! orang tepuk2 tangan. Aku duduk je memerhati. Soalan asyik di Tanya sepanjang training…
HAVE U HAD YOUR SHAKE TODAY!?
Semua jwab yes dengan sangat bertenaga. Suasana sgt energetic kat situ. Aku tak minum shake pon pagi tu. Aku senyap je. Tak tahu nak jawab apa. And terfikir, mang aku sorang je ke dari 20000 tu tak minum shake ? *malu*

Speakers dari macam2 negara. Kene pakai radia utk dengar translator. Sebab mcm2 bahasa ada.

Kesimpulan hari pertama : memerhati sahaja. Blurr. Banyak memerhatikan gelagat manusia. Tapi seronok ! sangat inspiring and orang herbalife sangat mesra. And tak sangka herbalife ni company yang sangat besarrrrrr !

Malam tu, aku keluar jalan dengan kak nani nak beli ole ole kat kawan2. Kakak aku nak exam, so dia study kat bilik. Aku ikut kak nani ngn kawan2 dia. Time tu abg aizat Tanya :
“Awak dah supervisor ke?”
Alamakk takde soalan lain ke. Hamende tu pon aku tak tahu.
Tapi aku senyum je. Hehe. Again cakap aku teman kakak je. Aku senyap je. Tapi dorang sembang2 cam lawak n baeklah. Tp muka aku mang takleh ubah. Sombong. Ish3.
 
ni dia kak nani ngn abg aizat. dah kawen dah bulan 11 hari tu :)
kak nani student uia, abg aizat full time herbalife.

Training hari ke2 ahad
Pagi tu kakak aku Tanya:
Nak minum shake tak ?
*angguk angguk*
Aku taknak malu lagi tak taw nak jawab apa time org Tanya HAVE U HAD YOUR SHAKE TODAY. Haha
Masuk hall mang berebut2 sebab ramai sangat oranggggg. Aku tak payah gerak pon, orang yang tolak. Badan aku berpusing2 sampai masuk hall. Haha. Sampai pin tudung aku tercabut. So aku pon contact kakak aku. “akak ada button tak? pin tercabut.”
Hahaha yg lawaknya aku mintak button. Sbb aku tengok semua orang pakai. Law of attraction betul !


Sebelum start tu. Keadaan seperti biasa sgt energetic. Lambai2 bendera memasing. Kakak aku VIP and aku takde kawan. Aku budak 18 tahun. Aku rasa aku paling muda kat situ. Tapi aku taknak lepaskan peluang. Hari kedua dah pandai jalan2 nak ambil gambar dengan orang lain. Sbb aku tengok orang semua sakan bergambar dgn Negara lain. Aku pon jalan2 lah pergi ambil gambar. Ada progress di situ pada watak diri aku. Haha.

bukti pin tudung aku tercabut

Sebenarnya aku tak faham sangat sebab aku tak faham bahasa. Haha. English aku pon lemah ! tapi sampai part org endon ngn orang Malaysia bg sharing, baru aku faham. Dan aku sangat seronok time hari kedua tu. And faham lah jugak.
Yang sangat terharu tengok, bila bersorak semua bersatu, bila menangis, semua menangis. Melihat gelagat manusia, memang sangat memberi makna. Kalau aku nak share pasal training mang banyak and aku pon hamper lupa dah.

Tp as conclusion, mang time tu aku tengok
hebat gila produk herbalife,
herbalife sangat best,
company sangat wow,
orang herbalife sangat best.
 Satu benda yg aku tak tahu adalah, mcm mana nak buat herbalife ?

Ketika itu bulan 5. Lepas extravaganza tu aku memang jatuh ciinta dengan herbalife. Tapi tiada closing sbb petang tu kakak aku balek Malaysia sbb dia ada exam isnin tu. Aku balek dengan herbalifer lain. Balek tanpa decision. Bahaya jugak tuh. Takde end point. Tp dalam hati dah ada herbalife :)
Sampai lah aku masuk UIA, hati fikiran aku masih terngiang ngiang dengan herbalife, aku dah guna produk consitant (sebab dah tahu bestnya produk ni) tp aku tak start bisness pon lagi.
Haa satu lagi, after balek tu aku upload gambar kat fb, aku kak amalina peter comment kat gambar aku dia kata : 

Dalam fikiran aku, buat apa nak jumpa? Tapi baik nya sebab tak jumpa pon dia kenal aku. *terharu*

Itulah cinta pandang pertama aku terhadap all herbalifer around the world. Jatuh hati dengan sikap yg mesra and positive. Then baru Nampak bigger picture dalam herbalife. Bukan calang calang company. Cuma satu je aku tak tahu macam mana nak buat herbalife ni sebenarnya. Sebab tulah kene keep on datang event. Tp lepas tu aku tros tak dtg apa2 event.
Sampai lah aku kata kat akak aku, bila aku boleh buat bisness ni? Kakak aku suruh dtg customer day.
Itulah first STS aku, MINI STS kat bangi. Time tu recognition kak amalina peter as millionaire team in herbalife. Sangat inspired. Student uia buat part time. Income dia 30k time tu. Benda yang paling terpaku time sharing kak mell adalah :
“Nak Berjaya TAKDE ALASAN, rumah kene rompak, TAKDE ALASAN, saya terus berjuang utk teruskan misi ni. Mengandung, TAKDE ALASAN. Pergi semua event, TAKDE ALASAN. So JANGAN BANYAK ALASAN !”
(ayat lebeh krg la. Tak ingat dah)
Tapi itu lah point dia: TIADA ALASAN !
Aku pegang sampai sekarang.

Lepas STS tu aku tahu serba sedikit macam mana nak buat herbalife. And sejak tu aku tak miss sebarang STS, zero to hero and time cuti aku pergi semua HOM kat bangi. Aku grow dekat events herbalife. Aku jatuh hati pun sebab event. Bukan sebab duit. Aku tak Nampak pon sebab duit pada mulanya. Aku Nampak AMAZING JOURNEY, LOVE, HAPPINESS, MOTIVATION.
Itulah cinta pandang pertama saya pada herbalife :)

Aku buat herbalife bukan setakat untuk cari part time income. Aku tak pernah terfikir utk cari duit. Sebab semuanya dah cukup dalam hidup aku. Alhamdulillah. Aku cari satu journey yg amazing mcm ni. Something that really give me motivation.

Semua dari events. Even ada kakak, boleh je dia cerita semua. Tapi aku hanya suka tengok dia travel, and aku learn all by my self, pergi events and tak miss events, ikut cakap sponsor and ikut system, that’s how I grow, until now aku still pelajar dalam herbalife. Bulan pertama time august2011 tu aku dapat dalam rm700 and last month march2012 alhamdulillah cecah rm4000. Macam mana aku buat ? NEVER MISS EVENTS. Events herbalife walaupun kene keluar duit, tengah sarat takde duit time awal2 tu, aku tetap pergi. Sacrifice diperlukan untuk sesuatu yang lebih bermakna!
Datang satu event pastu kau harap kau nak kaya, memang harapan lah.
Make decision and satu dunia akan bantu anda harungi cabaran. Pemerhatian aku and cerita dr leaders, orang tak pergi events mang tidak akan grow dalam herbalife. Training herbalife tak bosan langsung and sgt seronok. Tak pernah menghampakan. Dan salu jugak buat leleh air mata. We talk about journey about health about life about dreams about family, not just about money
Thank u Allah sebab temukan aku dengan herbalife :’)
Alhamdulillah jugak Allah takdirkan kakak aku untuk bawa aku ke extravaganza. Thanx kakak sebab support.
Alhamdulillah. I grow as a person. That is the most important thing.

Mungkin orang kata aku obsess ? terpulang.
Attend extravaganza kat Singapore tahun ni bulan 5, baru kau boleh nilai aku, nilai herbalife.
 Sekian terima kasih :)

11 comments:

Dura Vanilla said...

wahhh meremang bula roma baca.. huhu aku pun da jatuh cinta dgn herbalife.. ^^

skeen said...

kikiki, jom lah pergi extravaganza !! rindu dah lama tak jumpa :)

.rai.di.sini. said...

:)

Jannah said...

Pernah jatuh cinta dengan Islam? dengan Allah?

I found those feelings you found in Herbalife, when I mixed more with people who truly understand and practice Islam. Their number in the gathering might not be as many as 20000, but I know angels are there.

I learn to grow as a person when I know more about Islam, when I practice Islam as a whole. I'm a consumer as well, but Herbalife is just my part time job.

I can hardly replace my mission of Islam with Herbalife mission. The mission of bringing people to truth is always more important than pursuing for happiness in the world.

Well, this is only my opinion. I respect you, but I just want you to have the right mission to fight for in life.

See you in Extravanganza Singapore this May! :)

skeen said...

Thanx 4 the opinion kak ! Eh boleh ke panggil akk. Hehe. Kalau akak nak tahu, ni sebab saya jatuh cinta dgn herbalife pd pandangan pertama, belum WHY herbalife sy yg sebenar lagi. Kalau why sy, kene share atas pentas kot. Hehe. Btw, that's true. Islam is the way of life. Practising what allah ask, is the best way. Maybe Allah nak tnjukkn jalan melalui herbalife? Who knows kan ? :) sbb sy ni anak muda remaja. Senang sgt buang masa. I found herbalife utk penuhkan masa sy.. Selebihnya sambung ats stage nanti bila bila. Haha. Btw thanx kak ! Nanti jumpa kat sane bg sharing tw :)

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

inspiring!

Nur Hafiqa Ismail said...

bestnyer bc experience ni..

starz litez said...

aku pun jatuh cinta nan herbalife

Anonymous said...

of the pumpkin. Ice cream scoops or thick ladles are fantastic. [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors outlet stores[/url] why a flat tire can be troublesome. A flat tire can keep a car [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors outlet stores[/url] rewarded. If the women are ruling the fashion market, can men [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]beats by dre[/url] 5 year old little boy that we transported. Unfortunately, he
reputation as the Land of Pirates .It was at this time that Jack [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]cheap beats by dre[/url] which case it takes the value 1. Each player gets two cards, and [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors sale[/url] David came to us in late 2012 with a vast amount of experience [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]Cheap nfl jerseys[/url] of a special bet where a player was rewarded for picking the ace
Russell, you may want to consider another breed. There is an [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]http://www.theaudiopeople.net/nfl.html[/url] screen. Given the general attention-deficit disorder that [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]Cheap nfl jerseys[/url] of minor staining or even minor yellowing on the material. A [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]Beats By Dre Cheap[/url] see. A two-card hand of 21 is a blackjack, or an automatic winner.

Anonymous said...

nak start biznes hlife better pg sts dulu ke?

Fair Comenter said...

Apa yang aku baca tadi ? Upgrade town hall lah .