.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Thursday, January 10, 2013

Do You Have A Dream ?

bismillah :)
ni adalah entry pertama aku utk tahun 2013. erk dah 10hb dah -__-' actually ada 2 post dah buat tapi tak terpublish hahah. biarlah rahsia entry itu :)

so apa azam 2013? takde azam lagi? okay silalah duduk sorang2, berangan jap, amek pen and buku, tulis. dream kene tulis. dream sangat penting. i have wrote all my dreams in my note book. dah siap amek gambar letak dlm phone supaya sentiasa ingat and sentiasa tak duduk diam utk achieve all my dreams. makin lama makin laju tulis dream. kalau first time dulu, nak kene perah otak, apalah yg aku nk dlm dunia ni. dulu new year is just new year, start sekolah, start masuk asrama. mmg ikut flow je kerja. but now, i realise, mmg kene ada target and plan about our journey in life. the journey that bring us closer to our real target, jannah :')

some people will say..
"takpelah, aku just ikut flow je apa Allah nak tentukan.. aku berserah je.."
"ohh aku belajar jelah, ikut flow university..."
"kerja mcm biasa jelahh. okay je life aku sekarang"
"rezeki kan dah ditentukan Dia, takyah sebok sebok sangat.."

astaghfirullah, Allah suruh kita berusaha, dalam islam pon kita ada tujuan hidup ada garis matlamat. decide what we want in life that will bring us closer to our future. even nak buat experiment pon ada objective hypothesis bagai. ni dalam hidup, takde? silalah fikirkan2.

do you chase after ur dreams or do u just wait for ur dreams to come true? i just might be chasing shadows...

some people will say..
"yess ! tahun baru !  aku nak buat perubahan dalam hidup. nak jadi better person"
"yeah alhamdullah 2013, nak jadi better muslim :)"

alhamdulillah ada jugak dream and matlamatnya, but jom same2 tambah lagi supaya lebih accurate, aku nak jadi better person in term of apa? kesihatan? pelajaran? kewangan? sikap? apa yg nak diubahnya and bila? renungkan..

some people will say..
"wehooo 2013 dah ! seriously tahun ni aku nak bla bla bla bla bla bla bla..."
berjela jela okay wish list dia. okay bagus, but do you put things in to action? 
"average people have wishes and hopes. confident people have goals and plan." 
which are you? :)
namun.. jangan takut berimpian even bayang bayang jalan pon tak nampak. because, 
"faith is taking the first step even when you dont see the whole staicase.." -martin luther
dream and decide what we want first and u will see the way and how to go to your destination.
kita kene lah decide dulu, okay contohnya, driving waktu malam, adakah lampu kereta tu suluh sampai destinasi yg kita nak pergi? lampu tu just suluh sikit je. but we keep on driving keep on moving sampai reach our destination ;)

jadi, berimpianlah, bersangka baiklah pada Allah. if you dont believe in what u can achieve, means you dont believe in power of Allah.
too many excuses will bring you no where. u will be the same person as u are, malah boleh jadi lebih buruk dari diri sekarang. if dah practise dlm diri banyak sgt excuses, benda tu boleh jadi tabiat. we choose our attitude, and it is never too late to change :)

start 2013 with something that will bring us closer to our future. dah 10 hari berlalu, tak tipu. aku sendiri lalui sad moment dalam awal 10 hari ni. bukan stakat sad, sadder saddest pon ada. haha. but boleh ke down kita, stress kita tu nak carry on sampai habis 2013? dont waste our time. get back up stronger. dah rasa pain, diffiicuties in life? itu normal, sbb Allah sayang kita. so it is never too late to bring rainbow in our life.

alhamdulillah tak sabar nak ke event spectacular 2013 26 and 27 january ni ! :)
so aku dah ada dream. same2 lakar dream kat nutricity new year fiesta hari tu. 
so action pertama aku, buy spectacular tiket ! action kedua, bawak ramai2 org2 yg aku sayangi supaya dpt rasa apa yg aku best sangat rasa selama ni.

DO YOU HAVE A DREAM? 
ada, tapi tak taw nak capai mcm mana. so lets go spectacular !

pernah baca entry ni? entry yg dimana aku jatuh cinta pada pandangan pertama dengan herbalife.
extravaganza bangkok adalah satu event yg sgt superb event even aku tak faham sgt pon lepas balik tu tapi ia terkesan dihati. eh, go and read lah that entry. huhu.

aku pergi international event tu lepas, aku down sangat, sbb time tu umur 18 tahun, aku tak dapat tawaran upu, 2 kali test kereta fail even aku mahir dah bawak, aku sakit muntah2, and benda benda lain lagi. alhamdulillah Allah izinkan aku ke international event tu. rasa mcm just release my stress, pain semua gone after that, i can feel love, and hopes from that event. rasa positive and energetic je. seriously unexplainable hahah. ada around 20,000 people dalam hall tu. amazing ! aku tak tahu pape pasal herbalife pon, tapi aku just pergi, kakak aku kata kalau kau tak paham takpe sal herbalife, tp kau amek lah motivation utk life kau utk pelajaran kau. yes mmg balek mcm tak paham sgt, sbb semua in english aku cm lampi sikit hahaha, but aku dapat something yg touch my heart ;')
alhamdulillah sgt worth pergi. balek tu dpt masuk uia 2nd intake. im so happyyyy.

awal tahun 2012 plak aku pergi international event kat malaysia. spectacular. nangis2 okay dlm hall tu. nangis sbb sgt touch, and rasa tertampar ngn matlamat hidup and boleh see future. kali ni event international kedua aku. so time ni dtg dengan mmg niat dan mencari sesuatu. alhamdulillah my 2012 was amazing, spectacular is an event to boost energy for a year :)

last year ada 6000 org je but kali ni 15000 org ! 2 kali ganda. dulu kat mines, but this year kat bukit jalil. ole ole ole ole.. hahaha.

spectacular tu mcm mana? alah balik nnt kau ceritalah kat aku.
hey no no no.
cuba aku tanya kau, durian apa rasa? rasa durian lah kan? tak mampu nak diceritakan ;)
dont think too much. just go see it by yourself. everyone can go to spectacular herbalife if u have heart and desire to change your life. nak pergi pergi saje pon boleh jugak. dari buang masa takde buat pape kat rumah kan :)
2 hari je utk sacrifice. 2 hari sahajaaaaa dari 365 hari ni.

bukan hanya aku sorang je yg dah ubah hidup with herbalife ni, ramaiiiii lagi yg berubah hidupnya masyaAllah.

antaranya :
OMAR ISA, 19 years old.
background: student asasi palam. normal student life.
 copied form his fb :
"-Januari 2012 - Freshly Newly Qualified Supervisor bersama Faliq, Amin dan Alham.

-Yang bersama aku wakil daripada rakan-rakan sebaya = TIADA ! (Ajak Atop katanya Tiket Mahal ! T_T) , Yang bersama-sama pergi hanya Faliq, Izam (kawan faliq) , Kak Ruqaiyah , Amin Daruis , Alham (Alham ketika nie kalau tak silap baru belas2 KG turun) , Kak Diyana dan kak Suhaiza (kak sue time nie masih Gemuk lagi. haha)

A little bit change after Spectacular
-Amin Daruis already achieve AWT
-Faliq already achieve his WT
-Alham already Shrink 30kg
-Kak Suhaiza lose weight and Reshape ! Tak percaya leh tgk sendiri gambar Before n
After dia.
-And me ? Still a kid , but with a very very big Desire to win on anything ! haha.
Already AWT (average income monthly 8k)

Spectacular , enlighten me towards how far Herbalife could bring me towards my Dreams and Goals."


KAK SARAH PUTEH, 22 tahun
background student utm skudai, active berpersatuan, haluan siswi.
 
time before spectacular income ratus ratus je. but income at the end of the year monthly cecah 9k.
inspired ngn kak sarah. mcm muslimah sejati gtuuu. hehe. dengar cerita hari tu dapat dean list ;)

AMIN, 23 tahun
background student usim law syariah. family susah, ayah bawak teksi mak suri rumah.
 after spectacular and hard work, change his life biiznillah, boleh bg family rm1000 monthly.
 *tengok income di gambar*

KAK ANIS, 23 tahun
background student uia gombak. normal life student. banyak masa lapang
 start buat herbalife hanya kerana ingin isi masa lapang, then she manage to support bayar bulanan kereta, bayar study fees. income around 9k after spectacular and bakal berkahwin awal tahun ini.
 
MY SISTER, andddd BROTHER IN LAW, 22 years old ;)
khairina and zulhafiy
attend spectacular income mereka rm2-3. after that, manage utk carik duit utk kawin in 3 months, and berkahwin pada 9dec hari tu :') *me is so happy to see my sister happy*
  abg hafiy from world team to get team. have large organisation. now income average rm10-15k.
kakak ku masih lagi dentistry student di uia.

it is not just about the money that we make. but what type of person we become and how many people's life we have changed biiznillah. 

to succeed, you need to have something to hold on to,something to motivate you, something to inspire you.

want to see more successful stories, inspiring and menyentuh hati? jom attend spectacular. 2 hari sahaja and it worth. believe me. :)

Dream require a person to stretch, to go beyond average. u cant reach for a dream & remain safety at the same time.

lets go out of the comfort zone. buy your ticket. banyak sangat fikir tak bawak anda ke mana mana pon. decide and commit now. everyone can attend spectacular. so lets have many dreams and target, work for it. build it for ourself, family, org tersayang, for islam, for dunya akhirah :)

last but not least, time attend talk prof tariq ramadhan. beliau ada kata ni :
"you have to take care about this life, the humanity. not just about here after" -prof tariq ramadhan.

lets go 2013 guyssss ! :)

LOSE WEIGHT, GAIN WEIGHT, IMPROVE HEALTH, EXTRA INCOME, CHANGE BETTER LIFE?
PM me for more info :)
0176788717

3 comments:

Luna Tsuki said...

They say "if you want to achieve something, you'll find a way, if not, you'll find a thousand excuse".

nadia farhana said...

try to achieve something :)

Anonymous said...

Enjoy fresh fruit or canned and frozen fruit packed in natural juices or water without added sugars. [url=http://www.ukdresshop.co.uk]A Line Wedding Dresses[/url]
[url=http://www.canadagoosehommes.com]canada goose chilliwack[/url] Monster Beats Headphones Change Your Life Monster headphones advertising and advertising time, because Dr.
We are trying to remedy this but it takes time and money. [url=http://www.salemulberryshop.co.uk]Mulberry handbags[/url] Santa Claus has arrived. Driving you mad, fulfilling your ever so erotic pedal fantasies to true light. Moreover, they are a perfect blend of traditional as well as contemporary styles.
It is also close to the major banks and insurance companies of the city of London. [url=http://www.soldesgoosefr.com]Canada Goose Chilliwack Bomber[/url] Nike spends big money on getting these celebrity sports star endorsements to the tune of nearly 500 million dollars a year so it must be working for them.
Marked by swarming Hammond B-3 organ cadenzas, powerful rhythms, and bone-crunching guitars, the musicians also inject memorable twists and affecting hooks into their repertoire. Ruffle dresses are touching fashion greatly this time. Many of these styles minimize lines under clothing with seamless designs and clear straps that can be worn in tank, criss cross, or halter styles. [url=http://www.promkleidde.com/]mac duggal ball gown [/url]

Thursday, January 10, 2013

Do You Have A Dream ?

bismillah :)
ni adalah entry pertama aku utk tahun 2013. erk dah 10hb dah -__-' actually ada 2 post dah buat tapi tak terpublish hahah. biarlah rahsia entry itu :)

so apa azam 2013? takde azam lagi? okay silalah duduk sorang2, berangan jap, amek pen and buku, tulis. dream kene tulis. dream sangat penting. i have wrote all my dreams in my note book. dah siap amek gambar letak dlm phone supaya sentiasa ingat and sentiasa tak duduk diam utk achieve all my dreams. makin lama makin laju tulis dream. kalau first time dulu, nak kene perah otak, apalah yg aku nk dlm dunia ni. dulu new year is just new year, start sekolah, start masuk asrama. mmg ikut flow je kerja. but now, i realise, mmg kene ada target and plan about our journey in life. the journey that bring us closer to our real target, jannah :')

some people will say..
"takpelah, aku just ikut flow je apa Allah nak tentukan.. aku berserah je.."
"ohh aku belajar jelah, ikut flow university..."
"kerja mcm biasa jelahh. okay je life aku sekarang"
"rezeki kan dah ditentukan Dia, takyah sebok sebok sangat.."

astaghfirullah, Allah suruh kita berusaha, dalam islam pon kita ada tujuan hidup ada garis matlamat. decide what we want in life that will bring us closer to our future. even nak buat experiment pon ada objective hypothesis bagai. ni dalam hidup, takde? silalah fikirkan2.

do you chase after ur dreams or do u just wait for ur dreams to come true? i just might be chasing shadows...

some people will say..
"yess ! tahun baru !  aku nak buat perubahan dalam hidup. nak jadi better person"
"yeah alhamdullah 2013, nak jadi better muslim :)"

alhamdulillah ada jugak dream and matlamatnya, but jom same2 tambah lagi supaya lebih accurate, aku nak jadi better person in term of apa? kesihatan? pelajaran? kewangan? sikap? apa yg nak diubahnya and bila? renungkan..

some people will say..
"wehooo 2013 dah ! seriously tahun ni aku nak bla bla bla bla bla bla bla..."
berjela jela okay wish list dia. okay bagus, but do you put things in to action? 
"average people have wishes and hopes. confident people have goals and plan." 
which are you? :)
namun.. jangan takut berimpian even bayang bayang jalan pon tak nampak. because, 
"faith is taking the first step even when you dont see the whole staicase.." -martin luther
dream and decide what we want first and u will see the way and how to go to your destination.
kita kene lah decide dulu, okay contohnya, driving waktu malam, adakah lampu kereta tu suluh sampai destinasi yg kita nak pergi? lampu tu just suluh sikit je. but we keep on driving keep on moving sampai reach our destination ;)

jadi, berimpianlah, bersangka baiklah pada Allah. if you dont believe in what u can achieve, means you dont believe in power of Allah.
too many excuses will bring you no where. u will be the same person as u are, malah boleh jadi lebih buruk dari diri sekarang. if dah practise dlm diri banyak sgt excuses, benda tu boleh jadi tabiat. we choose our attitude, and it is never too late to change :)

start 2013 with something that will bring us closer to our future. dah 10 hari berlalu, tak tipu. aku sendiri lalui sad moment dalam awal 10 hari ni. bukan stakat sad, sadder saddest pon ada. haha. but boleh ke down kita, stress kita tu nak carry on sampai habis 2013? dont waste our time. get back up stronger. dah rasa pain, diffiicuties in life? itu normal, sbb Allah sayang kita. so it is never too late to bring rainbow in our life.

alhamdulillah tak sabar nak ke event spectacular 2013 26 and 27 january ni ! :)
so aku dah ada dream. same2 lakar dream kat nutricity new year fiesta hari tu. 
so action pertama aku, buy spectacular tiket ! action kedua, bawak ramai2 org2 yg aku sayangi supaya dpt rasa apa yg aku best sangat rasa selama ni.

DO YOU HAVE A DREAM? 
ada, tapi tak taw nak capai mcm mana. so lets go spectacular !

pernah baca entry ni? entry yg dimana aku jatuh cinta pada pandangan pertama dengan herbalife.
extravaganza bangkok adalah satu event yg sgt superb event even aku tak faham sgt pon lepas balik tu tapi ia terkesan dihati. eh, go and read lah that entry. huhu.

aku pergi international event tu lepas, aku down sangat, sbb time tu umur 18 tahun, aku tak dapat tawaran upu, 2 kali test kereta fail even aku mahir dah bawak, aku sakit muntah2, and benda benda lain lagi. alhamdulillah Allah izinkan aku ke international event tu. rasa mcm just release my stress, pain semua gone after that, i can feel love, and hopes from that event. rasa positive and energetic je. seriously unexplainable hahah. ada around 20,000 people dalam hall tu. amazing ! aku tak tahu pape pasal herbalife pon, tapi aku just pergi, kakak aku kata kalau kau tak paham takpe sal herbalife, tp kau amek lah motivation utk life kau utk pelajaran kau. yes mmg balek mcm tak paham sgt, sbb semua in english aku cm lampi sikit hahaha, but aku dapat something yg touch my heart ;')
alhamdulillah sgt worth pergi. balek tu dpt masuk uia 2nd intake. im so happyyyy.

awal tahun 2012 plak aku pergi international event kat malaysia. spectacular. nangis2 okay dlm hall tu. nangis sbb sgt touch, and rasa tertampar ngn matlamat hidup and boleh see future. kali ni event international kedua aku. so time ni dtg dengan mmg niat dan mencari sesuatu. alhamdulillah my 2012 was amazing, spectacular is an event to boost energy for a year :)

last year ada 6000 org je but kali ni 15000 org ! 2 kali ganda. dulu kat mines, but this year kat bukit jalil. ole ole ole ole.. hahaha.

spectacular tu mcm mana? alah balik nnt kau ceritalah kat aku.
hey no no no.
cuba aku tanya kau, durian apa rasa? rasa durian lah kan? tak mampu nak diceritakan ;)
dont think too much. just go see it by yourself. everyone can go to spectacular herbalife if u have heart and desire to change your life. nak pergi pergi saje pon boleh jugak. dari buang masa takde buat pape kat rumah kan :)
2 hari je utk sacrifice. 2 hari sahajaaaaa dari 365 hari ni.

bukan hanya aku sorang je yg dah ubah hidup with herbalife ni, ramaiiiii lagi yg berubah hidupnya masyaAllah.

antaranya :
OMAR ISA, 19 years old.
background: student asasi palam. normal student life.
 copied form his fb :
"-Januari 2012 - Freshly Newly Qualified Supervisor bersama Faliq, Amin dan Alham.

-Yang bersama aku wakil daripada rakan-rakan sebaya = TIADA ! (Ajak Atop katanya Tiket Mahal ! T_T) , Yang bersama-sama pergi hanya Faliq, Izam (kawan faliq) , Kak Ruqaiyah , Amin Daruis , Alham (Alham ketika nie kalau tak silap baru belas2 KG turun) , Kak Diyana dan kak Suhaiza (kak sue time nie masih Gemuk lagi. haha)

A little bit change after Spectacular
-Amin Daruis already achieve AWT
-Faliq already achieve his WT
-Alham already Shrink 30kg
-Kak Suhaiza lose weight and Reshape ! Tak percaya leh tgk sendiri gambar Before n
After dia.
-And me ? Still a kid , but with a very very big Desire to win on anything ! haha.
Already AWT (average income monthly 8k)

Spectacular , enlighten me towards how far Herbalife could bring me towards my Dreams and Goals."


KAK SARAH PUTEH, 22 tahun
background student utm skudai, active berpersatuan, haluan siswi.
 
time before spectacular income ratus ratus je. but income at the end of the year monthly cecah 9k.
inspired ngn kak sarah. mcm muslimah sejati gtuuu. hehe. dengar cerita hari tu dapat dean list ;)

AMIN, 23 tahun
background student usim law syariah. family susah, ayah bawak teksi mak suri rumah.
 after spectacular and hard work, change his life biiznillah, boleh bg family rm1000 monthly.
 *tengok income di gambar*

KAK ANIS, 23 tahun
background student uia gombak. normal life student. banyak masa lapang
 start buat herbalife hanya kerana ingin isi masa lapang, then she manage to support bayar bulanan kereta, bayar study fees. income around 9k after spectacular and bakal berkahwin awal tahun ini.
 
MY SISTER, andddd BROTHER IN LAW, 22 years old ;)
khairina and zulhafiy
attend spectacular income mereka rm2-3. after that, manage utk carik duit utk kawin in 3 months, and berkahwin pada 9dec hari tu :') *me is so happy to see my sister happy*
  abg hafiy from world team to get team. have large organisation. now income average rm10-15k.
kakak ku masih lagi dentistry student di uia.

it is not just about the money that we make. but what type of person we become and how many people's life we have changed biiznillah. 

to succeed, you need to have something to hold on to,something to motivate you, something to inspire you.

want to see more successful stories, inspiring and menyentuh hati? jom attend spectacular. 2 hari sahaja and it worth. believe me. :)

Dream require a person to stretch, to go beyond average. u cant reach for a dream & remain safety at the same time.

lets go out of the comfort zone. buy your ticket. banyak sangat fikir tak bawak anda ke mana mana pon. decide and commit now. everyone can attend spectacular. so lets have many dreams and target, work for it. build it for ourself, family, org tersayang, for islam, for dunya akhirah :)

last but not least, time attend talk prof tariq ramadhan. beliau ada kata ni :
"you have to take care about this life, the humanity. not just about here after" -prof tariq ramadhan.

lets go 2013 guyssss ! :)

LOSE WEIGHT, GAIN WEIGHT, IMPROVE HEALTH, EXTRA INCOME, CHANGE BETTER LIFE?
PM me for more info :)
0176788717

3 comments:

Luna Tsuki said...

They say "if you want to achieve something, you'll find a way, if not, you'll find a thousand excuse".

nadia farhana said...

try to achieve something :)

Anonymous said...

Enjoy fresh fruit or canned and frozen fruit packed in natural juices or water without added sugars. [url=http://www.ukdresshop.co.uk]A Line Wedding Dresses[/url]
[url=http://www.canadagoosehommes.com]canada goose chilliwack[/url] Monster Beats Headphones Change Your Life Monster headphones advertising and advertising time, because Dr.
We are trying to remedy this but it takes time and money. [url=http://www.salemulberryshop.co.uk]Mulberry handbags[/url] Santa Claus has arrived. Driving you mad, fulfilling your ever so erotic pedal fantasies to true light. Moreover, they are a perfect blend of traditional as well as contemporary styles.
It is also close to the major banks and insurance companies of the city of London. [url=http://www.soldesgoosefr.com]Canada Goose Chilliwack Bomber[/url] Nike spends big money on getting these celebrity sports star endorsements to the tune of nearly 500 million dollars a year so it must be working for them.
Marked by swarming Hammond B-3 organ cadenzas, powerful rhythms, and bone-crunching guitars, the musicians also inject memorable twists and affecting hooks into their repertoire. Ruffle dresses are touching fashion greatly this time. Many of these styles minimize lines under clothing with seamless designs and clear straps that can be worn in tank, criss cross, or halter styles. [url=http://www.promkleidde.com/]mac duggal ball gown [/url]