.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Sunday, April 21, 2013

He is everything. Everything is from Him.

bismillah..

*sebak*
belum start tulis, tgah baca notes yg aku tulis tu pon dah rasa nak nangis semula.
Reclaim Your Heart - Yasmin Mogahed

Talk ni adalah selepas 2 hari event zero2hero. aku dah taw lama dah pasal reclaim your heart ni tp aku tak beli pon ticket sbb expect pas z2h aku akn tepu, penat dan busy. mmg bila jumaat b4 z2h tu pon aku tgk schedule aku penuh until wednesday sbb ada exam and presentation.

tapi, alhamdulillah diizinkan Allah, bukakan hati ptg tu tertengok tweet2 org yg nk g talk mlm tu. aku pon dah lupa talk tu 15 april. and dimudahkan Allah jugak bila kawan aku tak dpt pergi ada ticket lebih and kak mell bg tumpang kesana. bila tgk slide presentation utk esoknya tu rupanya tak berapa heavy sgt utk aku present.  mungkin kalau aku dok bilik, aku akn layan penat aku je. mmg Allah aturkan utk aku kesana. alhamdulillah :')

talk ni dalam english. and aku pon tak taw nk cerita semula mcm mana. but it was really sharp and touch my heart. pengolahan and contoh yg diberi by Yasmin Mogahed mmg cantek. di selangi sirah sirah nabi dulu. notes yg aku salin mmg takleh nk quote sebijik sebijik ayat dia. so ape2 yg aku cerita nnt adalah ayat aku sendiri bedasarkan kepahaman aku tntg maksud yg beliau beri.

roughly it is about how u trust Allah, how u depending on Him, how u face hardship without anything beside u. u are alone, u dont have anything else.

"All in our control when we depend to Allah" -yasmin mohaged

sometime kita susah sgt nak buat decision. sbb byk sgt benda menghalang. actually if you want something and you TRUST Allah will always be with you, you will never underestimate with what will happen. kalau kita nak kan sesuatu, tp kita bg alasan. alasan yg dpt dr sekeliling, contoh, mak tak bg, org ni tak suka, aku tak reti, aku tak boleh bla bla bla itu dan ini. sedar tak actually kite put ourself in other people/things hand? sepatutnya Allah yg tentukan. kalau kita betul2 believe kat Allah, benda yg mustahil pon kita boleh percaya ia akan berlaku. murahnya sesuatu yg kita nak tu jika kita letakkan takdir itu pd tgn org yg tidak berkuasa.
Allah is above everything else.
that is why, ALL are in our control when we depend to Allah. TRUST HIM. BELIEVE in HIM :)

pernah tak dikecewakan? org berjanji tak ditunaikan. kita menharap harapan yg palsu, org tipu. janji dipacati. haha, eerm contoh dlm herbalife punya world, customer janji nk beli in bulk tak jadi, downline janji nak achieve something, tak jadi. mesti sometime rasa frust sbb target kita tak tercapai.
Yasmin Mohaged ada kata, 
never lean on people. if you dont see Allah in everything thats why you lose hope and frust.
sedar tak semua benda di langit dan di bumi, dihati mahupon terzahir ni semuaaaa Allah yg tentukan. bila kita depend dan mengharap pada manusia, bergantung kat manusia, mmg kita akn frust, give up. actually what we must do is DEPEND on HIM. depend on something else will take us depress what we afraid worried, actually is in Allah's control.

lemas dalam kekalutan, trap in hardship. tak tahu mana nak tuju, tak tahu mcm mana nak solvekan.
how we response to challenges? believe and turn to him.
sometime Allah tarik sesuatu dari pd kita supaya kita lebeh focus dekat apa yg kita perlu focus. kdg2 Allah hilangkan sesuatu yg kita nakkk sgt tu supaya kita focus utk apa yg lebih priority T_T when we trapped, put our trust in Him, Allah will make a way for you. to a place that u never imagine. inspired dgn kisah nabi yunus dalam perut ikan tu. mcm mana dlm situasi ssh mcm tu dia nak keluar dr perut tu? He really really depending on Allah. nabi give up tak? ade salahkan org lain ke? mmg nabi letakkan 100% kepercayaan kat Allah. and he find the way out by Allah's will.

"depending on Allah in heart but still acting strive hard to achieve it."

mmglah kita depend kat Allah, tp usaha kene tetap ada. kalau doa ingat je Allah tp usaha takde, mmg tak gerak ke mana lah kan. teringat contoh tazkirah kat skolah dulu. kita nak call guna public, tp syiling takde. so kita pon doalah ya Allah aku nk syiling ya Allah. kite doa je. tp tak gerak, tak carik, ade duit tu muncul atas tangan? takde kan. *eh tak taw lah nape aku bg contoh ni. sbb rindu maahd mungkin. tskk* same goes to dreammmm. aku nak itu ini itu ini. tp tak usaha. lupakan lah. lupakan k?

Yasmin Mohaged tegaskan STRIVE HARD. mcm mana siti hajar strive hard and sgt2 depend on Allah utk carik air utk anaknya. subhanallah inspiring.

"it is not my effort to make everything happen"

please realise, it is not our effort yg buat kita ada everything now but it is actually from Allah.
dan aku tringat kata2 abg yus. bukan DMO booth yg bg kita volume. bkn flyers yg bg kita achieve target. semua dr Allah.
it is not my effort to make everything happen. 
sentap seketika, kadang2 kita usaha kuat tp tak dapat. mmg sesungguhnya bukan usaha tu yg bg kita hasil. kita kene lengkap, usaha dan percaya yg Allah akn beri. aku penah ada kat booth sebulan tp tak banyak pon closing. tak banyak pon new customer. Allahuu. mmg bkn booth atau usaha kita yg bg kita semua tu. Allah yg bg T.T bila kita tidak letak sepenuh keyakinan kat Dia, mmg Dia tak makbulkan. 

dari kisah siti hajar jugak, boleh amek iktibar, mcm mana beliau berlari 7 kali safa marwah utk carik air utk anaknya. tp akhirnya air terpancut dr kwsn kaki anaknya. sesunggungnya mukjizat Allah tu indah. bkn semata dtg, tp dgn kesungguhan siti hajar mencari jugak. but actually nk highlight kat sini. kita just usaha and percaya kat Allah. hasil tu akan dtg dari arah yg tak disangka sangka :')

Allah is everything. Everything is from Him.
talk ni mmg bg aku sedar, segalanya dtg dari dia. tak boleh bongkak sombong. semua hanya pinjaman.
and jugak, buat aku tersedar, bila kita trust Allah, ada hubungan baik ngan Allah insyaAllah semua akan jadi lebih bermakna.

laillahalillahanta subhanakiinikuntumminazzolimin T_T

wallahu'alam

lose weight / gain weight / improve health / gain energy / earn extra income part time or fulltime ?
ask me how. i am personal wellness coach :)
pm me fast 0176788717

10 comments:

SofyaNadwah said...

like! skin, cana na buat tab yg "ceritera diri ini" tu? haha. aku pun nak bubuh gak kat blog, tapi x reti. tq upline laling in advance.

Anonymous said...

Hello colleagues, pleasant piece of writing and nice arguments commented
at this place, I am really enjoying by these.

my blog: http://www.wikizquierda.org/mx/index.php?title=Usuario:TeresaBab

Anonymous said...

Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I
am going through difficulties with your RSS. I don't understand the reason why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else getting the same RSS issues? Anyone that knows the answer can you kindly respond? Thanks!!

Also visit my webpage :: http://wiki.kombinasi.net/index.php?title=Pengguna:ByronAlmo

Anonymous said...

Hi everybody, here every one is sharing these kinds of
experience, therefore it's nice to read this web site, and I used to visit this website daily.

Feel free to visit my blog post - http://wiki.bde-epita.fr/index.php?title=Discussion_utilisateur:TimothyGo

Anonymous said...

What you said made a lot of sense. But, consider
this, suppose you wrote a catchier title?
I ain't saying your information isn't good, but suppose you added something
that grabbed folk's attention? I mean "He is everything. Everything is from Him." is a little vanilla. You might look at Yahoo's front page and note how they create post headlines to grab viewers to click.
You might add a related video or a related pic or two to grab people excited about what you've written. Just my opinion, it would bring your blog a little livelier.

Here is my webpage :: http://betaforcemuscleblog.com

Anonymous said...

Does your blog have a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd like to shoot you an e-mail.
I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

Also visit my blog ... http://wiki.pandimus.com/DulcieArn

Anonymous said...

Each pack of quick fix fake urine comes in two-ounce bottle, which is the
normal amount of urine sufficient for a urine test. Typically, they do not enter the disease from a highly functioning lifestyle and then implement the alcoholism.

The program is for people with children, and provides assistance while they look for a job.


Here is my web page: how to pass a drug test in a day

Anonymous said...

The first type is present from birth while the second type
is not, but starts to appear and proliferate as the years pass.
This article may be freely reprinted or distributed in its entirety in any ezine, newsletter, blog or website.
You might notice some swelling in different parts of your body.


My web site ... home remedy for skin tags

Anonymous said...

Another available treatment option that can be done at home without a prescription is a topical ointment.
Do this method up to four times a day until the skin tag falls off.

You might notice some swelling in different parts of your body.


Check out my blog - skin tags bleeding

Anonymous said...

I every time spent my half an hour to read this webpage's articles or reviews everyday along with a cup of coffee.

My homepage symptoms of asthma

Sunday, April 21, 2013

He is everything. Everything is from Him.

bismillah..

*sebak*
belum start tulis, tgah baca notes yg aku tulis tu pon dah rasa nak nangis semula.
Reclaim Your Heart - Yasmin Mogahed

Talk ni adalah selepas 2 hari event zero2hero. aku dah taw lama dah pasal reclaim your heart ni tp aku tak beli pon ticket sbb expect pas z2h aku akn tepu, penat dan busy. mmg bila jumaat b4 z2h tu pon aku tgk schedule aku penuh until wednesday sbb ada exam and presentation.

tapi, alhamdulillah diizinkan Allah, bukakan hati ptg tu tertengok tweet2 org yg nk g talk mlm tu. aku pon dah lupa talk tu 15 april. and dimudahkan Allah jugak bila kawan aku tak dpt pergi ada ticket lebih and kak mell bg tumpang kesana. bila tgk slide presentation utk esoknya tu rupanya tak berapa heavy sgt utk aku present.  mungkin kalau aku dok bilik, aku akn layan penat aku je. mmg Allah aturkan utk aku kesana. alhamdulillah :')

talk ni dalam english. and aku pon tak taw nk cerita semula mcm mana. but it was really sharp and touch my heart. pengolahan and contoh yg diberi by Yasmin Mogahed mmg cantek. di selangi sirah sirah nabi dulu. notes yg aku salin mmg takleh nk quote sebijik sebijik ayat dia. so ape2 yg aku cerita nnt adalah ayat aku sendiri bedasarkan kepahaman aku tntg maksud yg beliau beri.

roughly it is about how u trust Allah, how u depending on Him, how u face hardship without anything beside u. u are alone, u dont have anything else.

"All in our control when we depend to Allah" -yasmin mohaged

sometime kita susah sgt nak buat decision. sbb byk sgt benda menghalang. actually if you want something and you TRUST Allah will always be with you, you will never underestimate with what will happen. kalau kita nak kan sesuatu, tp kita bg alasan. alasan yg dpt dr sekeliling, contoh, mak tak bg, org ni tak suka, aku tak reti, aku tak boleh bla bla bla itu dan ini. sedar tak actually kite put ourself in other people/things hand? sepatutnya Allah yg tentukan. kalau kita betul2 believe kat Allah, benda yg mustahil pon kita boleh percaya ia akan berlaku. murahnya sesuatu yg kita nak tu jika kita letakkan takdir itu pd tgn org yg tidak berkuasa.
Allah is above everything else.
that is why, ALL are in our control when we depend to Allah. TRUST HIM. BELIEVE in HIM :)

pernah tak dikecewakan? org berjanji tak ditunaikan. kita menharap harapan yg palsu, org tipu. janji dipacati. haha, eerm contoh dlm herbalife punya world, customer janji nk beli in bulk tak jadi, downline janji nak achieve something, tak jadi. mesti sometime rasa frust sbb target kita tak tercapai.
Yasmin Mohaged ada kata, 
never lean on people. if you dont see Allah in everything thats why you lose hope and frust.
sedar tak semua benda di langit dan di bumi, dihati mahupon terzahir ni semuaaaa Allah yg tentukan. bila kita depend dan mengharap pada manusia, bergantung kat manusia, mmg kita akn frust, give up. actually what we must do is DEPEND on HIM. depend on something else will take us depress what we afraid worried, actually is in Allah's control.

lemas dalam kekalutan, trap in hardship. tak tahu mana nak tuju, tak tahu mcm mana nak solvekan.
how we response to challenges? believe and turn to him.
sometime Allah tarik sesuatu dari pd kita supaya kita lebeh focus dekat apa yg kita perlu focus. kdg2 Allah hilangkan sesuatu yg kita nakkk sgt tu supaya kita focus utk apa yg lebih priority T_T when we trapped, put our trust in Him, Allah will make a way for you. to a place that u never imagine. inspired dgn kisah nabi yunus dalam perut ikan tu. mcm mana dlm situasi ssh mcm tu dia nak keluar dr perut tu? He really really depending on Allah. nabi give up tak? ade salahkan org lain ke? mmg nabi letakkan 100% kepercayaan kat Allah. and he find the way out by Allah's will.

"depending on Allah in heart but still acting strive hard to achieve it."

mmglah kita depend kat Allah, tp usaha kene tetap ada. kalau doa ingat je Allah tp usaha takde, mmg tak gerak ke mana lah kan. teringat contoh tazkirah kat skolah dulu. kita nak call guna public, tp syiling takde. so kita pon doalah ya Allah aku nk syiling ya Allah. kite doa je. tp tak gerak, tak carik, ade duit tu muncul atas tangan? takde kan. *eh tak taw lah nape aku bg contoh ni. sbb rindu maahd mungkin. tskk* same goes to dreammmm. aku nak itu ini itu ini. tp tak usaha. lupakan lah. lupakan k?

Yasmin Mohaged tegaskan STRIVE HARD. mcm mana siti hajar strive hard and sgt2 depend on Allah utk carik air utk anaknya. subhanallah inspiring.

"it is not my effort to make everything happen"

please realise, it is not our effort yg buat kita ada everything now but it is actually from Allah.
dan aku tringat kata2 abg yus. bukan DMO booth yg bg kita volume. bkn flyers yg bg kita achieve target. semua dr Allah.
it is not my effort to make everything happen. 
sentap seketika, kadang2 kita usaha kuat tp tak dapat. mmg sesungguhnya bukan usaha tu yg bg kita hasil. kita kene lengkap, usaha dan percaya yg Allah akn beri. aku penah ada kat booth sebulan tp tak banyak pon closing. tak banyak pon new customer. Allahuu. mmg bkn booth atau usaha kita yg bg kita semua tu. Allah yg bg T.T bila kita tidak letak sepenuh keyakinan kat Dia, mmg Dia tak makbulkan. 

dari kisah siti hajar jugak, boleh amek iktibar, mcm mana beliau berlari 7 kali safa marwah utk carik air utk anaknya. tp akhirnya air terpancut dr kwsn kaki anaknya. sesunggungnya mukjizat Allah tu indah. bkn semata dtg, tp dgn kesungguhan siti hajar mencari jugak. but actually nk highlight kat sini. kita just usaha and percaya kat Allah. hasil tu akan dtg dari arah yg tak disangka sangka :')

Allah is everything. Everything is from Him.
talk ni mmg bg aku sedar, segalanya dtg dari dia. tak boleh bongkak sombong. semua hanya pinjaman.
and jugak, buat aku tersedar, bila kita trust Allah, ada hubungan baik ngan Allah insyaAllah semua akan jadi lebih bermakna.

laillahalillahanta subhanakiinikuntumminazzolimin T_T

wallahu'alam

lose weight / gain weight / improve health / gain energy / earn extra income part time or fulltime ?
ask me how. i am personal wellness coach :)
pm me fast 0176788717

10 comments:

SofyaNadwah said...

like! skin, cana na buat tab yg "ceritera diri ini" tu? haha. aku pun nak bubuh gak kat blog, tapi x reti. tq upline laling in advance.

Anonymous said...

Hello colleagues, pleasant piece of writing and nice arguments commented
at this place, I am really enjoying by these.

my blog: http://www.wikizquierda.org/mx/index.php?title=Usuario:TeresaBab

Anonymous said...

Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I
am going through difficulties with your RSS. I don't understand the reason why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else getting the same RSS issues? Anyone that knows the answer can you kindly respond? Thanks!!

Also visit my webpage :: http://wiki.kombinasi.net/index.php?title=Pengguna:ByronAlmo

Anonymous said...

Hi everybody, here every one is sharing these kinds of
experience, therefore it's nice to read this web site, and I used to visit this website daily.

Feel free to visit my blog post - http://wiki.bde-epita.fr/index.php?title=Discussion_utilisateur:TimothyGo

Anonymous said...

What you said made a lot of sense. But, consider
this, suppose you wrote a catchier title?
I ain't saying your information isn't good, but suppose you added something
that grabbed folk's attention? I mean "He is everything. Everything is from Him." is a little vanilla. You might look at Yahoo's front page and note how they create post headlines to grab viewers to click.
You might add a related video or a related pic or two to grab people excited about what you've written. Just my opinion, it would bring your blog a little livelier.

Here is my webpage :: http://betaforcemuscleblog.com

Anonymous said...

Does your blog have a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd like to shoot you an e-mail.
I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

Also visit my blog ... http://wiki.pandimus.com/DulcieArn

Anonymous said...

Each pack of quick fix fake urine comes in two-ounce bottle, which is the
normal amount of urine sufficient for a urine test. Typically, they do not enter the disease from a highly functioning lifestyle and then implement the alcoholism.

The program is for people with children, and provides assistance while they look for a job.


Here is my web page: how to pass a drug test in a day

Anonymous said...

The first type is present from birth while the second type
is not, but starts to appear and proliferate as the years pass.
This article may be freely reprinted or distributed in its entirety in any ezine, newsletter, blog or website.
You might notice some swelling in different parts of your body.


My web site ... home remedy for skin tags

Anonymous said...

Another available treatment option that can be done at home without a prescription is a topical ointment.
Do this method up to four times a day until the skin tag falls off.

You might notice some swelling in different parts of your body.


Check out my blog - skin tags bleeding

Anonymous said...

I every time spent my half an hour to read this webpage's articles or reviews everyday along with a cup of coffee.

My homepage symptoms of asthma