.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Wednesday, June 10, 2009

aku rindu 2008 episode3

"wazna, mayra mne?" wazna mengangkat muka dan memandang ke arah nurul yang sedang meletakkan baldi hijaunya.

"mayra? cam biasa la petang2 mcm nih, pegi mandi la die." widad kembali menundukkan muka dan membaca buku yang dipinjam dari biha.

"oowh..aku ingatkan pegi iron kat dorm sebelah. lame btol dia mandi. salunya aku paling lambat naik dorm. basuh baju kot die." nurul seperti biasa duduk di hadapan loker sambil bersandar. seperti biasa juga, kemalasan menebal dalam dirinya untuk mengemas katil.

"wazna, ko da cop iron dah?nk lepas!" mayra tergesa-gesa masuk ke dorm dan meletakkan baldinya bersebelahan dengan baldi nurul.

"haa..lps ak mazieyah. pastu nadya." wazna berpaling sambil mnunujukkan jari ke arah nadya.

"eh2 jap. lps aku azra, aaa pastu dieba form 1, em pastu ashraful." nadya cuba mengingat urutan.

"weyh..gler panjang. kurun ke brape aku nak iron nih?hiyshh.." mayra terduduk dan mengambil cermin merenung mukanya.

"ape la kau nih mayra. kau pegi la iron kat dorm abwa'. yg kau tenung cermin tuh, kau tgk sape ha?" nurul menyoal sambil ketawa kecil. wazna turut tersenyum melihat gelagat mayra yang disakat nurul.
oi senyap la kau nurul. ade gak yang kene lempang ngan ak nih. aku tengok muke aku lah!" mayra meletakkan kembali cermin biru ashraful sambil membuat memek muka kpd nurul.
"bajet garang je die nih oh..nak tengking aku tak jadi. aku tak takut la mayra!haha." nurul memang suke mnguji kesabaran mayra.
mayra, seorang gadis sepang yang penyabar, selalu melayan kerenah nurul yang suka menyakatnya. setiap hari, ada2 sahaja modal nurul nak menyakat mayra.
*********************************
"moon! nak lepas!" mayra menjerit dari pintu dorm abwa' yang bakal runtuh tak lame lagi.
"okay mayra!" moon mengangguk dan terus melicinkan baju badar hijaunya.
"mo-on, aku tensyen btol la nurul uh, tak abes2 nk nyakat aku" mayra mngadu kepada moon. sejak bile mayra pndai mngadu nh?
"alah si nurul tuh..kau ejek je la die balek dengan mamat tuh..ape la kau nh mayra. ha, mayra dah2 siap dah."moon memberi laluan untuk mayra menggosok bajunya. kesian melihat muka mayra yg lebeh kurang duit syiling 1 sen bawah katil kak nina. haha.
******************************************
"wazna, nak camere. nak tgk lagi la video kisas tuh.." nurul mnuju ke katil wazna dan mengambil camere yang terletak atas katilnya. tiba-tiba nurul ketawa sendiri.
"apahal nurul? giler ape kau?" wazna mendekati nurul yang sedang ketawa seperti org gila. rupa2nya, nurul sedang melihat rakaman video yang mereka rakam bersama misyer dan ayan semalam.
"hakhahah! lawak giler misyer. ade dia pegi sumpah aku kawen ngan orang buntat? nauzubillah.." nurul tergelak lagi sambil terus melihat video seterusnya. wazna turut tergelak sama apabila melihat video moon dgn lagu background terima kasih cinta yang dinyanyikan oleh nurul.
"oiyt! korang tengok ape tuh?" mayra duduk di sebelah nurul menghela nafaz lega setelah penat meng-iron.
"nih ha td aku tgk video malam td. skrg nih kisas plak. rindu gler dorang!" nurul memberikan camere kpd mayra.
cecep, izy dan fatimah telah meninggalkan maahad sejak bulan 2 lagi. sudah 3 bulan lebih mereka tidak berjumpa dan sudah lame paip2 yang longgar telah pun ditutup. mereka melalui hari2 dengan tabah. kerinduan di hati sangat lah menebal. bilalah mrk akn brjumpa?hmmm..
"ingat lagi cecep salu datang ngn sawan2 die, datang meroyan kat dorm kte nh. em,, skrg xde da. dlu dorng ade, dorm kite paling hot. macam warung kopi je. eh2, macam kafe pakwan je. salu jd port lepak sbb xde bilek study. tp skrg x de da. waa sedehnye." nurul mengambil bantal biru kepunyaan yang dipeluk widad dan terus baring bersama-sama mayra dan wazna.
"tuh la weh..ingat lagi ade satu malam tuh, hari last izy kat cni. kite wat maggi kol 2 pagi makan lepak ngan die kat dorm nh. pastu izy plak wat confession. giler best. sume yang nak kuar sume kasi pecah rahsia kat kite. haha. canela izy kat sbpi tuh? da la sorang2..sian die." wazna merenung ke syiling melihat putaran kipas yang baru dicuci kelmarin apabila orang endon, sumatera mahu melawat asrama.
"cecep pun menghabiskan hari2 last die kat dorm kite nih. sian pina ngan ayan kne tinggal kat dorm die. salu datang wat bising melalak kat dorm kite. kalau die gelak lagi x leh blaa. gelak xde bunyi. haha. tp xpela dgr cite die badar to be kat kisas. waa..mantap giler die." mayra membetulkan sesuatu pada seluar putih barunya sambil memegang bantal peluk merah kepunyaannya.
"em jap2. ingat tak tyme timah nak pegi tuh? first time die nangis oo..ssh gler nk nangis. time uh sdeh gler. sume bengkak2 mata. sblum die pegi, die pun ade mngaku tetttt.. haha. x leh blaa. tkjut beruk orang utan sume ade. hakhaha.." nurul tergelak diikuti wazna, dan mayra.
"arhh..rindu giler tahun lepas dengan dorang sume. 28 org kawan2 yang amat disayangi. wuwu..bile lah bleh together gether lagi kn.hmm..weyhhhh! giler r da 6.40 da.jom pegi makan! nt nak pegi msjid lagi. tlepas plak ma'thurat.cpat2!" mayra bingkas bangun dan mencapai kain baju kurung hijaunya. widad hanya menyarungkan jubah hitam dan memakai tudung creamnya.
"weh cpt jom!"nurul mencapai buku tazkirah dan keluar memakai selipar hitamnya. mereka berjalan menuju ke DM yang penuh dengan haruman semulajadi.
"jap2. asal aku rase asrama sunyi eh hari nih?" wazna membuat muka pelek.
"dikir barat tak buat latihan la!!hhaha.." serentak nurul dan mayra memberi jawapan. mereka bertiga tergelak sambil melangkah ke dalam DM.

2 comments:

Anonymous said...

kebende haruman smule jadi uh skin?
haha
yg part bwh ak x phm sgt,

weh, ble laa nk jmpe cecep..
rndu bai!
--syaz

skin said...

bau dm yg wangi la..
part bwh uh org ttentu je paham..
haha..
cecep?
ntah la weh..
bz sugguh dy uh..

Wednesday, June 10, 2009

aku rindu 2008 episode3

"wazna, mayra mne?" wazna mengangkat muka dan memandang ke arah nurul yang sedang meletakkan baldi hijaunya.

"mayra? cam biasa la petang2 mcm nih, pegi mandi la die." widad kembali menundukkan muka dan membaca buku yang dipinjam dari biha.

"oowh..aku ingatkan pegi iron kat dorm sebelah. lame btol dia mandi. salunya aku paling lambat naik dorm. basuh baju kot die." nurul seperti biasa duduk di hadapan loker sambil bersandar. seperti biasa juga, kemalasan menebal dalam dirinya untuk mengemas katil.

"wazna, ko da cop iron dah?nk lepas!" mayra tergesa-gesa masuk ke dorm dan meletakkan baldinya bersebelahan dengan baldi nurul.

"haa..lps ak mazieyah. pastu nadya." wazna berpaling sambil mnunujukkan jari ke arah nadya.

"eh2 jap. lps aku azra, aaa pastu dieba form 1, em pastu ashraful." nadya cuba mengingat urutan.

"weyh..gler panjang. kurun ke brape aku nak iron nih?hiyshh.." mayra terduduk dan mengambil cermin merenung mukanya.

"ape la kau nih mayra. kau pegi la iron kat dorm abwa'. yg kau tenung cermin tuh, kau tgk sape ha?" nurul menyoal sambil ketawa kecil. wazna turut tersenyum melihat gelagat mayra yang disakat nurul.
oi senyap la kau nurul. ade gak yang kene lempang ngan ak nih. aku tengok muke aku lah!" mayra meletakkan kembali cermin biru ashraful sambil membuat memek muka kpd nurul.
"bajet garang je die nih oh..nak tengking aku tak jadi. aku tak takut la mayra!haha." nurul memang suke mnguji kesabaran mayra.
mayra, seorang gadis sepang yang penyabar, selalu melayan kerenah nurul yang suka menyakatnya. setiap hari, ada2 sahaja modal nurul nak menyakat mayra.
*********************************
"moon! nak lepas!" mayra menjerit dari pintu dorm abwa' yang bakal runtuh tak lame lagi.
"okay mayra!" moon mengangguk dan terus melicinkan baju badar hijaunya.
"mo-on, aku tensyen btol la nurul uh, tak abes2 nk nyakat aku" mayra mngadu kepada moon. sejak bile mayra pndai mngadu nh?
"alah si nurul tuh..kau ejek je la die balek dengan mamat tuh..ape la kau nh mayra. ha, mayra dah2 siap dah."moon memberi laluan untuk mayra menggosok bajunya. kesian melihat muka mayra yg lebeh kurang duit syiling 1 sen bawah katil kak nina. haha.
******************************************
"wazna, nak camere. nak tgk lagi la video kisas tuh.." nurul mnuju ke katil wazna dan mengambil camere yang terletak atas katilnya. tiba-tiba nurul ketawa sendiri.
"apahal nurul? giler ape kau?" wazna mendekati nurul yang sedang ketawa seperti org gila. rupa2nya, nurul sedang melihat rakaman video yang mereka rakam bersama misyer dan ayan semalam.
"hakhahah! lawak giler misyer. ade dia pegi sumpah aku kawen ngan orang buntat? nauzubillah.." nurul tergelak lagi sambil terus melihat video seterusnya. wazna turut tergelak sama apabila melihat video moon dgn lagu background terima kasih cinta yang dinyanyikan oleh nurul.
"oiyt! korang tengok ape tuh?" mayra duduk di sebelah nurul menghela nafaz lega setelah penat meng-iron.
"nih ha td aku tgk video malam td. skrg nih kisas plak. rindu gler dorang!" nurul memberikan camere kpd mayra.
cecep, izy dan fatimah telah meninggalkan maahad sejak bulan 2 lagi. sudah 3 bulan lebih mereka tidak berjumpa dan sudah lame paip2 yang longgar telah pun ditutup. mereka melalui hari2 dengan tabah. kerinduan di hati sangat lah menebal. bilalah mrk akn brjumpa?hmmm..
"ingat lagi cecep salu datang ngn sawan2 die, datang meroyan kat dorm kte nh. em,, skrg xde da. dlu dorng ade, dorm kite paling hot. macam warung kopi je. eh2, macam kafe pakwan je. salu jd port lepak sbb xde bilek study. tp skrg x de da. waa sedehnye." nurul mengambil bantal biru kepunyaan yang dipeluk widad dan terus baring bersama-sama mayra dan wazna.
"tuh la weh..ingat lagi ade satu malam tuh, hari last izy kat cni. kite wat maggi kol 2 pagi makan lepak ngan die kat dorm nh. pastu izy plak wat confession. giler best. sume yang nak kuar sume kasi pecah rahsia kat kite. haha. canela izy kat sbpi tuh? da la sorang2..sian die." wazna merenung ke syiling melihat putaran kipas yang baru dicuci kelmarin apabila orang endon, sumatera mahu melawat asrama.
"cecep pun menghabiskan hari2 last die kat dorm kite nih. sian pina ngan ayan kne tinggal kat dorm die. salu datang wat bising melalak kat dorm kite. kalau die gelak lagi x leh blaa. gelak xde bunyi. haha. tp xpela dgr cite die badar to be kat kisas. waa..mantap giler die." mayra membetulkan sesuatu pada seluar putih barunya sambil memegang bantal peluk merah kepunyaannya.
"em jap2. ingat tak tyme timah nak pegi tuh? first time die nangis oo..ssh gler nk nangis. time uh sdeh gler. sume bengkak2 mata. sblum die pegi, die pun ade mngaku tetttt.. haha. x leh blaa. tkjut beruk orang utan sume ade. hakhaha.." nurul tergelak diikuti wazna, dan mayra.
"arhh..rindu giler tahun lepas dengan dorang sume. 28 org kawan2 yang amat disayangi. wuwu..bile lah bleh together gether lagi kn.hmm..weyhhhh! giler r da 6.40 da.jom pegi makan! nt nak pegi msjid lagi. tlepas plak ma'thurat.cpat2!" mayra bingkas bangun dan mencapai kain baju kurung hijaunya. widad hanya menyarungkan jubah hitam dan memakai tudung creamnya.
"weh cpt jom!"nurul mencapai buku tazkirah dan keluar memakai selipar hitamnya. mereka berjalan menuju ke DM yang penuh dengan haruman semulajadi.
"jap2. asal aku rase asrama sunyi eh hari nih?" wazna membuat muka pelek.
"dikir barat tak buat latihan la!!hhaha.." serentak nurul dan mayra memberi jawapan. mereka bertiga tergelak sambil melangkah ke dalam DM.

2 comments:

Anonymous said...

kebende haruman smule jadi uh skin?
haha
yg part bwh ak x phm sgt,

weh, ble laa nk jmpe cecep..
rndu bai!
--syaz

skin said...

bau dm yg wangi la..
part bwh uh org ttentu je paham..
haha..
cecep?
ntah la weh..
bz sugguh dy uh..