.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Tuesday, January 3, 2012

Keliru Membuat Keputusan

kadang kadang sangat sukar utk kita membuat keputusan
kadang kadang sangat senang kita buat keputusan tapi rupanya itu jalan yang salah
kadang kadang terlampau lama kita berfikir utk membuat keputusan sampai tiada keputusan yg dicapai
kadang kadang keputusan kita itu hanya ikut cakap org lain tanpa mengetahui sesuatu yg lebih baek

normalkan bende tu ?

ahhh kelirunyeeeee !!!

mulalah kita tanya pendapat org sana dan sini
pastu ade pro and cons
pastu mulalah makin pening kepala otak

mak aku suruh ceni, ayah aku suruh ceni.
tapi aku tanak yg mcm tu !
kawan aku plak kate lain
weh mcm mane ni ??
kalau aku tak ikut kate parent, takde restu pulak . haihhhh .

banyak kali berlaku perkara ni apabila kata parent tak sama dgn apa yg kita nak.
dan kita pulak, serba salah kalau tak ikut cakap mereka

Carilah pandangan Allah Ta'ala melebihi pandangan manusia. InsyaAllah, pasti Dia akan membimbing setiap urusan kita dengan sebaik-baiknya..
Islam agama yg syumul. dalam islam ada penyelesaiannya iaitu istiharakh :)
so, mohon dan tanyalah DIA kerana DIA lebih mengetahui

kalau cakap pasal istiharakh je semua fikir pasal kawen
common man ! bukan utk kawin je . ape2 kekeliruan, even nak jwb exam esoknye, kite boleh istiharakh malam tu.

semua tahu Allah tu maha agung Dia lagi tahu dari manusia tahu
so istiharakh lah
bile dah dapat jwpn,
ade siapa2 lagi yg boleh halang kite dgn keputusan yg Allah bg ?

bukan senang dapat jwpn istiharakh dan istiharakh yg strong bukan sekali dua .

insyaAllah u will not regret after follow petunjuk Allah even it is little bit tough to make the decision and make a step.
biar susah susah dulu tp berbaloi akhirnya insyaAllah

macam kakak aku sendiri, dulu die nak buat herbalife , ayah aku memang tak bg. reason yg paling strong, kerana STUDY . *ayah aku sgt strict oke !
parents selalu nak yg terbaek utk anaknya, dia taknak anak dia susah. thats why dia halang
tapi kakak aku tetap istiharakh dan dia dapat petunjuk herbalife is for her, without tinggal kan stdy dia . dentistry tu . 
even die tak pernah cerita, tp aku taw journey die mesti susah dalam keadaan ayah tak bg. tp dia yakin dgn kuasa Allah. dan hati manusia tu ALLAH pegang. 
alhamdulillah sikit demi sedikit ayah bg keizinan . tp dgn syarat tak boleh ponteng kelas . dia ikut . mang tak ponteng kelas . tak ganggu study . result dia pon ok je . herbalife dia pon berjalan je . event2 tak pernah miss pon !

2 tahun lebih kakak aku tunggu utk bg herbalife kat ayah
supaya ayah consume as healthy breakfast .
now, ayah yg tak boleh lekang dgn shake capucino die !
alhamdulillah luar biasa ! belum habis lagi shake tu, die dah mintak formula 1 shake yg baru.
bile tak minum, rase krg betenaga . alhamdulillah !
bestnye bile dapat usaha bg kesihatan kat mak ayah . thank u Allah :')

sedar tak apa yg kita susah susahkan adalah utk generasi seterusnya ?

kakak aku bersusah payah pada mulanya nak yakinkan ayah n mak for what she is doing
and now, alhamdulillah Allah mudahkan adik die, iaitu aku, utk join herbalife. mak dan ayah pulak pandai promote sekarang, kalau time aku cuti ni, kalau aku asyik duduk bilek je, ayah akan kate, "adik bile nak promosi ?" hahaha comel je ayat ayah 'promosi'

cuba fikir secare logiknye, kalau kakak aku tak istiharakh and give up . ikut ckp ayah, ade ke kite boleh bg makanan kesihatan terbaek kat Allah ? ade ke kami berdua dapat jana income pd usia muda ? mungkin kami akan still mcm dulu suke buang mase . ayah ngn mak pon lebih ceria skrg , suka tgk mereka :)


that is the power of istiharakh !
believe in Allah 
yakin dgn janji Allah

sgt tertarik dgn entry ni
sgt miracle power of Allah kan ? :')

and satu ayat ni buat tergamam
DO YOU WANT IT BADLY ??

dalam buat keputusan, bile dah decide, mesti want it badly !
lepas dah decide, work for it !
insyaAllah kalau tu yg terbaik Allah akan mudahkan pada akhirnya.

dan juga entry ni
apabila istiharakh diamalkan hari2, semua dipermudahkan. aku pon tak amalkan tiap2 hari lagi . same2 insyaAllah !

dan aku kat sini bukan nak ajar jgn ikut cakap parent,
dan bukan isu parent tak bg je, kadang2 konflik dalan diri sendiri yg boleh kita keliru.
tapi cuba fikir balek, there must be something miracle will happen if u stick to your decision . and the decision is the one you ask from Allah . not from human.

pegang kata kata ni,

hati manusia itu Allah pegang

so any decision that u want to make, ask Him 
He knows better
Allahuakbar :')

4 comments:

masyitah*azzahra* said...

thankss skin....=)

Muhammad Adam bin Roslan said...

yup.. apabila sukar buat keputusan, buat solat sunat istikharah

Mohammad Adhwa said...

boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu perkara, padahal itu baik bagimu.

boleh juga kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu.

Sesungguhnya Allah jualah yg Maha Mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahuinya.

(Surah Al-Baqarah 2:216)

skeen said...

welcome masyitah :)

betul tuh adam :)

thnx sharing adhwa :)

Tuesday, January 3, 2012

Keliru Membuat Keputusan

kadang kadang sangat sukar utk kita membuat keputusan
kadang kadang sangat senang kita buat keputusan tapi rupanya itu jalan yang salah
kadang kadang terlampau lama kita berfikir utk membuat keputusan sampai tiada keputusan yg dicapai
kadang kadang keputusan kita itu hanya ikut cakap org lain tanpa mengetahui sesuatu yg lebih baek

normalkan bende tu ?

ahhh kelirunyeeeee !!!

mulalah kita tanya pendapat org sana dan sini
pastu ade pro and cons
pastu mulalah makin pening kepala otak

mak aku suruh ceni, ayah aku suruh ceni.
tapi aku tanak yg mcm tu !
kawan aku plak kate lain
weh mcm mane ni ??
kalau aku tak ikut kate parent, takde restu pulak . haihhhh .

banyak kali berlaku perkara ni apabila kata parent tak sama dgn apa yg kita nak.
dan kita pulak, serba salah kalau tak ikut cakap mereka

Carilah pandangan Allah Ta'ala melebihi pandangan manusia. InsyaAllah, pasti Dia akan membimbing setiap urusan kita dengan sebaik-baiknya..
Islam agama yg syumul. dalam islam ada penyelesaiannya iaitu istiharakh :)
so, mohon dan tanyalah DIA kerana DIA lebih mengetahui

kalau cakap pasal istiharakh je semua fikir pasal kawen
common man ! bukan utk kawin je . ape2 kekeliruan, even nak jwb exam esoknye, kite boleh istiharakh malam tu.

semua tahu Allah tu maha agung Dia lagi tahu dari manusia tahu
so istiharakh lah
bile dah dapat jwpn,
ade siapa2 lagi yg boleh halang kite dgn keputusan yg Allah bg ?

bukan senang dapat jwpn istiharakh dan istiharakh yg strong bukan sekali dua .

insyaAllah u will not regret after follow petunjuk Allah even it is little bit tough to make the decision and make a step.
biar susah susah dulu tp berbaloi akhirnya insyaAllah

macam kakak aku sendiri, dulu die nak buat herbalife , ayah aku memang tak bg. reason yg paling strong, kerana STUDY . *ayah aku sgt strict oke !
parents selalu nak yg terbaek utk anaknya, dia taknak anak dia susah. thats why dia halang
tapi kakak aku tetap istiharakh dan dia dapat petunjuk herbalife is for her, without tinggal kan stdy dia . dentistry tu . 
even die tak pernah cerita, tp aku taw journey die mesti susah dalam keadaan ayah tak bg. tp dia yakin dgn kuasa Allah. dan hati manusia tu ALLAH pegang. 
alhamdulillah sikit demi sedikit ayah bg keizinan . tp dgn syarat tak boleh ponteng kelas . dia ikut . mang tak ponteng kelas . tak ganggu study . result dia pon ok je . herbalife dia pon berjalan je . event2 tak pernah miss pon !

2 tahun lebih kakak aku tunggu utk bg herbalife kat ayah
supaya ayah consume as healthy breakfast .
now, ayah yg tak boleh lekang dgn shake capucino die !
alhamdulillah luar biasa ! belum habis lagi shake tu, die dah mintak formula 1 shake yg baru.
bile tak minum, rase krg betenaga . alhamdulillah !
bestnye bile dapat usaha bg kesihatan kat mak ayah . thank u Allah :')

sedar tak apa yg kita susah susahkan adalah utk generasi seterusnya ?

kakak aku bersusah payah pada mulanya nak yakinkan ayah n mak for what she is doing
and now, alhamdulillah Allah mudahkan adik die, iaitu aku, utk join herbalife. mak dan ayah pulak pandai promote sekarang, kalau time aku cuti ni, kalau aku asyik duduk bilek je, ayah akan kate, "adik bile nak promosi ?" hahaha comel je ayat ayah 'promosi'

cuba fikir secare logiknye, kalau kakak aku tak istiharakh and give up . ikut ckp ayah, ade ke kite boleh bg makanan kesihatan terbaek kat Allah ? ade ke kami berdua dapat jana income pd usia muda ? mungkin kami akan still mcm dulu suke buang mase . ayah ngn mak pon lebih ceria skrg , suka tgk mereka :)


that is the power of istiharakh !
believe in Allah 
yakin dgn janji Allah

sgt tertarik dgn entry ni
sgt miracle power of Allah kan ? :')

and satu ayat ni buat tergamam
DO YOU WANT IT BADLY ??

dalam buat keputusan, bile dah decide, mesti want it badly !
lepas dah decide, work for it !
insyaAllah kalau tu yg terbaik Allah akan mudahkan pada akhirnya.

dan juga entry ni
apabila istiharakh diamalkan hari2, semua dipermudahkan. aku pon tak amalkan tiap2 hari lagi . same2 insyaAllah !

dan aku kat sini bukan nak ajar jgn ikut cakap parent,
dan bukan isu parent tak bg je, kadang2 konflik dalan diri sendiri yg boleh kita keliru.
tapi cuba fikir balek, there must be something miracle will happen if u stick to your decision . and the decision is the one you ask from Allah . not from human.

pegang kata kata ni,

hati manusia itu Allah pegang

so any decision that u want to make, ask Him 
He knows better
Allahuakbar :')

4 comments:

masyitah*azzahra* said...

thankss skin....=)

Muhammad Adam bin Roslan said...

yup.. apabila sukar buat keputusan, buat solat sunat istikharah

Mohammad Adhwa said...

boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu perkara, padahal itu baik bagimu.

boleh juga kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu.

Sesungguhnya Allah jualah yg Maha Mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahuinya.

(Surah Al-Baqarah 2:216)

skeen said...

welcome masyitah :)

betul tuh adam :)

thnx sharing adhwa :)