.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Friday, December 30, 2011

Refresh 2011 :D *updated

orang kate tutup buku lame, bukak buku baru
orang kate jangan dikenang kisah silam
orang kate lupakan apa yang dah terjadi

tapi
sekali sekala, perlu di ingat semula, semoga kita dapat muhasabah diri kembali
jom refresh 2011 !
moga kisah aku, dapat jadi iktibar :)

start dari awal tahun, sampai akhir tahun

january until march 2011
aku masuk PLKN !
kat beranang selangor je. dekat jugak ngn rumah, mak salu jugak datang, heheh,
dari PLKN byk bende aku belajar, bergaul dgn org bukan muslim, sebab skola menengah skolah agama, tak pernah bergaul dgn non muslim. dekat PLKN mcm2 ragam org aku tgk, dulu skola biah solehah je, ni kene pandai adept bende yg tak biasa. serious berbeze . aktiviti lasak best, modul, byk ubah sikap jugak, tp kalau dalam diri tu taknak berubah, keluar PLKN pon same nye.
#theworstpart : muka hitam -__-
#thebestpart : ramai kawan baru !

march 2011
RESULT SPM !
teruja nak pergi sekolah amek result sebab dapat jumpe kengkawan
tapi seharian, aku menangis teruk sebab result tak dijangka, lagi low dari trial . takde lah teruk sgt, tapi mcm tak sangka la. boleh bace entry ni 
teringin nak pergi jordan, tapi tros rase takde harapan.
malu kat org, malu kat parent. then aku redha, semuanya ada hikmah
#thebestpart : jumpa kawan2 balek
#theworstpart : result yg tak disangka

april 2011
aku pergi interview diploma DQ . boleh bace entry ni 
boleh percaye tak aku nak masuk DQ ? tolong jgn gelak,
aku teringin nk hafal quran oke . huhu .

 april mei jun 2011
sebok amek lesen . L dah amek b4 PLKN, ni nak sambung P
nak dijadikan cerita, kali ke 3 baru lulus
aku pelek aku gagal sbb takde la aku x pandai bwk or tak berani, tapi nmpk Allah tak izinkan aku lulus . REDHA lagi :) alhamdulillah sekarang pandai bawak manual dr kwn2 lain :p
#theworstpart : kali pertama fail time birthday aku
#thebestpart : skrg pandai bwk manual oke :P

mei 2011
keluar result UPU
sekali lagi aku menangis sebab aku tak dapat tawaran
terkejut sgt sbb kwn2 yg result lagi rendah pon dapat tawaran
bile fikir2 balek, aku tak mohon diploma, semua asasi aku mintak, so persaingan sangat hebat.
nangis dan redha lagi. mohon rayuan
#theworstpart : malu, ramai dah dapat tawaran
#thebestpart : aku tak mohon diploma, aku taknak diploma

mei 2011
lepas kuar result UPU aku pergi cari ketenangan kat bangkok #poyo
kakak aku bawak aku pergi bangkok . ade event herbalife. aku tak taw sgt pasal herbalife, kakak aku bwk just suroh teman sbb mak ayah tak bg akak pergi sorang.
aku pon ikut je . mang nothing pasal herbalife
event die sangat best, aku teruja sgt , bayangkan berpuluh2 ribu orang dari 14 negara asia pasific ! korea jepun semua ade !
tapi still tak faham ape2, balek teruja, tapi dalam otak kosong, tak faham.
#thebestpart : org herbalife semua mesra2 :)
#theworstpart : aku tak faham sgt -__-"


jun2011
kali ni menangis kegembiraan sebab dapat UIA !
second intake pon second intake la
dapat kelas ngn najah pulak tuh
tgk, semua ada hikmah kan ? lambat2 pon dapat jugak UIA
:')
#thebestpart : ayah menangis aku dapat UIA :')
#theworstpart : TAKDE !

jun until september 2011
belajar kat UIA
serious kelas aku best . asyik gelak je hahaha boleh tgk entry ni
next sem terpisah dua, cam sedeh jugak lah.
rindu kat group 932 :)
jamuan akhir, buat kat rumah aku . bermakda gila kot ! BBQ :D
#thebestpart : kenal anda 932 bersama ayahanda :P
#theworstpart : tak ingat !

october november disember 2011
cuti ! aku pulun g event herbalife yang sgt best !
pulun nak jadi supervisor ! oktober pegi zero to hero PD ! serious best gilaaaaa !
tak sabar nak pergi next xero to hero ! event yg sgt bg motivation, :)
sila tak percaye dgn kata2 aku, sbb percaye sendiri, pergi sendiri .

november2011
makan makan hamidiah, kat rumah amie,
serious havoc gile, dah lame tak jumpe korang semua
best sangat !
#thebestpart : gelak gelak manjang
#theworstpart : teng accident


disember2011
aku jadi supervisor
betulah 90days plan, lepas zero to hero baru aku taw cane nak buat herbalife, so aku buat sungguh2 . alhamdulillah dah jd supervisor !
(supervisor position terbaek utk start bsness, so aku baru je start sebenarnye, byk lagi tangga nk kene capai!)
----------------

act separuh tahun 2011 ni banyak menyaksikan kesedihan .
SPM, LESEN, UPU, JORDAN
3 bende utama ketika itu,
that is the hardest part that time
aku rase banyak nye dosa aku, sampai mcm2 aku tak dapat nak achieve
serious 4 bnde di atas buat aku sangat2 down, 
hanya aku dan Allah sahaja tahu keperitan aku ketika tu

tapi...

Aku minta pada ALLAH, setangkai bunga segar
DIA berikan kaktus yang berduri..
Aku minta pula kupu-kupu
DIA berikan ulat..
aku sungguh kecewa dan bersedih..
namun tak lama kemudian...
kaktus itu berbunga indah sekali..
dan ulat itu menjadi kupu-kupu yang sangat cantik.....

kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari,
DIA datangkan hujan petir & kilat...
kita bersedih dan tertanya-tanya,
ke mana menghilangnya matahari..
rupa-rupanya, ALLAH nak hadiahkan kita
pelangi yang sungguh indah.....
begitulah ALLAH mengasihi kita...
kadang-kadang ALLAH tak berikan kepada kita
apa yang kita nak
kerana ada yang lebih baik untuk kita...

and end up, half end oh this year
banyak bande2 manis2
aku dapat jugak masuk UIA, kawan2 UIA best2
aku dapat join herbalife, org2 herbalife sgt positif, journer dalam herbalife sangat best
aku dapat jadi supervisor alhamdulillah, it just a beginning actually !
byk dugaan disebalik kejayaan tuh
kite tak tahu ape Allah nak bagi
mungkin Allah tahan nikmat tu sementara waktu,
sebab Allah nak bg yg lagi baek, 
sebagai hambanya, kita kene usehe kuat

MAHA SUCI ALLAH
byk nikmat Dia bagi
kadang2 kita yg kufuri, kita yg leka dan lupa
dugaan, mematangkan kita
besabarlah atas segalanya
banyak sgt org yang bantu, mak ayah kakak abg redha abg sobirin, kawan kawan maahad, kawan UIA, kawan2 lain, herbalifers :)
sayang anda semua !
*crying*

FINISH STRONG this 2011
START STRONGER 2012 !

semoga Allah berkati :)

10 comments:

amie93 said...

bagus2 ~ bermakne tu.. pahit manis tempuh sndiri., bile dah smpai kejayaan tu la saat pling berharge :)
btw.. truskan usaha smpi team president,, t buat ngn suami kau ~ kompem holiday free sume:P
*ak ckp ape ak tau jek :P*

Aidil Suhaimee said...

yeayy.........hahaha tahun baru..
kenangan terbaek 932~~

skeen said...

amie !
banyak nye kau tahu . hahah . nanti kau dan encik suami pon boleh join free vacation tuh . kah3 !
aminnnn :)

aidil
name kau aidil suhaimee kah ?
baru aku taw . hahaha .

Aidil Suhaimee said...

oii nama aku aidil afifi
nama bappak aku mohd suhaimee..

aidil suhaimee.. nama anak ngan bapak

skeen said...

haha aku taw la, tp kau jarang gune name tu, sampai ak tak kenal sape,
lain la aku, mang comersial dah sakinahridzuan . hehehe

Muhammad Adam bin Roslan said...

teruskan perjuangan ye... :)

skeen said...

terime kasih adam :)

Aimi Syahirah said...

:) lg beruntung next sem terus masuk kampus gombak. ^-^

jgn lupa singgah2 mai sini..
nnt SMAC sila join..boleh jumpe lg :D

skeen said...

hahah untong la gombak aku kan :P
oryte konfem aku salu dtg PJ insyaAllah :)

misaei.... said...

lamex dga cite ngko,yg aku tau,mmg x abis2 lg la dgn herba life ko tuh!btw,moga sukses dlm sume mende yg ko targetkan!
as long as xlanggar quran n sunnah dh la...
nanti kalo income ko tu dh lebih seribu,leh la blanja aku!
x pon,WELCOME TO CAIRO!!!!!!!
agagagagagga

Friday, December 30, 2011

Refresh 2011 :D *updated

orang kate tutup buku lame, bukak buku baru
orang kate jangan dikenang kisah silam
orang kate lupakan apa yang dah terjadi

tapi
sekali sekala, perlu di ingat semula, semoga kita dapat muhasabah diri kembali
jom refresh 2011 !
moga kisah aku, dapat jadi iktibar :)

start dari awal tahun, sampai akhir tahun

january until march 2011
aku masuk PLKN !
kat beranang selangor je. dekat jugak ngn rumah, mak salu jugak datang, heheh,
dari PLKN byk bende aku belajar, bergaul dgn org bukan muslim, sebab skola menengah skolah agama, tak pernah bergaul dgn non muslim. dekat PLKN mcm2 ragam org aku tgk, dulu skola biah solehah je, ni kene pandai adept bende yg tak biasa. serious berbeze . aktiviti lasak best, modul, byk ubah sikap jugak, tp kalau dalam diri tu taknak berubah, keluar PLKN pon same nye.
#theworstpart : muka hitam -__-
#thebestpart : ramai kawan baru !

march 2011
RESULT SPM !
teruja nak pergi sekolah amek result sebab dapat jumpe kengkawan
tapi seharian, aku menangis teruk sebab result tak dijangka, lagi low dari trial . takde lah teruk sgt, tapi mcm tak sangka la. boleh bace entry ni 
teringin nak pergi jordan, tapi tros rase takde harapan.
malu kat org, malu kat parent. then aku redha, semuanya ada hikmah
#thebestpart : jumpa kawan2 balek
#theworstpart : result yg tak disangka

april 2011
aku pergi interview diploma DQ . boleh bace entry ni 
boleh percaye tak aku nak masuk DQ ? tolong jgn gelak,
aku teringin nk hafal quran oke . huhu .

 april mei jun 2011
sebok amek lesen . L dah amek b4 PLKN, ni nak sambung P
nak dijadikan cerita, kali ke 3 baru lulus
aku pelek aku gagal sbb takde la aku x pandai bwk or tak berani, tapi nmpk Allah tak izinkan aku lulus . REDHA lagi :) alhamdulillah sekarang pandai bawak manual dr kwn2 lain :p
#theworstpart : kali pertama fail time birthday aku
#thebestpart : skrg pandai bwk manual oke :P

mei 2011
keluar result UPU
sekali lagi aku menangis sebab aku tak dapat tawaran
terkejut sgt sbb kwn2 yg result lagi rendah pon dapat tawaran
bile fikir2 balek, aku tak mohon diploma, semua asasi aku mintak, so persaingan sangat hebat.
nangis dan redha lagi. mohon rayuan
#theworstpart : malu, ramai dah dapat tawaran
#thebestpart : aku tak mohon diploma, aku taknak diploma

mei 2011
lepas kuar result UPU aku pergi cari ketenangan kat bangkok #poyo
kakak aku bawak aku pergi bangkok . ade event herbalife. aku tak taw sgt pasal herbalife, kakak aku bwk just suroh teman sbb mak ayah tak bg akak pergi sorang.
aku pon ikut je . mang nothing pasal herbalife
event die sangat best, aku teruja sgt , bayangkan berpuluh2 ribu orang dari 14 negara asia pasific ! korea jepun semua ade !
tapi still tak faham ape2, balek teruja, tapi dalam otak kosong, tak faham.
#thebestpart : org herbalife semua mesra2 :)
#theworstpart : aku tak faham sgt -__-"


jun2011
kali ni menangis kegembiraan sebab dapat UIA !
second intake pon second intake la
dapat kelas ngn najah pulak tuh
tgk, semua ada hikmah kan ? lambat2 pon dapat jugak UIA
:')
#thebestpart : ayah menangis aku dapat UIA :')
#theworstpart : TAKDE !

jun until september 2011
belajar kat UIA
serious kelas aku best . asyik gelak je hahaha boleh tgk entry ni
next sem terpisah dua, cam sedeh jugak lah.
rindu kat group 932 :)
jamuan akhir, buat kat rumah aku . bermakda gila kot ! BBQ :D
#thebestpart : kenal anda 932 bersama ayahanda :P
#theworstpart : tak ingat !

october november disember 2011
cuti ! aku pulun g event herbalife yang sgt best !
pulun nak jadi supervisor ! oktober pegi zero to hero PD ! serious best gilaaaaa !
tak sabar nak pergi next xero to hero ! event yg sgt bg motivation, :)
sila tak percaye dgn kata2 aku, sbb percaye sendiri, pergi sendiri .

november2011
makan makan hamidiah, kat rumah amie,
serious havoc gile, dah lame tak jumpe korang semua
best sangat !
#thebestpart : gelak gelak manjang
#theworstpart : teng accident


disember2011
aku jadi supervisor
betulah 90days plan, lepas zero to hero baru aku taw cane nak buat herbalife, so aku buat sungguh2 . alhamdulillah dah jd supervisor !
(supervisor position terbaek utk start bsness, so aku baru je start sebenarnye, byk lagi tangga nk kene capai!)
----------------

act separuh tahun 2011 ni banyak menyaksikan kesedihan .
SPM, LESEN, UPU, JORDAN
3 bende utama ketika itu,
that is the hardest part that time
aku rase banyak nye dosa aku, sampai mcm2 aku tak dapat nak achieve
serious 4 bnde di atas buat aku sangat2 down, 
hanya aku dan Allah sahaja tahu keperitan aku ketika tu

tapi...

Aku minta pada ALLAH, setangkai bunga segar
DIA berikan kaktus yang berduri..
Aku minta pula kupu-kupu
DIA berikan ulat..
aku sungguh kecewa dan bersedih..
namun tak lama kemudian...
kaktus itu berbunga indah sekali..
dan ulat itu menjadi kupu-kupu yang sangat cantik.....

kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari,
DIA datangkan hujan petir & kilat...
kita bersedih dan tertanya-tanya,
ke mana menghilangnya matahari..
rupa-rupanya, ALLAH nak hadiahkan kita
pelangi yang sungguh indah.....
begitulah ALLAH mengasihi kita...
kadang-kadang ALLAH tak berikan kepada kita
apa yang kita nak
kerana ada yang lebih baik untuk kita...

and end up, half end oh this year
banyak bande2 manis2
aku dapat jugak masuk UIA, kawan2 UIA best2
aku dapat join herbalife, org2 herbalife sgt positif, journer dalam herbalife sangat best
aku dapat jadi supervisor alhamdulillah, it just a beginning actually !
byk dugaan disebalik kejayaan tuh
kite tak tahu ape Allah nak bagi
mungkin Allah tahan nikmat tu sementara waktu,
sebab Allah nak bg yg lagi baek, 
sebagai hambanya, kita kene usehe kuat

MAHA SUCI ALLAH
byk nikmat Dia bagi
kadang2 kita yg kufuri, kita yg leka dan lupa
dugaan, mematangkan kita
besabarlah atas segalanya
banyak sgt org yang bantu, mak ayah kakak abg redha abg sobirin, kawan kawan maahad, kawan UIA, kawan2 lain, herbalifers :)
sayang anda semua !
*crying*

FINISH STRONG this 2011
START STRONGER 2012 !

semoga Allah berkati :)

10 comments:

amie93 said...

bagus2 ~ bermakne tu.. pahit manis tempuh sndiri., bile dah smpai kejayaan tu la saat pling berharge :)
btw.. truskan usaha smpi team president,, t buat ngn suami kau ~ kompem holiday free sume:P
*ak ckp ape ak tau jek :P*

Aidil Suhaimee said...

yeayy.........hahaha tahun baru..
kenangan terbaek 932~~

skeen said...

amie !
banyak nye kau tahu . hahah . nanti kau dan encik suami pon boleh join free vacation tuh . kah3 !
aminnnn :)

aidil
name kau aidil suhaimee kah ?
baru aku taw . hahaha .

Aidil Suhaimee said...

oii nama aku aidil afifi
nama bappak aku mohd suhaimee..

aidil suhaimee.. nama anak ngan bapak

skeen said...

haha aku taw la, tp kau jarang gune name tu, sampai ak tak kenal sape,
lain la aku, mang comersial dah sakinahridzuan . hehehe

Muhammad Adam bin Roslan said...

teruskan perjuangan ye... :)

skeen said...

terime kasih adam :)

Aimi Syahirah said...

:) lg beruntung next sem terus masuk kampus gombak. ^-^

jgn lupa singgah2 mai sini..
nnt SMAC sila join..boleh jumpe lg :D

skeen said...

hahah untong la gombak aku kan :P
oryte konfem aku salu dtg PJ insyaAllah :)

misaei.... said...

lamex dga cite ngko,yg aku tau,mmg x abis2 lg la dgn herba life ko tuh!btw,moga sukses dlm sume mende yg ko targetkan!
as long as xlanggar quran n sunnah dh la...
nanti kalo income ko tu dh lebih seribu,leh la blanja aku!
x pon,WELCOME TO CAIRO!!!!!!!
agagagagagga