.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Wednesday, December 21, 2011

Kaki bodek !

di rumah . kawan mak seorang lecturer yg bergelar prof datang

mak : haa kau bg nasihat sikit kat sakinah ni nak sambung stduy balek

rumusan kpd nasihat aunty tentang kehidupan study di university :

-kalau dulu zaman skolah, kertas bukan cikgu yg buat soklan (exam besar)
-kat U ni lecturer yg tanda . so kene salu jumpe lacturer, even die takan bg soklan bocor, tp kadang2 secare tak lgsung, die akan igtkn kite topic2 yg penting
-kadang2 kalau salu jumpe lacturer ni, die akan lagi igt kamu . kalau tibe2 markah border line je, die akn igt effort kamu salu dtg jumpe die, n akan luluskan rayuan kalau ade rayu pape kalau tak pass for example la kan
-pastu kene byk lg cari maklumat jgn tumpu kat ape kite belajar je sbb lecturer akn tgk effort kite carik jawapan yg lebih lagi 
-kene ade study group . baru senang igt and mingle around with other people not only with malay

bile ingat balek kate2 aunty ,
dah mcm nk kene jd kaki bodek kan ?
rapat2 ngn lecturer .
wuuu takde bakat ah . and tak suke . taknak buat boleh ? =,="
aku pon baru foundation, takde nmpk pon ciri2 yg aunty cerita . mungkin degree nanti or mungkin certain2 U sahaje . dont know .

tp dalam islam pon ajar jugak kene rapat dgn murabbi , pendidik .
sbb kite akn learn dari mereka
keberkatan Allah salurkan melalui mereka

tapi
Allah takan beri kalau org tuh tak ikhlas kan ?
nak rapat ngn pendidik pon, mestilah kene ikhlas. bukan tujuan bodek
Allah knows ape dalam hati manusia :')

ingat tak zaman sekolah dulu
orang2 yang rapat dgn cikgu, senang jadi ketua.
sebab ape ? sebab dikenali .
eh eh kalau ade la, haha . em tp byk skola dah wat style pilihan raya
#tak cakap mane2 skola . bukan jugak skolah aku =;="

kat tempat kerja
baru dgr seorang hamba Allah ni cerita
yg kaki bodek boss semua senang je dapat naik pangkat, dapat bonus
so dimanakah kelulusan yg kita capai kalau hidup bergantung kpd pencapaian memenangi hati manusia ?
sanggup jatuhkan org lain, sbb nak rapat ngn boss
ade kepentingan sendiri
inilah akibat je kalau bertuhankan manusia
semua buat kerana manusia
tak fikir kenapa kita hidup kat dunia hanya utk DIA
tapi sebagai boss, boss jugak manusia, tak dapat nk nilai die ni kaki ampu bodek ke or mang ikhlas org yg baek. dah org tuh byk tolong boss, takan la boss taknak bg lebih ?

ni namenye politik tempat kerja, politik sekolah dan politik universiti . ade jugak ke ? hahah


tp tak syok kan hidup ceni ? ade org penat2 hardwork, tapi tak dapat apa2
tapi tu senanye duniawi semata, kalau kita ikhlas, Allah akan tolong kita . betul tak ? :)

tapikan, ape aku rase dalam herbalife, different . seriously
kau bodek lah upline kau cane pon
kau nak bodek CEO ke,
upline kau tuh kakak kau sendiri ke,
tak dapat jugak qualify supervisor last month kalau tak cukup usaha
*dush! kene batang hidung sendiri #eh aku tak bodek eh, cume tak cukup usaha je

dalam herbalife takde politik tempat kerja insyaAllah, tak suke upline ? boleh blajar dari leader yg lain
all what we need are BELIEVE to ur DREAM and HARDWORK
tak payah nk bodek2, kau qualify je, herbalife bg.
continue this mission changing people's life in term of health wealth and time,dgn ikhlas, insyaAllah Allah tolong.

happynye alhamdulillah bile kerja dgn herbalife ni, byk gila motivation aku dpt.
jumpe success people from all over the world
bukan motivation nk success dalam herbalife je, tapi dalam hidup .
sampai aku boleh buat quotes sendiri *oke yg ni poyo je hahahah
em cuba la kan, kau inspired dgn someone ni, tibe2 die bg kau semangat . pehh mcm btambah2 semangat . rase best gile tak tipu !

tapi...

bile tadi dgn ape aunty cakap, tibe2 jadi stress sekejap and jadikan aku byk fikir muke dah bkerut kerut dah ape naseb aku kat university nanti ? wuuuu
all i can do is belajar sungguh2 je
dari dulu lagi tak reti nk rapat dgn cikgu
takan nak hipokrit kot tibe2 je rapat
maybe i should learn too because rapat dgn murabbi dituntut dalam islam kan
rapat ngn mereka sbb nk ilmu
niat tuh penting :)
i hope it will be ikhlas from bottom of my heart

act tak perlu nak stress pon, u can do it lah
asalkan jgn putus asa
rezeki Allah dari mana2 arah boleh dtg
insyaAllah Allah tolong :)

alhamdulillah aku jumpa herbalife
sangat2 best dalam herbalife tak tahu nak kate cane, i enjoyed my work eventhough there are so many rejections out there, never mind. no problem !

tapi aku takan tinggal priority aku yg utama jugak untuk belajar
itu pon harapan parents aku jugak.
nak pointer tinggi
nak tuntut ilmu dgn ikhlas insyaAllah
nak banggakan mak ayah, anak die boleh mutitasking . huhhh . bukan senang taw !

ok all the best guys .
semua orang ada jalan masing2 
moga Allah pelihara :)



4 comments:

tya omar said...

aku suka part bodek time sekolah tu. that's true, dear! nasib aku low profile. haha.

smilenajah93 said...

skin ! jangan cakap diri sndri :P haha ~ guro guroo !!

Muhammad Adam bin Roslan said...

sakinah, jgn stress.. relax je.. :)

skeen said...

hoi jah ! aku mane rapat ngn cikgu . hahahah

tya, erlaku kat skola kau ke ? wahaha

tak stress pon adam , bajet je lebih . hehe

Wednesday, December 21, 2011

Kaki bodek !

di rumah . kawan mak seorang lecturer yg bergelar prof datang

mak : haa kau bg nasihat sikit kat sakinah ni nak sambung stduy balek

rumusan kpd nasihat aunty tentang kehidupan study di university :

-kalau dulu zaman skolah, kertas bukan cikgu yg buat soklan (exam besar)
-kat U ni lecturer yg tanda . so kene salu jumpe lacturer, even die takan bg soklan bocor, tp kadang2 secare tak lgsung, die akan igtkn kite topic2 yg penting
-kadang2 kalau salu jumpe lacturer ni, die akan lagi igt kamu . kalau tibe2 markah border line je, die akn igt effort kamu salu dtg jumpe die, n akan luluskan rayuan kalau ade rayu pape kalau tak pass for example la kan
-pastu kene byk lg cari maklumat jgn tumpu kat ape kite belajar je sbb lecturer akn tgk effort kite carik jawapan yg lebih lagi 
-kene ade study group . baru senang igt and mingle around with other people not only with malay

bile ingat balek kate2 aunty ,
dah mcm nk kene jd kaki bodek kan ?
rapat2 ngn lecturer .
wuuu takde bakat ah . and tak suke . taknak buat boleh ? =,="
aku pon baru foundation, takde nmpk pon ciri2 yg aunty cerita . mungkin degree nanti or mungkin certain2 U sahaje . dont know .

tp dalam islam pon ajar jugak kene rapat dgn murabbi , pendidik .
sbb kite akn learn dari mereka
keberkatan Allah salurkan melalui mereka

tapi
Allah takan beri kalau org tuh tak ikhlas kan ?
nak rapat ngn pendidik pon, mestilah kene ikhlas. bukan tujuan bodek
Allah knows ape dalam hati manusia :')

ingat tak zaman sekolah dulu
orang2 yang rapat dgn cikgu, senang jadi ketua.
sebab ape ? sebab dikenali .
eh eh kalau ade la, haha . em tp byk skola dah wat style pilihan raya
#tak cakap mane2 skola . bukan jugak skolah aku =;="

kat tempat kerja
baru dgr seorang hamba Allah ni cerita
yg kaki bodek boss semua senang je dapat naik pangkat, dapat bonus
so dimanakah kelulusan yg kita capai kalau hidup bergantung kpd pencapaian memenangi hati manusia ?
sanggup jatuhkan org lain, sbb nak rapat ngn boss
ade kepentingan sendiri
inilah akibat je kalau bertuhankan manusia
semua buat kerana manusia
tak fikir kenapa kita hidup kat dunia hanya utk DIA
tapi sebagai boss, boss jugak manusia, tak dapat nk nilai die ni kaki ampu bodek ke or mang ikhlas org yg baek. dah org tuh byk tolong boss, takan la boss taknak bg lebih ?

ni namenye politik tempat kerja, politik sekolah dan politik universiti . ade jugak ke ? hahah


tp tak syok kan hidup ceni ? ade org penat2 hardwork, tapi tak dapat apa2
tapi tu senanye duniawi semata, kalau kita ikhlas, Allah akan tolong kita . betul tak ? :)

tapikan, ape aku rase dalam herbalife, different . seriously
kau bodek lah upline kau cane pon
kau nak bodek CEO ke,
upline kau tuh kakak kau sendiri ke,
tak dapat jugak qualify supervisor last month kalau tak cukup usaha
*dush! kene batang hidung sendiri #eh aku tak bodek eh, cume tak cukup usaha je

dalam herbalife takde politik tempat kerja insyaAllah, tak suke upline ? boleh blajar dari leader yg lain
all what we need are BELIEVE to ur DREAM and HARDWORK
tak payah nk bodek2, kau qualify je, herbalife bg.
continue this mission changing people's life in term of health wealth and time,dgn ikhlas, insyaAllah Allah tolong.

happynye alhamdulillah bile kerja dgn herbalife ni, byk gila motivation aku dpt.
jumpe success people from all over the world
bukan motivation nk success dalam herbalife je, tapi dalam hidup .
sampai aku boleh buat quotes sendiri *oke yg ni poyo je hahahah
em cuba la kan, kau inspired dgn someone ni, tibe2 die bg kau semangat . pehh mcm btambah2 semangat . rase best gile tak tipu !

tapi...

bile tadi dgn ape aunty cakap, tibe2 jadi stress sekejap and jadikan aku byk fikir muke dah bkerut kerut dah ape naseb aku kat university nanti ? wuuuu
all i can do is belajar sungguh2 je
dari dulu lagi tak reti nk rapat dgn cikgu
takan nak hipokrit kot tibe2 je rapat
maybe i should learn too because rapat dgn murabbi dituntut dalam islam kan
rapat ngn mereka sbb nk ilmu
niat tuh penting :)
i hope it will be ikhlas from bottom of my heart

act tak perlu nak stress pon, u can do it lah
asalkan jgn putus asa
rezeki Allah dari mana2 arah boleh dtg
insyaAllah Allah tolong :)

alhamdulillah aku jumpa herbalife
sangat2 best dalam herbalife tak tahu nak kate cane, i enjoyed my work eventhough there are so many rejections out there, never mind. no problem !

tapi aku takan tinggal priority aku yg utama jugak untuk belajar
itu pon harapan parents aku jugak.
nak pointer tinggi
nak tuntut ilmu dgn ikhlas insyaAllah
nak banggakan mak ayah, anak die boleh mutitasking . huhhh . bukan senang taw !

ok all the best guys .
semua orang ada jalan masing2 
moga Allah pelihara :)



4 comments:

tya omar said...

aku suka part bodek time sekolah tu. that's true, dear! nasib aku low profile. haha.

smilenajah93 said...

skin ! jangan cakap diri sndri :P haha ~ guro guroo !!

Muhammad Adam bin Roslan said...

sakinah, jgn stress.. relax je.. :)

skeen said...

hoi jah ! aku mane rapat ngn cikgu . hahahah

tya, erlaku kat skola kau ke ? wahaha

tak stress pon adam , bajet je lebih . hehe