.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Thursday, December 15, 2011

adik adik lepasan SPM ku :)

dapat tahu adik2 ku yg SPM dah cuti !

ok jom tgk aku maen tweet2 hahah



nak tekankan tweet yg tuh 

untonglahh dah abes SPM kan
rase terlepas bebanan tak ?

tahniah dah MERDEKA !
:)

nak tekan kan pulak ayat seterusnya

tapi kalau tak guna masa sebaiknya, paling rugilah anda semua 

setuju ke setuju ?

ape planning bile dah cuti ni ?
ce cite sikit kat akak 
*post ni betukar kata ganti kpd akak ok . heheh

  • jadi bibik kat umah
  • tgk wayang
  • jalan jalan
  • lepak lepak
  • carik kerja
  • belaja kete
  • pegi join program program kat luar
  • tido je lahh
  • tgk movie
  • masuk DQ
  • pegi belaja kelas english
  • PLKN ! *hahaha nak gelak lebih

planning cuti korang wisely

yg masok PLKN mang tahniah akak ucapkan, takde la bazir sgt waktu tu.
tapi buat perangai leklok kat sane yep

yang dapt DQ mang lah paling terbaek . tahniah :)

ok yg tak tahu nak buat ape tuh yg nak tekan tekan kat sini
awk kene tahu, bile kite byk ruang ruang masa kosong, syaitan lagi senang cucuk kite buat bende bende tak elok . serious akak ckp .

cuba bayangkan situasi ni

banyak masa kosong . dok umah . tak tahu nak buat ape

-mula gatal tangan carik henset msg2 org itu dan ini sebab bosan
kawan kawan je cm boleh tahan lg la tp membawa kpd hubungan terlarang tuh tidak boleh
ni sgt sinonim dgn remaja 
*aku ckp bdasarkan pengalaman yg hampir ke ctu . huhh nauzubillah !

tapi mmg major kes social or any masalah pape anak anak remaja ni puncanya adalah perkataan ini :
BORING !
so jangan jadikan hari korang boring bosan and mula cari bende tak patot !
huhhh banyak bende boleh buat ok :)

taknak bebel panjang walaupun dah agak panjang

tapi manfaatkan waktu korang betul betul
nak rileks no problem
tp sedarlah masa Allah bagi adil 24 jam, kite je nak arrange mcm mane mase kite tu

better buat aktivity yg bermanfaat
carik keje pon sgt2 lah bagos
jom kerja ngn akak ! haha :)

tapi kalau taknak kerja pon, buat la aktivity yg bermanfaat ok ?
*bape kali dah aku ulang bermanfaat tuh 
so sgt tekankan penggunaan masa
nanti cuti dah nak abes, baru korang sedar
huhhh bazirnye waktu aku
huhhh nyesal nye tak buat itu ini time cuti tuh

think about it !
kutip ilmu banyak banyak
jadi matang sikit . heheh

disebabkan batch spm2011 nih adik2 mentor ku yg aku kene jage dulu, tuh yg mcm concern lebih tuh cewahhh ;)

ok selamat bercuti
rindu kat korang :D

6 comments:

smilenajah93 said...

betul tu nskin ! gunakan masa sebaiknyaa !!!

Muhammad Adam bin Roslan said...

nak kerja pun kena pandai uruskan masa gak.. jangan dah kerja baru nak menyesal

tya omar said...
This comment has been removed by the author.
tya omar said...

join herbalife confirm terluang masa!! haha~

ummufayyad said...

btul2..stuju tuh..:)

ayu syuhadah said...

assalamualaik..
akk,sye dri group akk..:)
group 1..

Thursday, December 15, 2011

adik adik lepasan SPM ku :)

dapat tahu adik2 ku yg SPM dah cuti !

ok jom tgk aku maen tweet2 hahah



nak tekankan tweet yg tuh 

untonglahh dah abes SPM kan
rase terlepas bebanan tak ?

tahniah dah MERDEKA !
:)

nak tekan kan pulak ayat seterusnya

tapi kalau tak guna masa sebaiknya, paling rugilah anda semua 

setuju ke setuju ?

ape planning bile dah cuti ni ?
ce cite sikit kat akak 
*post ni betukar kata ganti kpd akak ok . heheh

  • jadi bibik kat umah
  • tgk wayang
  • jalan jalan
  • lepak lepak
  • carik kerja
  • belaja kete
  • pegi join program program kat luar
  • tido je lahh
  • tgk movie
  • masuk DQ
  • pegi belaja kelas english
  • PLKN ! *hahaha nak gelak lebih

planning cuti korang wisely

yg masok PLKN mang tahniah akak ucapkan, takde la bazir sgt waktu tu.
tapi buat perangai leklok kat sane yep

yang dapt DQ mang lah paling terbaek . tahniah :)

ok yg tak tahu nak buat ape tuh yg nak tekan tekan kat sini
awk kene tahu, bile kite byk ruang ruang masa kosong, syaitan lagi senang cucuk kite buat bende bende tak elok . serious akak ckp .

cuba bayangkan situasi ni

banyak masa kosong . dok umah . tak tahu nak buat ape

-mula gatal tangan carik henset msg2 org itu dan ini sebab bosan
kawan kawan je cm boleh tahan lg la tp membawa kpd hubungan terlarang tuh tidak boleh
ni sgt sinonim dgn remaja 
*aku ckp bdasarkan pengalaman yg hampir ke ctu . huhh nauzubillah !

tapi mmg major kes social or any masalah pape anak anak remaja ni puncanya adalah perkataan ini :
BORING !
so jangan jadikan hari korang boring bosan and mula cari bende tak patot !
huhhh banyak bende boleh buat ok :)

taknak bebel panjang walaupun dah agak panjang

tapi manfaatkan waktu korang betul betul
nak rileks no problem
tp sedarlah masa Allah bagi adil 24 jam, kite je nak arrange mcm mane mase kite tu

better buat aktivity yg bermanfaat
carik keje pon sgt2 lah bagos
jom kerja ngn akak ! haha :)

tapi kalau taknak kerja pon, buat la aktivity yg bermanfaat ok ?
*bape kali dah aku ulang bermanfaat tuh 
so sgt tekankan penggunaan masa
nanti cuti dah nak abes, baru korang sedar
huhhh bazirnye waktu aku
huhhh nyesal nye tak buat itu ini time cuti tuh

think about it !
kutip ilmu banyak banyak
jadi matang sikit . heheh

disebabkan batch spm2011 nih adik2 mentor ku yg aku kene jage dulu, tuh yg mcm concern lebih tuh cewahhh ;)

ok selamat bercuti
rindu kat korang :D

6 comments:

smilenajah93 said...

betul tu nskin ! gunakan masa sebaiknyaa !!!

Muhammad Adam bin Roslan said...

nak kerja pun kena pandai uruskan masa gak.. jangan dah kerja baru nak menyesal

tya omar said...
This comment has been removed by the author.
tya omar said...

join herbalife confirm terluang masa!! haha~

ummufayyad said...

btul2..stuju tuh..:)

ayu syuhadah said...

assalamualaik..
akk,sye dri group akk..:)
group 1..