.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Monday, December 26, 2011

Cuti yang Membosankan atau Mematangkan ?

almost 3 bulan aku cuti

mak kate

"eh ape UIA ni, baru satu sem dah cuti 3 bulan"



actually, sebab aku tak kene short sem . thats why aku cuti lame . weee
semua kate untonglaaa cuti 3 bulan
hahaha jangan jeles !

cuti pon dah bakal melabuhkan tirai
9 january ni start class balek kat gombak ! #teruja

back to the topic, cuti kali ni membosankan atau mematangkan ?

dulu, setiap kali tiba cuti akhir tahun, aku mesti tak suka
sebab aku dah boleh bygkan hari hari aku time cuti

bosan
tak tahu nak buat ape
bile bosan, asyik makan
bile makan, naik lemak
bile naik lemak asyik tidor
bile banyak tidor otak lemah
bile lemah rase malas
bile malas semua kerja tak jadi
bosan
carik cerita korea, jepun taiwan bagai
ngadap laptop tgk movie je
buang masa buang masa
bosan
mula carik henset
scroll phonebook
sape lagi aku nak message ni,
mula message bukan bukan
org tu org ini
aku sgt suka besembang, mula merepek tah pape
bosan
carik kawan nak keluar
mid sunway mines jadi sasaran
semua movie pon nak tgk
duit keluar dgn sia sia



serious dari dulu aku tak suka bile cuti
sebab aku taw, nanti aku bosan, mcm mcm bende tak patut aku buat, dah taw, tapi takde solution utk berubah. aku rase semua alami masalah yg same bile kite boring, 
bile dah nak habis cuti,
baru semua nak start insaf, eh ape la yg aku buat cuti ni kannn
and dah insaf, tp bile start cuti ulang bende yg same
kan kan ? pernah rase tak ?
manusia manusia
aku pon selalu rasakannya

tapi alhamdulillah, cuti kali ni sangat2 terisi dgn perkara berfaedah
rase mcm taknak masuk belajar balek . hahaha bolehtakkkk

cuti kali ni, rase sekejap je, serious tak bosan !
ape yg aku buat ? kerja ?
aku tak rase macam kerja sgt pon, serious.
ape aku buat ?

aku attend banyak event herbalife .
suka pergi event herbalife, sebab mcm pergi dgr tazkirah
tak kesah la event kecik ke besar
we dont talk about money only, but about motivation. to be a better person, to change our life in all aspects.

aku buat herbalife bukan sbb nak simpan duit banyak2 kepuk2 . tapi nak better life.
korang pernah tak rase susah bile takde wang ? semua nak kene jimat . memang la bagos tak membazir, tapi kite ade hak utk berubah ke arah lebih baek, kenapa asyik berada di tapuk lama ?

kalau pergi event, org yg down pon boleh recharge balek
semangat balek event

kau tak bosan ke pergi dgr ceramah tuh ?

Oh My Allah, serious enjoyable gile pergi event die. tak ngantok langung !
bukan ceramah oke  :D
selagi tak pergi, anda takan tahu,
sila jgn percaya ape yg aku cakap, nk percaya, kene pergi sendiri,
nilai sendiri :)

jom la ikut aku pergi customer day herbalife lagi
best ! huuuuuu

ok mood serious balek, bile pergi event2, dgr sharing org lain, rase hidup ni banyak di sia siakan
banyak buang masa,
banyak sgt comfort zone yg memakan diri
huu insaf2 ~
and banyak sangat learn perkara perkara baru tentang kesihatan, tentang kehidupan :')

ok ape lagi selain event ?
disebabkan aku suka jejalan, so herbalife ni best, 
banyak jalan2 jumpa customer, teruskan misi nutrition ni
spread what we know about health
kami bukan juru jual, tapi sharing ape yg kita tahu pasal kesihatan
helping people :D aku kan personal wellness coach :) 
tp kami bukan kaunter pertanyaan harap maklum !
jumpa ramai orang, kenal ramai orang, kenal macam macam ragam manusia
tahu macam macam penyakit manusia
bergaul bukan hanya dgn rakan sebaya
tapi tetap terbatas, tapi bukan dalam keadaan narrow minded, semua org tak baek kite tak boleh kawan . ape lah pmikiran mcm tuh kan ?
tapi org herbalife semua insyaAllah baek2, sbb semua ada positive attitude nk change their life.
haa tu best bergaul dgn mereka ,

actually, ini memanglah kerja.
tp bile kite enjoy buat kerja and sgt love our work,
die dah jadi sebahagian dari kehidupan
sangat best !

grow as a person
grow as a leader
grow with teamwork
grow for our dream
grow as a caliph too

but enjoy2 pon, we are serious to achieve what we want to achieve, thats why herbalife for serious people only , serious to change our life. serious to find something extraordinary. serious to earn extra income for better life insyaAllah

money is not everything but everything need money

and i'am serious doing this. and dont wanna quit even dah masuk belajar insyaAllah moga Allah permudahkan
lead by example
ramai student yg buat herbalife ni tanpa ganggu study.
if they can do it, why not me, and why not u ?

but 
for things to change u need to change
if u didnt make any step in your life, jangan harap a better life nak singgah dalam hidup anda

bayangkan
ada 100000 anak tangga
kita dah nmpak dah kejayaan kat puncak tu,
it is achievable
tapi nak langkah anak tangga pertama pon taknak,
too many pikir pikir , sampai u make a U turn without trying it with full of heart

eh topic aku dah lari ke ?

nope, kesimpulannya, cuti kali ni, cuti yg sangat memantangkan aku
aku tak cakap aku dah matang,
tapi semakin matang
sangat banyak bende aku learn . and i will not stop learning and attend all event !
kalau korang jumpa aku, aku still mcm dulu suka gelak gelak hu ha hu ha . hee
tapi pemikiran tuh semakin berfikir jauh
trying to improve my self, my life, my family.
alhamdulillah, thank u Allah , thank u herbalife ! :)

4 comments:

afiqah airil said...

Bagus skeen. Aku suka part bosan tu sebab semua tu aku buat time cuti. Hehehe..
Buatlah apa sahaja di atas muka bumi ni dan sentiasalah berharap Semoga Allah reda dengan segala perbuatan kita itu. InsyaAllah. :)

skeen said...

haha aku cakap bedasarkan pengalaman, bende normal remaja buat .
yeah betul2 . insyaAllah amin :)

tya omar said...

herbalife makes your life better. betul lah tu. sokong giler. sejak minum shake tu, sihat semacam je aku. haha

skeen said...

wahhh alhamdulillah !
best kan shake ? huhuhuh

Monday, December 26, 2011

Cuti yang Membosankan atau Mematangkan ?

almost 3 bulan aku cuti

mak kate

"eh ape UIA ni, baru satu sem dah cuti 3 bulan"



actually, sebab aku tak kene short sem . thats why aku cuti lame . weee
semua kate untonglaaa cuti 3 bulan
hahaha jangan jeles !

cuti pon dah bakal melabuhkan tirai
9 january ni start class balek kat gombak ! #teruja

back to the topic, cuti kali ni membosankan atau mematangkan ?

dulu, setiap kali tiba cuti akhir tahun, aku mesti tak suka
sebab aku dah boleh bygkan hari hari aku time cuti

bosan
tak tahu nak buat ape
bile bosan, asyik makan
bile makan, naik lemak
bile naik lemak asyik tidor
bile banyak tidor otak lemah
bile lemah rase malas
bile malas semua kerja tak jadi
bosan
carik cerita korea, jepun taiwan bagai
ngadap laptop tgk movie je
buang masa buang masa
bosan
mula carik henset
scroll phonebook
sape lagi aku nak message ni,
mula message bukan bukan
org tu org ini
aku sgt suka besembang, mula merepek tah pape
bosan
carik kawan nak keluar
mid sunway mines jadi sasaran
semua movie pon nak tgk
duit keluar dgn sia sia



serious dari dulu aku tak suka bile cuti
sebab aku taw, nanti aku bosan, mcm mcm bende tak patut aku buat, dah taw, tapi takde solution utk berubah. aku rase semua alami masalah yg same bile kite boring, 
bile dah nak habis cuti,
baru semua nak start insaf, eh ape la yg aku buat cuti ni kannn
and dah insaf, tp bile start cuti ulang bende yg same
kan kan ? pernah rase tak ?
manusia manusia
aku pon selalu rasakannya

tapi alhamdulillah, cuti kali ni sangat2 terisi dgn perkara berfaedah
rase mcm taknak masuk belajar balek . hahaha bolehtakkkk

cuti kali ni, rase sekejap je, serious tak bosan !
ape yg aku buat ? kerja ?
aku tak rase macam kerja sgt pon, serious.
ape aku buat ?

aku attend banyak event herbalife .
suka pergi event herbalife, sebab mcm pergi dgr tazkirah
tak kesah la event kecik ke besar
we dont talk about money only, but about motivation. to be a better person, to change our life in all aspects.

aku buat herbalife bukan sbb nak simpan duit banyak2 kepuk2 . tapi nak better life.
korang pernah tak rase susah bile takde wang ? semua nak kene jimat . memang la bagos tak membazir, tapi kite ade hak utk berubah ke arah lebih baek, kenapa asyik berada di tapuk lama ?

kalau pergi event, org yg down pon boleh recharge balek
semangat balek event

kau tak bosan ke pergi dgr ceramah tuh ?

Oh My Allah, serious enjoyable gile pergi event die. tak ngantok langung !
bukan ceramah oke  :D
selagi tak pergi, anda takan tahu,
sila jgn percaya ape yg aku cakap, nk percaya, kene pergi sendiri,
nilai sendiri :)

jom la ikut aku pergi customer day herbalife lagi
best ! huuuuuu

ok mood serious balek, bile pergi event2, dgr sharing org lain, rase hidup ni banyak di sia siakan
banyak buang masa,
banyak sgt comfort zone yg memakan diri
huu insaf2 ~
and banyak sangat learn perkara perkara baru tentang kesihatan, tentang kehidupan :')

ok ape lagi selain event ?
disebabkan aku suka jejalan, so herbalife ni best, 
banyak jalan2 jumpa customer, teruskan misi nutrition ni
spread what we know about health
kami bukan juru jual, tapi sharing ape yg kita tahu pasal kesihatan
helping people :D aku kan personal wellness coach :) 
tp kami bukan kaunter pertanyaan harap maklum !
jumpa ramai orang, kenal ramai orang, kenal macam macam ragam manusia
tahu macam macam penyakit manusia
bergaul bukan hanya dgn rakan sebaya
tapi tetap terbatas, tapi bukan dalam keadaan narrow minded, semua org tak baek kite tak boleh kawan . ape lah pmikiran mcm tuh kan ?
tapi org herbalife semua insyaAllah baek2, sbb semua ada positive attitude nk change their life.
haa tu best bergaul dgn mereka ,

actually, ini memanglah kerja.
tp bile kite enjoy buat kerja and sgt love our work,
die dah jadi sebahagian dari kehidupan
sangat best !

grow as a person
grow as a leader
grow with teamwork
grow for our dream
grow as a caliph too

but enjoy2 pon, we are serious to achieve what we want to achieve, thats why herbalife for serious people only , serious to change our life. serious to find something extraordinary. serious to earn extra income for better life insyaAllah

money is not everything but everything need money

and i'am serious doing this. and dont wanna quit even dah masuk belajar insyaAllah moga Allah permudahkan
lead by example
ramai student yg buat herbalife ni tanpa ganggu study.
if they can do it, why not me, and why not u ?

but 
for things to change u need to change
if u didnt make any step in your life, jangan harap a better life nak singgah dalam hidup anda

bayangkan
ada 100000 anak tangga
kita dah nmpak dah kejayaan kat puncak tu,
it is achievable
tapi nak langkah anak tangga pertama pon taknak,
too many pikir pikir , sampai u make a U turn without trying it with full of heart

eh topic aku dah lari ke ?

nope, kesimpulannya, cuti kali ni, cuti yg sangat memantangkan aku
aku tak cakap aku dah matang,
tapi semakin matang
sangat banyak bende aku learn . and i will not stop learning and attend all event !
kalau korang jumpa aku, aku still mcm dulu suka gelak gelak hu ha hu ha . hee
tapi pemikiran tuh semakin berfikir jauh
trying to improve my self, my life, my family.
alhamdulillah, thank u Allah , thank u herbalife ! :)

4 comments:

afiqah airil said...

Bagus skeen. Aku suka part bosan tu sebab semua tu aku buat time cuti. Hehehe..
Buatlah apa sahaja di atas muka bumi ni dan sentiasalah berharap Semoga Allah reda dengan segala perbuatan kita itu. InsyaAllah. :)

skeen said...

haha aku cakap bedasarkan pengalaman, bende normal remaja buat .
yeah betul2 . insyaAllah amin :)

tya omar said...

herbalife makes your life better. betul lah tu. sokong giler. sejak minum shake tu, sihat semacam je aku. haha

skeen said...

wahhh alhamdulillah !
best kan shake ? huhuhuh