.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Thursday, October 6, 2011

Belajar dan Bekerja ?

KAU NAK BELAJAR KE KAU NAK KERJA NIH ?
ey kite kan student lagi, buat ape nak kerja2 nih.
mak bapak kite masih mampu nak tanggong la.
tak ganggu peljaran ke ?
wahh hebat kau boleh bisness n study !

itulah soalan2 yang bermain diminda sesetengah insan.
tapi alhamdulillah org2 disekeliling aku agak positif dgn belajar dan bekerja.

dulu zaman sekolah, bab2 biro ekonomi, biro jualan,
aku lah org pertama yang tolak . janji tak tipu .
aku rase mcm aku tak cukop tebal muka nak jual2 . org yang berani jual2 nih aku sgt lah kagum sebab ade keberanian nak promote . cayalahhh . aku agak benci nak jual2 nih .
in conclusion, aku takde bakat nk promote langsung.
tapi ramai kate, ape yg kite benci tuh, lame2 kene dekat kite *mostly org ckp nih pasal jodoh*
tapi memang betol lah . dalam quran, Allah berfirman :

 Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.
Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui . Allahuakbar.
sebab tuh lah kadang2 bab mcm nih kite kene istiharakh.
alhamdulillah Allah temukan aku dgn HERBALIFE dari kakak aku.
alhamdulillah Allah temukan family aku dgn herbalife.
herbalife adalah product kesihatan. HEALTH IS WEALTH.
kesihatan tuh teramat amat amat lah penting. sebab nak buat ape2 pon perlukan kesihatan.
ibadah? bekerja? belajar? semua kene ade kesihatan yang baek.
family aku bukan family yang muda2 lagi .
aku 18 tahun, anak bongsu . so parents aku especially sgt memrlukan kesihatan.
yelah MAYBE sbb muda2 tak jage pemakanan.
aku nih pon suke main makan je . bile dalam herbalife, aku learn something new, dan menyedarkan aku dari keenakan makanan . HAHA.


ok back to the topic .
macam mana nak arrange masa study and business?

eh sape tak kenal sakinah, org yg biasa2 je, tak hebat pon dlm stdy, sedang2 je. tak pna nmpk dye jual2 dulu.
aku baru hampir 2 bulan dalam herbalife. so masih belom matang lagi. hehe
tp ape yang aku rase, aku wat bisness stakat nih tak ganggu langsong pelajaran aku.
setakat nih tak pna lagi tak hantar assingnment or tak dtg kelas !
pengurusan masa aku takde lah bagos sangat. tp dalam herbalife, dye ajar cara nk bisness n cara pengurusan
ramai yg aku boleh contohi,
contohnye kakak aku sendiri . 
amek kos dentistry kat UIA, DR beb ! ade biasiswa JPA lagi tuh. dulu result SPM, bukannye stret A pon *kalau ade org nak kate dye mmg pandai
tp boleh bisness lagi . byk negara dah die pergi mngalahkan mak aku .
average income rm2000, best income rm6400 ! wow !
sebab ape dye boleh? sebab disiplin dan usaha dye . 
*kalau la kakak aku baca blog nih, agak2 kembang tak dye?hahaha
next kak mell. kawan skolah kakak aku and kawan UIA kuantan
kalau bace blog dye, really inspired me . lagi2 post pasal bisness n study
kak mell best income die RM30k . 30ribu weh ! umur baru 22 tahun umur dye ! 
ramai lagi sebenarnya. kalau pergi event tuh, ade budak 18 tahun setiap bulan income dye rm1000.
ade student matrix 19 tahun, rm1000-rm2000 . luar biasa !
ape yang aku learnt :

TIME MANAGEMENT



Cuba tolak masa yang korg gunakan untuk;


  1. berbual2 kosong
  2. tengok movie kt laptop
  3. tidur siang
  4. main game
  5. tengok tv
  6. dating
  7. Lepak ngan Member
  8. Belajar tipu2*

bual kosong? mang la student2 skrg suke buang mase mcm nih kan? *aku pon kdg2 still lg tp alhamdulillah dah kurang.
movie movie. perkara BIASA hidup kat kolej. ade time free je movie ! aku pon minat movie kot. tp tahan ! mujahadah siket 0_o ! *budak2 dorm aku mesti perasan aku tak join sgt dorang tgk movie.
tidur siang . kalau dah cukop tidur, tak payah la nk tdo lagi . lagi2 sabtu ahad tuh . nak tdo b4 zuhur takpelah . sunat2 :)
tengok tv . haaaa ! kalau dok rumah tuh tgk2 tv, baek bace blog org aku rase. dapat manfaat . hehe. tapi nk rilex sekali sekali bersama keluarga, tak salah :)
dating <3. hmm remaja. keluar dating, nak layan kapel tuh lagi, nak kene jwb fon, balas msg, tak layan merajuk, kene pujuk. haishh lecehnye aku rase. *semoga aku tak tergolong. amin~
lepak ngn member . haaa boleh je sbnrnye. aku rase bnde nih aku takkan tinggal. hehe. aku sayang kawan2 aku :) tp lets change it to more benefit thing. cerite . share your story. sharing is caring. bukan nk promote sgt, tp take care about our friends health. tak sanggop rasenye nak tgk kawan sakitkan? hehe. ukhuwah tetap maintain beb. alhamdulillah :)
belajar tipu2* . haa yg nih dye kate mcm nih dekat bolg kak mell : 
selalu aku tgk org yang belajar, tangan pengang handphone atau bermain facebook, atau lain2 yang tak membawa manfaat kpd akademik, tak fokus langsung, pastu komplen “aku tak pandai cm kau Mel..” atau “aku takde maselaa..aku nak belajar”... Memanglaa...kalau kau takde bakat MULTITASKING, FOKUSLA sikit belajar tu... Elok2 boleh belajar certain topik tu untuk sejam, dah jadi 3 jam. Kan buang masa tu. 
*oke yang nih agak terasa . skin dan handfon mang tak boleh dipisahkan :p

inilah realiti nya. so jom replace ape yang kite buat kat atas nih dgn, bende berfaedah :)
masa belajar yg memang kita pruntukkan, jgn kurangkan . STUDY SMART ^_^

hoih mata duitan betollah kau nk carik2 duet .
ok aku bukanlah jenis mata duitan.
frankly speaking, aku nih org nye takde dream, tak pna impikan nak jadi KAYA. sirius. aku rase hidup serdahana dah cukop. wat ape nk duet byk2. tuh la masalah aku seblum nih, tak futuristik langsong. 

money is not everything but everyting NEED money !

zaman sekarang duet sgt penting. tp sebenarnya dalam herbalife, kita tak tekan sgt pasal duit.
kita tekankan pasal HEALTH. help people to hv healthy lifestyle. kalau asek fikir duit untong tak ikhlas, memey ah susah nk berjaye sgt. berjaye siket tuh bolehla kot. tp duniawi , ape gune ? itulah beze herbalife dgn MLM yg lain. kesihatan org perlu dari baby sampai lah org tue. kalau product lain , tak meluas macam tuh. just specific kat certain people. so jadi tak susah sgt lah insyaAllah . thats why aku choose herbalife . and ade certain2 MLM yg sgt obses carik downline. herbalife lain. helping people :)


jika kita bantu agama Allah, Allah akan bantu kita
agama Allah tuh meluas, bantu orang termasuk ape yang disarankan dalam Islam. niat penting !
innamal a'malu binniat : setiap perkara bergantung pd niat. dan ALLAH akan bagi terhadap apa yg diniatkan

tp bg aku duet pon diperlukan utk ape? bantu mak ayah and family.
mak ayah mang tak pernah mintak kite bg duet. tp kalau kite bg, mesti mereka gembire. 
keluarga aku pon lah kluarga yg susah sgt. tp takde lah mewah sgt.
so disebabkan aku taknak susahkn ayah sgt dgn keperluan aku yg kadang memerlukan byk wang, so at least aku ade duet sendiri. takdelah malu asek nk mintak je . hehe ^^

itulah ape yang aku nk share, 
ape pon, yang penting list down your priority.
mcm kakak aku aka coach aku nasihat kan,
1 . STUDY . utamakan belajar dulu
2. HERBALIFE buat all out !

tp setiap perkara mesti kerana ALLAH :)

kadang2 terpesong gak dari niat. iman turun naek kan. aku tak sempurna. sbb tuh kene salu igt kan diri, niat kerana Allah. kawan dgn org positif. supaya kita salu diingatkan.
aku insan yang lemah kadang2 tak berdaya jugak. semoga Allah bantu aku. amin ~
yg penting 
never ever give up !
JANGAN BANYAK ALASAN !

so, wanna EXTRA INCOME ?
ask me how ! 0133148138/0176788717;)


7 comments:

Anonymous said...

''innamal a'maalu binniaat''la mekkk...^_^

nurafiqah airil said...

bagus skin!
kumpul duit sambil kumpul ilmu.
nanti dah habis belajar senang nak buat majlis makan nasi minyak. tak yah mak bapa susah nak tanggung majlis. hehe..all the best dalam hidup. :)

*sori pasal hari tu, parents aku tak kasik amek. huhu..:(*

skeen said...

haha . jauh kau pk kan peka . bgos3
thank u so much lah ! :)
its okay, semoga parent kau terbukak hati insyaALLAH ~

skeen said...

ouh okay . tsalah pulak . thnx anonymous !

Lily_Omar said...

hhmm...still thinking!

skeen said...

haha istiharakh la :)
btw, people choose herbalife as their carrier bcos of the products n for health . not just about the money ;)
thnk wisely lily . huhu

Anonymous said...

dah dapat income ker?berapa?

Thursday, October 6, 2011

Belajar dan Bekerja ?

KAU NAK BELAJAR KE KAU NAK KERJA NIH ?
ey kite kan student lagi, buat ape nak kerja2 nih.
mak bapak kite masih mampu nak tanggong la.
tak ganggu peljaran ke ?
wahh hebat kau boleh bisness n study !

itulah soalan2 yang bermain diminda sesetengah insan.
tapi alhamdulillah org2 disekeliling aku agak positif dgn belajar dan bekerja.

dulu zaman sekolah, bab2 biro ekonomi, biro jualan,
aku lah org pertama yang tolak . janji tak tipu .
aku rase mcm aku tak cukop tebal muka nak jual2 . org yang berani jual2 nih aku sgt lah kagum sebab ade keberanian nak promote . cayalahhh . aku agak benci nak jual2 nih .
in conclusion, aku takde bakat nk promote langsung.
tapi ramai kate, ape yg kite benci tuh, lame2 kene dekat kite *mostly org ckp nih pasal jodoh*
tapi memang betol lah . dalam quran, Allah berfirman :

 Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.
Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui . Allahuakbar.
sebab tuh lah kadang2 bab mcm nih kite kene istiharakh.
alhamdulillah Allah temukan aku dgn HERBALIFE dari kakak aku.
alhamdulillah Allah temukan family aku dgn herbalife.
herbalife adalah product kesihatan. HEALTH IS WEALTH.
kesihatan tuh teramat amat amat lah penting. sebab nak buat ape2 pon perlukan kesihatan.
ibadah? bekerja? belajar? semua kene ade kesihatan yang baek.
family aku bukan family yang muda2 lagi .
aku 18 tahun, anak bongsu . so parents aku especially sgt memrlukan kesihatan.
yelah MAYBE sbb muda2 tak jage pemakanan.
aku nih pon suke main makan je . bile dalam herbalife, aku learn something new, dan menyedarkan aku dari keenakan makanan . HAHA.


ok back to the topic .
macam mana nak arrange masa study and business?

eh sape tak kenal sakinah, org yg biasa2 je, tak hebat pon dlm stdy, sedang2 je. tak pna nmpk dye jual2 dulu.
aku baru hampir 2 bulan dalam herbalife. so masih belom matang lagi. hehe
tp ape yang aku rase, aku wat bisness stakat nih tak ganggu langsong pelajaran aku.
setakat nih tak pna lagi tak hantar assingnment or tak dtg kelas !
pengurusan masa aku takde lah bagos sangat. tp dalam herbalife, dye ajar cara nk bisness n cara pengurusan
ramai yg aku boleh contohi,
contohnye kakak aku sendiri . 
amek kos dentistry kat UIA, DR beb ! ade biasiswa JPA lagi tuh. dulu result SPM, bukannye stret A pon *kalau ade org nak kate dye mmg pandai
tp boleh bisness lagi . byk negara dah die pergi mngalahkan mak aku .
average income rm2000, best income rm6400 ! wow !
sebab ape dye boleh? sebab disiplin dan usaha dye . 
*kalau la kakak aku baca blog nih, agak2 kembang tak dye?hahaha
next kak mell. kawan skolah kakak aku and kawan UIA kuantan
kalau bace blog dye, really inspired me . lagi2 post pasal bisness n study
kak mell best income die RM30k . 30ribu weh ! umur baru 22 tahun umur dye ! 
ramai lagi sebenarnya. kalau pergi event tuh, ade budak 18 tahun setiap bulan income dye rm1000.
ade student matrix 19 tahun, rm1000-rm2000 . luar biasa !
ape yang aku learnt :

TIME MANAGEMENT



Cuba tolak masa yang korg gunakan untuk;


  1. berbual2 kosong
  2. tengok movie kt laptop
  3. tidur siang
  4. main game
  5. tengok tv
  6. dating
  7. Lepak ngan Member
  8. Belajar tipu2*

bual kosong? mang la student2 skrg suke buang mase mcm nih kan? *aku pon kdg2 still lg tp alhamdulillah dah kurang.
movie movie. perkara BIASA hidup kat kolej. ade time free je movie ! aku pon minat movie kot. tp tahan ! mujahadah siket 0_o ! *budak2 dorm aku mesti perasan aku tak join sgt dorang tgk movie.
tidur siang . kalau dah cukop tidur, tak payah la nk tdo lagi . lagi2 sabtu ahad tuh . nak tdo b4 zuhur takpelah . sunat2 :)
tengok tv . haaaa ! kalau dok rumah tuh tgk2 tv, baek bace blog org aku rase. dapat manfaat . hehe. tapi nk rilex sekali sekali bersama keluarga, tak salah :)
dating <3. hmm remaja. keluar dating, nak layan kapel tuh lagi, nak kene jwb fon, balas msg, tak layan merajuk, kene pujuk. haishh lecehnye aku rase. *semoga aku tak tergolong. amin~
lepak ngn member . haaa boleh je sbnrnye. aku rase bnde nih aku takkan tinggal. hehe. aku sayang kawan2 aku :) tp lets change it to more benefit thing. cerite . share your story. sharing is caring. bukan nk promote sgt, tp take care about our friends health. tak sanggop rasenye nak tgk kawan sakitkan? hehe. ukhuwah tetap maintain beb. alhamdulillah :)
belajar tipu2* . haa yg nih dye kate mcm nih dekat bolg kak mell : 
selalu aku tgk org yang belajar, tangan pengang handphone atau bermain facebook, atau lain2 yang tak membawa manfaat kpd akademik, tak fokus langsung, pastu komplen “aku tak pandai cm kau Mel..” atau “aku takde maselaa..aku nak belajar”... Memanglaa...kalau kau takde bakat MULTITASKING, FOKUSLA sikit belajar tu... Elok2 boleh belajar certain topik tu untuk sejam, dah jadi 3 jam. Kan buang masa tu. 
*oke yang nih agak terasa . skin dan handfon mang tak boleh dipisahkan :p

inilah realiti nya. so jom replace ape yang kite buat kat atas nih dgn, bende berfaedah :)
masa belajar yg memang kita pruntukkan, jgn kurangkan . STUDY SMART ^_^

hoih mata duitan betollah kau nk carik2 duet .
ok aku bukanlah jenis mata duitan.
frankly speaking, aku nih org nye takde dream, tak pna impikan nak jadi KAYA. sirius. aku rase hidup serdahana dah cukop. wat ape nk duet byk2. tuh la masalah aku seblum nih, tak futuristik langsong. 

money is not everything but everyting NEED money !

zaman sekarang duet sgt penting. tp sebenarnya dalam herbalife, kita tak tekan sgt pasal duit.
kita tekankan pasal HEALTH. help people to hv healthy lifestyle. kalau asek fikir duit untong tak ikhlas, memey ah susah nk berjaye sgt. berjaye siket tuh bolehla kot. tp duniawi , ape gune ? itulah beze herbalife dgn MLM yg lain. kesihatan org perlu dari baby sampai lah org tue. kalau product lain , tak meluas macam tuh. just specific kat certain people. so jadi tak susah sgt lah insyaAllah . thats why aku choose herbalife . and ade certain2 MLM yg sgt obses carik downline. herbalife lain. helping people :)


jika kita bantu agama Allah, Allah akan bantu kita
agama Allah tuh meluas, bantu orang termasuk ape yang disarankan dalam Islam. niat penting !
innamal a'malu binniat : setiap perkara bergantung pd niat. dan ALLAH akan bagi terhadap apa yg diniatkan

tp bg aku duet pon diperlukan utk ape? bantu mak ayah and family.
mak ayah mang tak pernah mintak kite bg duet. tp kalau kite bg, mesti mereka gembire. 
keluarga aku pon lah kluarga yg susah sgt. tp takde lah mewah sgt.
so disebabkan aku taknak susahkn ayah sgt dgn keperluan aku yg kadang memerlukan byk wang, so at least aku ade duet sendiri. takdelah malu asek nk mintak je . hehe ^^

itulah ape yang aku nk share, 
ape pon, yang penting list down your priority.
mcm kakak aku aka coach aku nasihat kan,
1 . STUDY . utamakan belajar dulu
2. HERBALIFE buat all out !

tp setiap perkara mesti kerana ALLAH :)

kadang2 terpesong gak dari niat. iman turun naek kan. aku tak sempurna. sbb tuh kene salu igt kan diri, niat kerana Allah. kawan dgn org positif. supaya kita salu diingatkan.
aku insan yang lemah kadang2 tak berdaya jugak. semoga Allah bantu aku. amin ~
yg penting 
never ever give up !
JANGAN BANYAK ALASAN !

so, wanna EXTRA INCOME ?
ask me how ! 0133148138/0176788717;)


7 comments:

Anonymous said...

''innamal a'maalu binniaat''la mekkk...^_^

nurafiqah airil said...

bagus skin!
kumpul duit sambil kumpul ilmu.
nanti dah habis belajar senang nak buat majlis makan nasi minyak. tak yah mak bapa susah nak tanggung majlis. hehe..all the best dalam hidup. :)

*sori pasal hari tu, parents aku tak kasik amek. huhu..:(*

skeen said...

haha . jauh kau pk kan peka . bgos3
thank u so much lah ! :)
its okay, semoga parent kau terbukak hati insyaALLAH ~

skeen said...

ouh okay . tsalah pulak . thnx anonymous !

Lily_Omar said...

hhmm...still thinking!

skeen said...

haha istiharakh la :)
btw, people choose herbalife as their carrier bcos of the products n for health . not just about the money ;)
thnk wisely lily . huhu

Anonymous said...

dah dapat income ker?berapa?