.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Monday, October 31, 2011

result sem 1 =_="

dont know what to say
just thank u ALLAH 
alhamdulillah
pointer rendah sebenarnya. tak mcapai target. :(
cukop2 makan je .
tp syukur sebab takde repeat. :)

alhamdulillah dpt skip level utk english
from level 4 utk sem 1 dpt lompat ke level 6
mang aim nk skip level tanak examted. haha . sebab suke blaja bi kat UIA nih, sgt FUN. and lecturer byk membantu. thank u mdm hayati and ayahanda :)
so aku dapat ape yg aku nak. and Allah bg alhamdulillah .
for english la. tp pointer keseluruhan still amat rendah utk scholar JPA degree nanti .
tapi..
ade tapi kat situ.
aku cam sgt cuak nk bersame dgn org2 level6 . siyes tak tipu.
dulu level4, sume same je mengong2 sket dlm english. so, kite jadi berani nk speaking sbb tak takot wat salah. sume setaraf. kawan2 932 sgt best ! :)
and nanti level6 . mcm sgt takot laa !
tp Allah dah tetapkan ini. so segalanya ada hikmah.
aku redha.

aku bukan org yg pandai sgt
even blaja kat UIA, tp SPM dulu, biasa2 je. siyes tak tipu. tanye lah kawan2 skola maahad aku. msk UIA pon 2nd intake
but that is not the issue
masok foundation nih, start buku baru. tinggalkan la pasal SPM tuh

aku smbil stdy, aku buat part time HERBALIFE.
cuba gantikan masa tak berfaedah tuh dgn herbalife. mase utk stdy jgn krgkan.
kan ade org kate, takde mase la nk bisness2 nih !
btw nk ckp, aku still tak disiplin sepenuhnya bab2 stdy tuh. hehe . tp at least ade usehe .
memang baru sgt pon dlm herbalife. huhu .
tp alhmdlh movie, buang mase kat shopping mall, tgk video sume dah takde . alhamdulillah.
sedar tak, kalau kite dah takde mase, baru kite all out ?
so dgn herbalife, aku dpt buang prkare tak berfaedah bile aku rase time aku sgt limited .
aku tgk ade je bdk2 lain y blaja tanpa wat kerja sampingan pon kene repeat . bkn nak belagak aku tak repeat.
tp Allah tgk usaha, mcm mane kite gunakan masa. setuju tak ?

semua org boleh berjaya as long u dah DECIDE nk BERJAYA. and u will work for it, do or die!
kalau kite tak usehe tuh mksdnye decision kite belom kukuh.
cuba lah kan, kite nk sesuatu, time kecik2 dulu. mesti kene nak mintak kat mak ayah. nangis2 la. haha
nangis2 kat mak ayah tuh act satu usehe ;)
in this situation, belaja tuh adalah usehe kite.
but, if kite dah usehe pon, tapi still tak dapat,
mksdnye Allah tahu ape yg terbaek utk kite
segala hasil dtg dari Allah


Ketika ku minta pd Allah 1. Setangkai BUNGA SEGAR,ia beri ku KAKTUS BERDURI, 2. Aku pun minta pada-Nya BINATANG MUNGIL nan cantik, ia beri ku ULAT BERBULU… Aku sempat sedih, protes dan kecewa..betapa tidak adailnya ini,NAMUN KEMUDIAN..KAKTUS itu berbunga INDAH SEKALI…dan ULAT itu pun TUMBUH dan BERUBAH menjadi KUPU2 yg teramat CANTIK..itulah jalan Allah, INDAH pada WAKTUNYA…ALLAH tidak memberi apa yang kita HARAPKAN,TAPI…Ia memberi apa yg kita PERLUKAN..kadang kita SEDIH,KECEWA,TERLUKA ..tapi jauh diatas segalanya,IA sedang MERAJUT yg terbaik untuk kehidupan kita..SUBHANALLAH 




sedarlah Allah sedang mnguji kita .
and bg org yg terlampau cool tuh,
yg salu kate, "alaa Allah taknak bg lagi laa. redha je la." 
mmg betol, tp tanpa usehe ?

Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah

nasib sesuatu kaum sehingga mereka

mengubah keadaan yang ada pada diri mereka

sendiri

Surah Ar-Ra’d (ayat 11)


so usaha dulu sampai ke akhrnya, and tawakal saje,
nih bkn utk stdy je . tp ape2 yg kite nak capai . 

aku byk belaja ktabahan hidup bile bsame org2 herbalife.
dorang tekankan usaha. just do it. hasilnya tuh kerja Allah nk bg mcm mane k.
mungkin bukan dgn ape yg kite buat, tp Allah bg rezeki dkt tmpt yg lain.
yes kat herbalife aku bkn belaja nk cpt kaya, tp blaja misi nutrisi and misi tolong org and ubah diri sendiri. tp bonus nye dpt extra income 
ok mcm mane nk tolong org, kalau diri sendiri tuh tak betol?
tp jgn tgu diri tuh perfect baru nk tolong org. dlm perjalan kite nk jadi lebeh baek tuh, kite ajak org lain same.
nih same la mcm dakwah dalam islam kan?
ape2 yg aku ckp nih boleh apply dalam hidup, not just in herbalife, not just in our study . ok ? :)

so aim aku for next sem :
nk improve pointer, tanpa tinggal kan misi dakwah kesihatan ! 

utk bdk2 932, tahniah result anda semua hebat2 :)
utk ex maahad yg UIA skrg, korang lagi lah hebat dari aku. huhu
and to all my frens, 

ALL THE BEST SEMUA .
ANDA SEMUA BOLEH BUAT
DOA BANYAK2 AND DONT GIVE UP !
jom same2 skor utk next sem !

wallahu'alam :)

2 comments:

Lily_Omar said...

tahniah byk r ....

skeen said...

haha tak bgos pon pointer tuh
kau cane weh ? BI examted ka ?

Monday, October 31, 2011

result sem 1 =_="

dont know what to say
just thank u ALLAH 
alhamdulillah
pointer rendah sebenarnya. tak mcapai target. :(
cukop2 makan je .
tp syukur sebab takde repeat. :)

alhamdulillah dpt skip level utk english
from level 4 utk sem 1 dpt lompat ke level 6
mang aim nk skip level tanak examted. haha . sebab suke blaja bi kat UIA nih, sgt FUN. and lecturer byk membantu. thank u mdm hayati and ayahanda :)
so aku dapat ape yg aku nak. and Allah bg alhamdulillah .
for english la. tp pointer keseluruhan still amat rendah utk scholar JPA degree nanti .
tapi..
ade tapi kat situ.
aku cam sgt cuak nk bersame dgn org2 level6 . siyes tak tipu.
dulu level4, sume same je mengong2 sket dlm english. so, kite jadi berani nk speaking sbb tak takot wat salah. sume setaraf. kawan2 932 sgt best ! :)
and nanti level6 . mcm sgt takot laa !
tp Allah dah tetapkan ini. so segalanya ada hikmah.
aku redha.

aku bukan org yg pandai sgt
even blaja kat UIA, tp SPM dulu, biasa2 je. siyes tak tipu. tanye lah kawan2 skola maahad aku. msk UIA pon 2nd intake
but that is not the issue
masok foundation nih, start buku baru. tinggalkan la pasal SPM tuh

aku smbil stdy, aku buat part time HERBALIFE.
cuba gantikan masa tak berfaedah tuh dgn herbalife. mase utk stdy jgn krgkan.
kan ade org kate, takde mase la nk bisness2 nih !
btw nk ckp, aku still tak disiplin sepenuhnya bab2 stdy tuh. hehe . tp at least ade usehe .
memang baru sgt pon dlm herbalife. huhu .
tp alhmdlh movie, buang mase kat shopping mall, tgk video sume dah takde . alhamdulillah.
sedar tak, kalau kite dah takde mase, baru kite all out ?
so dgn herbalife, aku dpt buang prkare tak berfaedah bile aku rase time aku sgt limited .
aku tgk ade je bdk2 lain y blaja tanpa wat kerja sampingan pon kene repeat . bkn nak belagak aku tak repeat.
tp Allah tgk usaha, mcm mane kite gunakan masa. setuju tak ?

semua org boleh berjaya as long u dah DECIDE nk BERJAYA. and u will work for it, do or die!
kalau kite tak usehe tuh mksdnye decision kite belom kukuh.
cuba lah kan, kite nk sesuatu, time kecik2 dulu. mesti kene nak mintak kat mak ayah. nangis2 la. haha
nangis2 kat mak ayah tuh act satu usehe ;)
in this situation, belaja tuh adalah usehe kite.
but, if kite dah usehe pon, tapi still tak dapat,
mksdnye Allah tahu ape yg terbaek utk kite
segala hasil dtg dari Allah


Ketika ku minta pd Allah 1. Setangkai BUNGA SEGAR,ia beri ku KAKTUS BERDURI, 2. Aku pun minta pada-Nya BINATANG MUNGIL nan cantik, ia beri ku ULAT BERBULU… Aku sempat sedih, protes dan kecewa..betapa tidak adailnya ini,NAMUN KEMUDIAN..KAKTUS itu berbunga INDAH SEKALI…dan ULAT itu pun TUMBUH dan BERUBAH menjadi KUPU2 yg teramat CANTIK..itulah jalan Allah, INDAH pada WAKTUNYA…ALLAH tidak memberi apa yang kita HARAPKAN,TAPI…Ia memberi apa yg kita PERLUKAN..kadang kita SEDIH,KECEWA,TERLUKA ..tapi jauh diatas segalanya,IA sedang MERAJUT yg terbaik untuk kehidupan kita..SUBHANALLAH 




sedarlah Allah sedang mnguji kita .
and bg org yg terlampau cool tuh,
yg salu kate, "alaa Allah taknak bg lagi laa. redha je la." 
mmg betol, tp tanpa usehe ?

Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah

nasib sesuatu kaum sehingga mereka

mengubah keadaan yang ada pada diri mereka

sendiri

Surah Ar-Ra’d (ayat 11)


so usaha dulu sampai ke akhrnya, and tawakal saje,
nih bkn utk stdy je . tp ape2 yg kite nak capai . 

aku byk belaja ktabahan hidup bile bsame org2 herbalife.
dorang tekankan usaha. just do it. hasilnya tuh kerja Allah nk bg mcm mane k.
mungkin bukan dgn ape yg kite buat, tp Allah bg rezeki dkt tmpt yg lain.
yes kat herbalife aku bkn belaja nk cpt kaya, tp blaja misi nutrisi and misi tolong org and ubah diri sendiri. tp bonus nye dpt extra income 
ok mcm mane nk tolong org, kalau diri sendiri tuh tak betol?
tp jgn tgu diri tuh perfect baru nk tolong org. dlm perjalan kite nk jadi lebeh baek tuh, kite ajak org lain same.
nih same la mcm dakwah dalam islam kan?
ape2 yg aku ckp nih boleh apply dalam hidup, not just in herbalife, not just in our study . ok ? :)

so aim aku for next sem :
nk improve pointer, tanpa tinggal kan misi dakwah kesihatan ! 

utk bdk2 932, tahniah result anda semua hebat2 :)
utk ex maahad yg UIA skrg, korang lagi lah hebat dari aku. huhu
and to all my frens, 

ALL THE BEST SEMUA .
ANDA SEMUA BOLEH BUAT
DOA BANYAK2 AND DONT GIVE UP !
jom same2 skor utk next sem !

wallahu'alam :)

2 comments:

Lily_Omar said...

tahniah byk r ....

skeen said...

haha tak bgos pon pointer tuh
kau cane weh ? BI examted ka ?