STATUS
LOSE WEIGHT NOW ! ASK ME HOW ! INGIN TURUN BERAT BADAN DENGAN SIHAT ? TANYA SAYA BAGAIMANA !

Nutrition for Everyone (:

Nutrition for Everyone (:

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Tuesday, November 1, 2011

seminggu di UIA gombak :)

dari hari selasa minggu lepas sampai jumaat, aku ade kat UIA gombak.
join booth herbalife buat wellness analysis


ok aku nk cerite UIA gombak tuh dari pandangan aku hanye selame 4 5 hari je la
jalan2 je kat sane, 

ok sgt ramai foreigner
mcm bahaye jugak rasenye
international lah kate kan

pemakaian
memang bebas kat sane
pakai seluar jeans sesuka hati
ade yg pakai selendang jambul tekeluar
mcm fesyen2 ade. sbb dari mcm2 negara
kalau org skrg tak suke tgk shawl belit pelek2, nanti kat sana lagi mcm2 fesyen akan jumpa
bebas tuh mang la best, tp kene la jage batasan aurat semua kan ? :)

masa keluar masuk mang mcm sesuka hati jugak la
yea tak kene la compound balek after 10pm ! haha

tempat makan
byk sgt pilihan
nak western, mamak, arab, sume ade
ade akak tuh time buat wellness analysis kate, 2 tahun dok U, die boleh naek 10 kg. perghh
kene pandai control makan nih . haha
hari tuh try mkn roti nan cheese utk lunch boleh tahan sedap ! hehe ;)

tandas
utk aku yg salu pegi tandas nih, sgt leceh nk carik. blok bangunan dye mcm aneh .
mungkin sebab tak biase

bilek
dalam sebuah bilek, ade lagi 4 bilek. so utk 4 org la
so pakat2 la sape 4 org tuh ye
selesa la jgk.

yang tak best UIA nih ade dalm satu bulatan yg one way. kalau kite dah terlepas simpang, kite kene tawaf balek satu UIA uh . so nak bawk kenderaan mcm leceh la


yg kuning2 tuh mahallah perempuan
kalau hijau mahallah lelaki
kite bdk CFS nanti mahallah mariyam yg dekat ats ZONE H(putih)
dekat zone H tuh tmpt sukan, kola renang. wahhh teruja kejap . haha
tp mahallah kite nih paling jauh dgn kuliyah . terime jelah dah tumpang tmpt degree kan...
ZONE D(biru gelap) kat situ lah kuliyah utk econs :)

mahallah dgn kampus sgt jauh . konfem2 kene naek bas or basikal ke moto ke . naek kete leceh parking . stgh jam nk carik . haha . kalau dulu kelas kol 9, kol 9 nk trun dr dorm pon boleh . kali nih kene stgh jam awal . OMG . haha .

pape un pesan ustazah haliza time sem 1 hari tuh,
dah masuk sane jgn nk seronok sgt.
awk tuh CFS . hormat la yg lebih tua:)

so dalam keadaan bebas nih, baru nmpk kehidupan U sebenar .
kene pandai jage diri
semoga kite terhindar perkara tak baek
same2 igt mengingati

UIA ade title ISLAM di situ.
walau org ramai kate ala nme je university ISLAM, tp tak nmpk islamic pon
pelajar UIA dr mcm2 latar belakang.
tak mcm USIM, semua at least ade lulusan barab
tp UIA
yg tade basic agama pon boleh msk
tp at least ade effort msg2 nak baiki diri
kat sini la kite nak belajar
hidayah tuh milik Allah.tp kita mampu doa utk kawan2 kita
so kite same2 lah baiki diri kita insyaAllah :)

selamat sambung cuti
selamat ber short sem
jumpa kat gombak 9 january nanti insyaAllah !


thanks for reading and click like :)

5 comments:

AidiL aFiFi said...

terbaekklah.........haha

skeen said...

haha itu tak tahu lagi bile dok sane mcm mane . huhu

Lily_Omar said...

weyh kna fikir ni nk gi kls cmne...klu jalan kaki mau lencun wey dgn pluh, klu hujan cmne plak...nk nek bas kna topup byk2 touch n go, sng xyah cari duit kcik nanti..

skeen said...

mang kene naek bas la weh . bas tak silap aku free je . bas UIA . ade jugak basikal aku tgk . cm best gk da lame tak naek basikal . haha :p

alya said...

assalamualaikum... nk tnye, ade x gambar room kat mahallah maryam tu?

seminggu di UIA gombak :)

dari hari selasa minggu lepas sampai jumaat, aku ade kat UIA gombak.
join booth herbalife buat wellness analysis


ok aku nk cerite UIA gombak tuh dari pandangan aku hanye selame 4 5 hari je la
jalan2 je kat sane, 

ok sgt ramai foreigner
mcm bahaye jugak rasenye
international lah kate kan

pemakaian
memang bebas kat sane
pakai seluar jeans sesuka hati
ade yg pakai selendang jambul tekeluar
mcm fesyen2 ade. sbb dari mcm2 negara
kalau org skrg tak suke tgk shawl belit pelek2, nanti kat sana lagi mcm2 fesyen akan jumpa
bebas tuh mang la best, tp kene la jage batasan aurat semua kan ? :)

masa keluar masuk mang mcm sesuka hati jugak la
yea tak kene la compound balek after 10pm ! haha

tempat makan
byk sgt pilihan
nak western, mamak, arab, sume ade
ade akak tuh time buat wellness analysis kate, 2 tahun dok U, die boleh naek 10 kg. perghh
kene pandai control makan nih . haha
hari tuh try mkn roti nan cheese utk lunch boleh tahan sedap ! hehe ;)

tandas
utk aku yg salu pegi tandas nih, sgt leceh nk carik. blok bangunan dye mcm aneh .
mungkin sebab tak biase

bilek
dalam sebuah bilek, ade lagi 4 bilek. so utk 4 org la
so pakat2 la sape 4 org tuh ye
selesa la jgk.

yang tak best UIA nih ade dalm satu bulatan yg one way. kalau kite dah terlepas simpang, kite kene tawaf balek satu UIA uh . so nak bawk kenderaan mcm leceh la


yg kuning2 tuh mahallah perempuan
kalau hijau mahallah lelaki
kite bdk CFS nanti mahallah mariyam yg dekat ats ZONE H(putih)
dekat zone H tuh tmpt sukan, kola renang. wahhh teruja kejap . haha
tp mahallah kite nih paling jauh dgn kuliyah . terime jelah dah tumpang tmpt degree kan...
ZONE D(biru gelap) kat situ lah kuliyah utk econs :)

mahallah dgn kampus sgt jauh . konfem2 kene naek bas or basikal ke moto ke . naek kete leceh parking . stgh jam nk carik . haha . kalau dulu kelas kol 9, kol 9 nk trun dr dorm pon boleh . kali nih kene stgh jam awal . OMG . haha .

pape un pesan ustazah haliza time sem 1 hari tuh,
dah masuk sane jgn nk seronok sgt.
awk tuh CFS . hormat la yg lebih tua:)

so dalam keadaan bebas nih, baru nmpk kehidupan U sebenar .
kene pandai jage diri
semoga kite terhindar perkara tak baek
same2 igt mengingati

UIA ade title ISLAM di situ.
walau org ramai kate ala nme je university ISLAM, tp tak nmpk islamic pon
pelajar UIA dr mcm2 latar belakang.
tak mcm USIM, semua at least ade lulusan barab
tp UIA
yg tade basic agama pon boleh msk
tp at least ade effort msg2 nak baiki diri
kat sini la kite nak belajar
hidayah tuh milik Allah.tp kita mampu doa utk kawan2 kita
so kite same2 lah baiki diri kita insyaAllah :)

selamat sambung cuti
selamat ber short sem
jumpa kat gombak 9 january nanti insyaAllah !

5 comments:

AidiL aFiFi said...

terbaekklah.........haha

skeen said...

haha itu tak tahu lagi bile dok sane mcm mane . huhu

Lily_Omar said...

weyh kna fikir ni nk gi kls cmne...klu jalan kaki mau lencun wey dgn pluh, klu hujan cmne plak...nk nek bas kna topup byk2 touch n go, sng xyah cari duit kcik nanti..

skeen said...

mang kene naek bas la weh . bas tak silap aku free je . bas UIA . ade jugak basikal aku tgk . cm best gk da lame tak naek basikal . haha :p

alya said...

assalamualaikum... nk tnye, ade x gambar room kat mahallah maryam tu?