.

.

How Can I Help You?

Name:
Email Address:
Handphone Number
Where do you live?
Bagaimana saya boleh membantu anda? Turun berat badan
Naik berat badan
Improve Kesihatan
Skin problem
Gain energy
Earn extra income
Pernah daftar sebagai ahli(membership) herbalife?
Info tambahan utk saya bantu.

This online form was provided by Freedback.

Saturday, November 5, 2011

oh KL central !


 dari dulu aku bepengalaman and berani naik tren
tapi kali nih sgt mencabar .
malam tadi tidur s.alam rumah nana .semalam pergi HOM melawati . then pegi s.alam nk follow up customer . barang byk . so aku bawak bag tarik . mcm hand luggage naek kapal terbang tuh . then kene balek bangi naik tren .
so bayangkan dgn bag tarik aku macam nak balek kg redah balek sorang2 .

sebenarnya aku yg menempah maut . *sedar diri jugak laaa
pegi naek tren ptg and hari jumaat org ramai nak balek raya .
tp kali ni mang dugaan hebat .

dari batu 3 pukul 4.45 ptg
tunggu tren ke KL central
pukul 5.30 smpai

tren pertama
tak solat asar lagi . nmpak destinasi SG GADUT berlepas 5.37ptg
so tunggu je lah tren . then mcm biase DELAY . sehingga pukul 5.50.  tren sampai .
aku doa, kalau aku sempat solat asar kat UKM, moga2 aku dapat masuk . kalau tak sempat solat kat sana, moga2 aku tak muat nk masuk .
org memang ramai sangat sangat sangat . aku try jugak redah . tp FULL !
so naik dengan bag bagai , solat asar . ade hikmah . sabar .

tren ke2
habes solat tunggu tren ke 2 . redah redah redah . FULL lagi . sabar lagi
so tunggu lah . dah pukul 6.30 time tuh .

tren ke3
kali nih redah lagi . tanpa sedar aku dah dapat langkah kaki kat pintu . badan aku dah masuk fully .
TAPI bag aku tak boleh msk . tak berani nk tolak org kedalam lagi . karang ade yg pengsan .
dengan RELA HATI undur keluar dari tren .

tren ke4
kali nih sgt confident boleh msk . sebab selame nih mang sepanjang platform tuh ramai org and aku kat belakang2 . kali nih aku mang duduk atas garisan kuning tuh .
TAK SOLAT mgrib lagi . kalau aku bla solat dulu, and turun balek, mang posisi aku kembali ke belakang .
dah 7.30 tren sampai .
tren berhenti . tmpat aku tunggu tu tengah2 antara dua pintu hujung sana n hujung lagi satu . dapat tingkap la sng cite !
ya Allah memang kene uji . dari aku paling dpn pintu yg tren sblum , jadi paling belakang sekali nk msk tren . again FULL ! Allah memang suroh aku solat dulu .

tren ke5
baru habis solat . dah hampir pukul 8
betol2 baru habis solat . time turun, tren baru sampai . 
name aku SAKINAH . so amatlah TENANG aku bgerak . tak kejar pon tren tuh . tak tahu kenape . sbb bag berat . sampai depan pintu tren , again FULL ! tp takde org luar tren yg tak dapat masok .
aku just berdiri depan pintu . pegang botol air gedabak . sambil sedut air nak habiskan 3 litre time tuh , tgk pintu tutup . sangat tenang and sgt sabar.

tren ke6
kali nih pon confident dpt msk 
org dah tak ramai sgt . aku dok atas garisan kuning tunggu . 
dah 8.15 time tuh . satu tren kosong sampai . mmg perghh rezeki alhamdulillah .
tp tren tuh stret je tak stop ! adoy pe cer ? sekali die stop tp bukan dekat tmpt org tunggu .
semua org kejar tren tuh . kosong kot . mang lege la kalau dapat duduk .
aku pon lari ke tempat yg kurang org tp tak dpt betol2 dpn pintu . tunggu pintu tren tak bukak2 . semua bdebar je . tren nih nk angkut org ke x . sabar jelaaa .
sekali tren bgerak . smua undur kan diri termasuk aku . aku pon bla la bbrape tapak . sekali tren stop . pintu tuh betol2 dpn mata aku . and pintu bukak !
alhamdulillah . kuasa Allah . org pertama masuk . dpt duduk dgn selesa :)
tapi bile dgr announce, tren tuh sampai kajang je . aku dah beli tiket UKM . malas nk tempuh ramai2 org lagi . aku tawakal jela ke kajang . mintak mak amekkan kat kajang .

sepanjang tunggu 6 tren tuh . mcm2 ragam manusia aku tgk .
ade yg tak reti sabar . tolak org mcm ape . aku yg berdiri mcm biase nih pon jadi bergerak kedepan sebab org tolak . ade org EMO semacam nk mara2 org .

sepatutnya,
kasi la laluan org nak keluar tren dulu . kesian org nak keluar tuh .
yg lelaki tak payah nk sebok2 masok koc wanita ye .
tolong jangan pentingkan diri . yg dalam2 tuh boleh rapat2 lagi tp tak rapat pon .
aku bygkan kesian kalau ade org yg kene balek awal tapi tak dapat balek .
tolong JAGA bahasa . jgn main nak mara je . tegur elok2 la . tau la sume nk cepat . tapi bwk bersabar . kurang nutrisi nih . hahah .
tapi tak tahu kenape aku sgt tenang sampai tren ke6 aku sanggop tunggu . sebab aku bkn nye org yg jenis suka tunggu . benda yg paling aku tak suka adlh tunggu org and org tunggu aku .
tapi alhamdullillah dah salu pegi pegi event herbalife kot . surround ngn org2 positif yg always kate NO PROBLEM ! positif je :)

tapi tetap kesal . 
sbb tangguh2 . spatutnya pukul 3 dah ade kat KTM shah alam . tp mcm lembab2 je aku siap and tak bajet mase btol2 .

banyak bende aku learn hari nih 
jangan tangguh2 . jangan buang masa . time management mesti betol . buat kerja mesti plan . jangan rugikan masa . bijak urus masa . 
jadi org sabar . sebab sabar itu INDAH . at last aku dpt duduk dgn selesa dlm tren .
semua bende ade hikmah . aku tlepas tren sbb Allah suroh solat dulu :)

tapi pape pon . KTM nih mang patot di upgrade . tambah koc or buat la ape yg patot utk tingkatkan kelancaran . lagi2 musim perayaan mcm nih . ckp kat sini pon tak gune . macam la ade pihak berkuasa nk bace post nih . aku taw sape lah blog aku nih yg ade siket follower . haha
betol la kate adib asyraf si classmate aku kate time oral BI die meluahkan tentang kebengangan dgn kmudahan kenderaan awam tren nih . boleh faham kenape die sgt benggang dulu .

kan best kalau platform die kosong mcm nih :

amek la pngajaran dari cerite aku nih ok
dah taw mcm tuh tak payah nk menempuh maut time2 mcm tuh ,
sampai rumah pukul 9.30 malam
dari 4.45 dekat batu tiga . 5.30 ke 8 lebeh di KL central sahaja .
45 minit ke kajang
total 5 jam lebeh kurang . gile kan ? huh dugaan !

semakin banyak dugaan, semakin hampir dgn kejayaan
insyaAllah amin !

7 comments:

AidiL aFiFi said...

ade hikmah...usah riso

Lily_Omar said...

sabar tambahkn nutrisi..ok aq merepek!

dayahAzam said...

"bwk bersabar . kurang nutrisi nih . hahah ." *i like this part haha. kan boleh travel pegi perlis kott tu 5 jam ;D sabo jelah. tapi jangan harap platform tu kosong camtu. aku pun tak berani nak naik ;D

skeen said...

aidil, lily, dayah,
haha mang ade hikmah pon . tp aku tak sangka aku mampu bersabar mcm tuh . spatotnye dah lame dah aku bengang . sempena raya korban nih n cukop nutrisi kot . haha alhamdulillah sampai jugak rumah :)

Muhammad Adam bin Roslan said...

sabar ye.. nnti insyaAllah samapilah turn kita untuk ubah semua ni

smilenajah93 said...

pergh ! hebat kau . bape byk tren da ~ hehe . sabar lah ye . kau kan cool :P hee ~

skeen said...

adam,
tuh la . semoga pemimpin generasi seterusnya akn allert even bende2 kecik macam nih insyaAllah

najah,
sebenarnye tak bape nak cool,
aku simpan dalam je . HAHA !

Saturday, November 5, 2011

oh KL central !


 dari dulu aku bepengalaman and berani naik tren
tapi kali nih sgt mencabar .
malam tadi tidur s.alam rumah nana .semalam pergi HOM melawati . then pegi s.alam nk follow up customer . barang byk . so aku bawak bag tarik . mcm hand luggage naek kapal terbang tuh . then kene balek bangi naik tren .
so bayangkan dgn bag tarik aku macam nak balek kg redah balek sorang2 .

sebenarnya aku yg menempah maut . *sedar diri jugak laaa
pegi naek tren ptg and hari jumaat org ramai nak balek raya .
tp kali ni mang dugaan hebat .

dari batu 3 pukul 4.45 ptg
tunggu tren ke KL central
pukul 5.30 smpai

tren pertama
tak solat asar lagi . nmpak destinasi SG GADUT berlepas 5.37ptg
so tunggu je lah tren . then mcm biase DELAY . sehingga pukul 5.50.  tren sampai .
aku doa, kalau aku sempat solat asar kat UKM, moga2 aku dapat masuk . kalau tak sempat solat kat sana, moga2 aku tak muat nk masuk .
org memang ramai sangat sangat sangat . aku try jugak redah . tp FULL !
so naik dengan bag bagai , solat asar . ade hikmah . sabar .

tren ke2
habes solat tunggu tren ke 2 . redah redah redah . FULL lagi . sabar lagi
so tunggu lah . dah pukul 6.30 time tuh .

tren ke3
kali nih redah lagi . tanpa sedar aku dah dapat langkah kaki kat pintu . badan aku dah masuk fully .
TAPI bag aku tak boleh msk . tak berani nk tolak org kedalam lagi . karang ade yg pengsan .
dengan RELA HATI undur keluar dari tren .

tren ke4
kali nih sgt confident boleh msk . sebab selame nih mang sepanjang platform tuh ramai org and aku kat belakang2 . kali nih aku mang duduk atas garisan kuning tuh .
TAK SOLAT mgrib lagi . kalau aku bla solat dulu, and turun balek, mang posisi aku kembali ke belakang .
dah 7.30 tren sampai .
tren berhenti . tmpat aku tunggu tu tengah2 antara dua pintu hujung sana n hujung lagi satu . dapat tingkap la sng cite !
ya Allah memang kene uji . dari aku paling dpn pintu yg tren sblum , jadi paling belakang sekali nk msk tren . again FULL ! Allah memang suroh aku solat dulu .

tren ke5
baru habis solat . dah hampir pukul 8
betol2 baru habis solat . time turun, tren baru sampai . 
name aku SAKINAH . so amatlah TENANG aku bgerak . tak kejar pon tren tuh . tak tahu kenape . sbb bag berat . sampai depan pintu tren , again FULL ! tp takde org luar tren yg tak dapat masok .
aku just berdiri depan pintu . pegang botol air gedabak . sambil sedut air nak habiskan 3 litre time tuh , tgk pintu tutup . sangat tenang and sgt sabar.

tren ke6
kali nih pon confident dpt msk 
org dah tak ramai sgt . aku dok atas garisan kuning tunggu . 
dah 8.15 time tuh . satu tren kosong sampai . mmg perghh rezeki alhamdulillah .
tp tren tuh stret je tak stop ! adoy pe cer ? sekali die stop tp bukan dekat tmpt org tunggu .
semua org kejar tren tuh . kosong kot . mang lege la kalau dapat duduk .
aku pon lari ke tempat yg kurang org tp tak dpt betol2 dpn pintu . tunggu pintu tren tak bukak2 . semua bdebar je . tren nih nk angkut org ke x . sabar jelaaa .
sekali tren bgerak . smua undur kan diri termasuk aku . aku pon bla la bbrape tapak . sekali tren stop . pintu tuh betol2 dpn mata aku . and pintu bukak !
alhamdulillah . kuasa Allah . org pertama masuk . dpt duduk dgn selesa :)
tapi bile dgr announce, tren tuh sampai kajang je . aku dah beli tiket UKM . malas nk tempuh ramai2 org lagi . aku tawakal jela ke kajang . mintak mak amekkan kat kajang .

sepanjang tunggu 6 tren tuh . mcm2 ragam manusia aku tgk .
ade yg tak reti sabar . tolak org mcm ape . aku yg berdiri mcm biase nih pon jadi bergerak kedepan sebab org tolak . ade org EMO semacam nk mara2 org .

sepatutnya,
kasi la laluan org nak keluar tren dulu . kesian org nak keluar tuh .
yg lelaki tak payah nk sebok2 masok koc wanita ye .
tolong jangan pentingkan diri . yg dalam2 tuh boleh rapat2 lagi tp tak rapat pon .
aku bygkan kesian kalau ade org yg kene balek awal tapi tak dapat balek .
tolong JAGA bahasa . jgn main nak mara je . tegur elok2 la . tau la sume nk cepat . tapi bwk bersabar . kurang nutrisi nih . hahah .
tapi tak tahu kenape aku sgt tenang sampai tren ke6 aku sanggop tunggu . sebab aku bkn nye org yg jenis suka tunggu . benda yg paling aku tak suka adlh tunggu org and org tunggu aku .
tapi alhamdullillah dah salu pegi pegi event herbalife kot . surround ngn org2 positif yg always kate NO PROBLEM ! positif je :)

tapi tetap kesal . 
sbb tangguh2 . spatutnya pukul 3 dah ade kat KTM shah alam . tp mcm lembab2 je aku siap and tak bajet mase btol2 .

banyak bende aku learn hari nih 
jangan tangguh2 . jangan buang masa . time management mesti betol . buat kerja mesti plan . jangan rugikan masa . bijak urus masa . 
jadi org sabar . sebab sabar itu INDAH . at last aku dpt duduk dgn selesa dlm tren .
semua bende ade hikmah . aku tlepas tren sbb Allah suroh solat dulu :)

tapi pape pon . KTM nih mang patot di upgrade . tambah koc or buat la ape yg patot utk tingkatkan kelancaran . lagi2 musim perayaan mcm nih . ckp kat sini pon tak gune . macam la ade pihak berkuasa nk bace post nih . aku taw sape lah blog aku nih yg ade siket follower . haha
betol la kate adib asyraf si classmate aku kate time oral BI die meluahkan tentang kebengangan dgn kmudahan kenderaan awam tren nih . boleh faham kenape die sgt benggang dulu .

kan best kalau platform die kosong mcm nih :

amek la pngajaran dari cerite aku nih ok
dah taw mcm tuh tak payah nk menempuh maut time2 mcm tuh ,
sampai rumah pukul 9.30 malam
dari 4.45 dekat batu tiga . 5.30 ke 8 lebeh di KL central sahaja .
45 minit ke kajang
total 5 jam lebeh kurang . gile kan ? huh dugaan !

semakin banyak dugaan, semakin hampir dgn kejayaan
insyaAllah amin !

7 comments:

AidiL aFiFi said...

ade hikmah...usah riso

Lily_Omar said...

sabar tambahkn nutrisi..ok aq merepek!

dayahAzam said...

"bwk bersabar . kurang nutrisi nih . hahah ." *i like this part haha. kan boleh travel pegi perlis kott tu 5 jam ;D sabo jelah. tapi jangan harap platform tu kosong camtu. aku pun tak berani nak naik ;D

skeen said...

aidil, lily, dayah,
haha mang ade hikmah pon . tp aku tak sangka aku mampu bersabar mcm tuh . spatotnye dah lame dah aku bengang . sempena raya korban nih n cukop nutrisi kot . haha alhamdulillah sampai jugak rumah :)

Muhammad Adam bin Roslan said...

sabar ye.. nnti insyaAllah samapilah turn kita untuk ubah semua ni

smilenajah93 said...

pergh ! hebat kau . bape byk tren da ~ hehe . sabar lah ye . kau kan cool :P hee ~

skeen said...

adam,
tuh la . semoga pemimpin generasi seterusnya akn allert even bende2 kecik macam nih insyaAllah

najah,
sebenarnye tak bape nak cool,
aku simpan dalam je . HAHA !